MozaikEnnivaló receptjeink - Baracskay Angélától

2013. május 5., vasárnap
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától

A Vásárhelyi Hírek új Háziasszonya, a Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy különleges finomságot ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.

 

 

 

 

Baracskay Angéla (28) azt vallja, kísérletezni merni és akarni kell. „Ez a jó szokásom eleinte olyan méreteket öltött, hogy néha egy kicsit túlzóak is lettek az elképzeléseim, mint amikor valaki mindent akar egyszerre. A francia desszertcukrászat azért is áll igazán közel hozzám, mert nagyfokú kreativitást igényel: régi, jól ismert recepteket lehet modernizálni, új anyagokkal kísérletezni, új íz kombi­nációkat felfedezni… szerintem ez csodálatos!” mondja az elmúlt évek legnépszerűbb hazai sütő-főző műsorainak résztvevője.

Láthattuk őt például a Paprika TV-ben is, a Kovács Lázárral közösen abszolvált Receptdaráló-Desszertek Angélával műsorban. „60 adáson keresztül az volt a célom, hogy olyan desszertek készüljenek, ahol a háziasszony, a lelkes amatőr, a már gyakorlottabb süteménykészítők is megtalálják a számukra érdekes édességeket” mondja a desszertek szerelmese.

 

Persze nem ez volt a kezdet, hanem ez már inkább a végkifejlet volt, hiszen életében a fordulat a Viasat3 Mesterszakácsával indult el.

„A verseny után Segal Viktor mellé kerültem tanulóként, és eltökélt szándékom volt szakáccsá válni. Egyre többet kísérleteztem otthon, egyre jobban értettem a séf tanácsait, és gondolatait, amik amúgy is közel álltak hozzám. Szerettem érdekes íz kombinációkat megjeleníteni egy ételben, de megtanultam a mértéket és a munkával járó alázatot.” vallja Angéla, akinek remek receptjeit saját blogján, az Angela’s Taste-en ismerhetjük meg. Közülük most, a Vásárhelyi Hírek olvasóinak a málnás sült joghurt tortát ajánlja (rózsasziruppal)

 

Málnás sült joghurttorta rózsasziruppal

Joghurttorta:


       6 tojás
100g cukor
    5g sütőpor
  75g liszt
      1 citrom leve és reszelt héja
400g joghurt
200g krémsajt (mascarpone)

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig verjük, még ki nem fehéredig, majd óvatosan alacsony fokozaton két részletben hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet. Belekeverjük a citrom levét és héját. Majd átforgatjuk a joghurttal és a krémsajt. A tojások fehérjét felverjük magában, és egy spatulával két részletben óvatosan alákeverjük a joghurtos alapba. Ezzel lazítjuk tökéletesre az állagot.
Egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott tortaformába töltjük és 150-160 fokon sütjük 50 percen keresztül.
Ha erős a sütőnk akkor 150 fokon süssük, hogy ne repedjen be a teteje és ne is barnuljon be túlságosan. Érdemes a sütő aljára egy tepsi vizet tenni, had gőzölje meg a tortánkat.



Málnaragu:


200g fagyasztott málna
  20g cukor
    3g pektin
100g málnapüré
   1tk rózsaszirup

Ha a torta kihűlt, lekezdhetjük a málnaragut. A cukrot elkeverjük a pektinnel. A málnapürét melegíteni kezdjük, majd mikor kezd már meleg lenni az ujjunknak hozzákeverjük egy habverővel a pektines cukrot és felforraljuk. 1 percig főzzük,hogy  a pektin kifejtse a "zselésítő" hatását, majd  hozzáadjuk a gurulós málnaszemeket és levesszük a tűzről. Kevés rózsavizet, vagy szirupot adjunk hozzá,de nélküle is tökéletesen megállja a helyét:)
Olyat is csinálhatunk, elkészítjük a málnapürés szószt, de a málna szemeket nem beleforgatjuk, hanem kirakjuk szépen sorba a torta tetejére és egyszerűen csak leöntjük a málnaszósszal miután felforraltuk.

 

Nézze meg további receptjeinket  ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Olimpia Vívóközpont lesz Hódmezővásárhelyen?

Olimpia Vívóközpont lesz Hódmezővásárhelyen?

Polgár Pál: A tatai, a mátraházi és a dunavarsányi olimpiai felkészülési központok sora, a hódmezővásárhelyivel bővülne. A kadett, a junior és a felnőtt sportolók egyik felkészítő bázisa lehet.
Igényesség - színvonal - sikerélmény

Igényesség - színvonal - sikerélmény

Április 18-ra, a Corvin hagyományos iskolanapjára idén is egy kisebb városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. Ismét voltak francia vendégek. Képekkel!
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.