MozaikEnnivaló receptjeink - Baracskay Angélától

2013. május 5., vasárnap
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától

A Vásárhelyi Hírek új Háziasszonya, a Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy különleges finomságot ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.

 

 

 

 

Baracskay Angéla (28) azt vallja, kísérletezni merni és akarni kell. „Ez a jó szokásom eleinte olyan méreteket öltött, hogy néha egy kicsit túlzóak is lettek az elképzeléseim, mint amikor valaki mindent akar egyszerre. A francia desszertcukrászat azért is áll igazán közel hozzám, mert nagyfokú kreativitást igényel: régi, jól ismert recepteket lehet modernizálni, új anyagokkal kísérletezni, új íz kombi­nációkat felfedezni… szerintem ez csodálatos!” mondja az elmúlt évek legnépszerűbb hazai sütő-főző műsorainak résztvevője.

Láthattuk őt például a Paprika TV-ben is, a Kovács Lázárral közösen abszolvált Receptdaráló-Desszertek Angélával műsorban. „60 adáson keresztül az volt a célom, hogy olyan desszertek készüljenek, ahol a háziasszony, a lelkes amatőr, a már gyakorlottabb süteménykészítők is megtalálják a számukra érdekes édességeket” mondja a desszertek szerelmese.

 

Persze nem ez volt a kezdet, hanem ez már inkább a végkifejlet volt, hiszen életében a fordulat a Viasat3 Mesterszakácsával indult el.

„A verseny után Segal Viktor mellé kerültem tanulóként, és eltökélt szándékom volt szakáccsá válni. Egyre többet kísérleteztem otthon, egyre jobban értettem a séf tanácsait, és gondolatait, amik amúgy is közel álltak hozzám. Szerettem érdekes íz kombinációkat megjeleníteni egy ételben, de megtanultam a mértéket és a munkával járó alázatot.” vallja Angéla, akinek remek receptjeit saját blogján, az Angela’s Taste-en ismerhetjük meg. Közülük most, a Vásárhelyi Hírek olvasóinak a málnás sült joghurt tortát ajánlja (rózsasziruppal)

 

Málnás sült joghurttorta rózsasziruppal

Joghurttorta:


       6 tojás
100g cukor
    5g sütőpor
  75g liszt
      1 citrom leve és reszelt héja
400g joghurt
200g krémsajt (mascarpone)

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig verjük, még ki nem fehéredig, majd óvatosan alacsony fokozaton két részletben hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet. Belekeverjük a citrom levét és héját. Majd átforgatjuk a joghurttal és a krémsajt. A tojások fehérjét felverjük magában, és egy spatulával két részletben óvatosan alákeverjük a joghurtos alapba. Ezzel lazítjuk tökéletesre az állagot.
Egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott tortaformába töltjük és 150-160 fokon sütjük 50 percen keresztül.
Ha erős a sütőnk akkor 150 fokon süssük, hogy ne repedjen be a teteje és ne is barnuljon be túlságosan. Érdemes a sütő aljára egy tepsi vizet tenni, had gőzölje meg a tortánkat.



Málnaragu:


200g fagyasztott málna
  20g cukor
    3g pektin
100g málnapüré
   1tk rózsaszirup

Ha a torta kihűlt, lekezdhetjük a málnaragut. A cukrot elkeverjük a pektinnel. A málnapürét melegíteni kezdjük, majd mikor kezd már meleg lenni az ujjunknak hozzákeverjük egy habverővel a pektines cukrot és felforraljuk. 1 percig főzzük,hogy  a pektin kifejtse a "zselésítő" hatását, majd  hozzáadjuk a gurulós málnaszemeket és levesszük a tűzről. Kevés rózsavizet, vagy szirupot adjunk hozzá,de nélküle is tökéletesen megállja a helyét:)
Olyat is csinálhatunk, elkészítjük a málnapürés szószt, de a málna szemeket nem beleforgatjuk, hanem kirakjuk szépen sorba a torta tetejére és egyszerűen csak leöntjük a málnaszósszal miután felforraltuk.

 

Nézze meg további receptjeinket  ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Olimpia Vívóközpont lesz Hódmezővásárhelyen?

Olimpia Vívóközpont lesz Hódmezővásárhelyen?

Polgár Pál: A tatai, a mátraházi és a dunavarsányi olimpiai felkészülési központok sora, a hódmezővásárhelyivel bővülne. A kadett, a junior és a felnőtt sportolók egyik felkészítő bázisa lehet.
Igényesség - színvonal - sikerélmény

Igényesség - színvonal - sikerélmény

Április 18-ra, a Corvin hagyományos iskolanapjára idén is egy kisebb városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. Ismét voltak francia vendégek. Képekkel!
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés

Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés

Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok

Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok

Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
 
Emlékezés a zenész fotográfusra
Emlékezés a zenész fotográfusra A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.