Kultúra, oktatásIgényesség - színvonal - sikerélmény

2013. április 18., csütörtök
 

Április 18-ra, a Corvin hagyományos iskolanapjára idén is egy kisebb városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. A többféle szakma és az ötletes kivitelezés valóban a címbeli három szóval jellemezhető. És ehhez még egy jelző is kell: elismertség.

 

 

 

 

A HISZK Corvin Mátyás tagintézmény tanulói több szakmában minden évben begyűjtenek több hazai és külföldi elismerést. Erről is beszélt Nicolas Viar, aki idén is eljött Franciaországból, hogy magával vigyen néhány jó képességű diákot.

2001 óta 50-nél több tanuló került ki az iskolából, a Luxemburg, Strasbourg, Dijon, Reims négyszög közepén lévő franciaországi Bar-Le-Duc-ben működő nemzetközi vendéglátóipari szakiskola Európa osztályába, egy olyan iskolába, amely számukra minden feltételt megteremt.

 

Nicolas Viard, az iskola európai ügyekért felelős menedzsere, a Vásárhelyi Híreknek elmondta nagy kedvvel vesz részt a Corvin hagyományos iskolanapján, amely megint jó alkalom volt, hogy az idén kiutazókat kiválassza. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a kiválasztásnál szigorúan az alkalmasság, a megjelenés, a szakma iránti fogékonyság és persze a tanulmányi eredmények dominálnak. Hozzátette, a franciatudás egyáltalán nem számít, hiszen az egyéves kint tartózkodás idején franciául is megtanítják a diákokat. Idén két cukrász és két szakács tanuló utazhat, talán a szakmai karrierjüket is megalapozó iskolába.

A végzős corvinosok közül többeket már biztos állás várja, legalább is ez derült ki a Fekete Sas báltermében rendezett díszasztal-terítési bemutatón. Az elegáns és ötletes, különleges terítéseken munkálkodó pincértanulók közül volt olyan akit a szakmai oklevél megszerzése után az egyik közeli településen várja egy étterem, de beszéltünk olyannal is, akinek Németországban dolgozó rokonai „már készítik elő a talajt.”  

 

Az iskola szakmai képzésének magas színvonalát reprezentáló hagyományos Corvin iskolanapon két helyszínen a Fekete Sasban és az iskola Városház utcai épületében, illetve udvarán zajlottak az események, más szóval volt „pörgés” ahogy az egyik diák fogalmazott. A délelőtti programok 12 órától, a Fekete Sas színpadán a corvinos tanulók műsorával folytatódott, azt követően pedig szakács és cukrász bemutató és kóstoló volt. Mi pedig egy egész másféle kóstolót is kaptunk: egy remek közösségből, kreativitásukból és bizakodásukból. Ennek értékét az új fenntartó is minden bizonnyal értékeli, mint ahogy érdemes hírt is adni róla.    

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ki ette meg a tortákat? (Corvin iskolanap 2012)

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Német diákvendégek Hódmezővásárhelyen

Német diákvendégek Hódmezővásárhelyen

Vendéglátójuk a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény hasonlóan a többi vásárhelyi iskolához, évek óta jó kapcsolatokat ápol külföldi oktatási intézményekkel.
Újabb Hód Fitness sikerek

Újabb Hód Fitness sikerek

A nap végén a vásárhelyi lányok hétszer állhattak dobogóra. Április 13-án a 2013. évi Fit-Kid „A” egyéni és „B” csoportos Grand Prix versenysorozat első fordulóját rendezték Móron. Képekkel!
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán

BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán

Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.