
Most, hogy nincs lehetőség beülni egy pizzázóba, nem lehet megoldhatatlan probléma, hiszen otthon is lehetne készíteni! Sőt egészen egyszerű!
Körülbelül 75 dkg lisztből a konyhapulton, vagy asztalon vulkánt készítünk, a közepébe 3-4 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál sót, egy nagy bögre meleg vizet öntünk, elmorzsolunk benne egy csomag élesztőt, majd kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal kifelé haladva összedolgozzuk az egészet.
Aztán hagyjuk kelni, de elég csak 25 perc-fél óra.
Ezután az előmelegített sütőn a legmagasabb hőfokon a néhány milliméter vastagra nyújtott tésztára, mindenfélével megpakolva, az olíva olajjal kikent tepsin/pizzatányéron negyedóra alatt készre sütjük.
Minél magasabb a hőfok, annál gyorsabban kap oda a külseje és annál üregesebb lesz belül.