Kultúra, oktatásIgényesség - színvonal - sikerélmény

2013. április 18., csütörtök
 

Április 18-ra, a Corvin hagyományos iskolanapjára idén is egy kisebb városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. A többféle szakma és az ötletes kivitelezés valóban a címbeli három szóval jellemezhető. És ehhez még egy jelző is kell: elismertség.

 

 

 

 

A HISZK Corvin Mátyás tagintézmény tanulói több szakmában minden évben begyűjtenek több hazai és külföldi elismerést. Erről is beszélt Nicolas Viar, aki idén is eljött Franciaországból, hogy magával vigyen néhány jó képességű diákot.

2001 óta 50-nél több tanuló került ki az iskolából, a Luxemburg, Strasbourg, Dijon, Reims négyszög közepén lévő franciaországi Bar-Le-Duc-ben működő nemzetközi vendéglátóipari szakiskola Európa osztályába, egy olyan iskolába, amely számukra minden feltételt megteremt.

 

Nicolas Viard, az iskola európai ügyekért felelős menedzsere, a Vásárhelyi Híreknek elmondta nagy kedvvel vesz részt a Corvin hagyományos iskolanapján, amely megint jó alkalom volt, hogy az idén kiutazókat kiválassza. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a kiválasztásnál szigorúan az alkalmasság, a megjelenés, a szakma iránti fogékonyság és persze a tanulmányi eredmények dominálnak. Hozzátette, a franciatudás egyáltalán nem számít, hiszen az egyéves kint tartózkodás idején franciául is megtanítják a diákokat. Idén két cukrász és két szakács tanuló utazhat, talán a szakmai karrierjüket is megalapozó iskolába.

A végzős corvinosok közül többeket már biztos állás várja, legalább is ez derült ki a Fekete Sas báltermében rendezett díszasztal-terítési bemutatón. Az elegáns és ötletes, különleges terítéseken munkálkodó pincértanulók közül volt olyan akit a szakmai oklevél megszerzése után az egyik közeli településen várja egy étterem, de beszéltünk olyannal is, akinek Németországban dolgozó rokonai „már készítik elő a talajt.”  

 

Az iskola szakmai képzésének magas színvonalát reprezentáló hagyományos Corvin iskolanapon két helyszínen a Fekete Sasban és az iskola Városház utcai épületében, illetve udvarán zajlottak az események, más szóval volt „pörgés” ahogy az egyik diák fogalmazott. A délelőtti programok 12 órától, a Fekete Sas színpadán a corvinos tanulók műsorával folytatódott, azt követően pedig szakács és cukrász bemutató és kóstoló volt. Mi pedig egy egész másféle kóstolót is kaptunk: egy remek közösségből, kreativitásukból és bizakodásukból. Ennek értékét az új fenntartó is minden bizonnyal értékeli, mint ahogy érdemes hírt is adni róla.    

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ki ette meg a tortákat? (Corvin iskolanap 2012)

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Német diákvendégek Hódmezővásárhelyen

Német diákvendégek Hódmezővásárhelyen

Vendéglátójuk a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény hasonlóan a többi vásárhelyi iskolához, évek óta jó kapcsolatokat ápol külföldi oktatási intézményekkel.
Újabb Hód Fitness sikerek

Újabb Hód Fitness sikerek

A nap végén a vásárhelyi lányok hétszer állhattak dobogóra. Április 13-án a 2013. évi Fit-Kid „A” egyéni és „B” csoportos Grand Prix versenysorozat első fordulóját rendezték Móron. Képekkel!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.