KözéletElhunyt Mátray Attila

2021. március 20., szombat
 
Elhunyt Mátray Attila

Mátray Attila 1976. február 2-án született. Családja harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Úságíróként végzett. Már nagyon fiatalon, 20 évesen belekóstolt a politikai életbe.

 

 

 

 

 

 

 

2014. szeptemberéig települési képviselőként tevékenykedett, majd 2014. októberétől Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnökeként dolgozott egészen életének utolsó napjáig.

 

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal megemlékezése szerint, Mátray Attila munkásságához számos program és esemény köthető, úgy mint a Szent Pál Ösztöndíj, a Trollmann program (10 közmunkás dolgozott a városban a Cigány Önkormányzat felügyelete alatt), a Bari-Shej program (roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése) vagy a cigány-magyar KI MIT TUD megrendezése.

 

Több éven keresztül rendezte meg karácsony alkalmával a Karácsonyi gálát, melyen ruhát és ételt osztottak a rászorulóknak. A Nemzetiségek napja alkalmából nagyszabású koncerteket rendezett. Az augusztus 20-i programok keretében megrendezett Gasztroudvarban az általa vezetett Cigány Nemzetiségi Önkormányzat többször is vendégül látott roma és nem roma embereket hagyományos cigány ételekkel.

 

Nevéhez köthető a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet megalapítása, mellyel csökkent munkaképességű embereknek teremtettek munkahelyeket.

 

Munkásságát a cigányságért odaadóan végezte. Mindenben a maximalizmus jellemezte. Mátray Attilát mindenki nagyon lelkiismeretes, emberszerető és segítőkész emberként ismerhette.

A városért, az itt élő cigányságért végzett áldozatos, töretlen hittel végzett tevékenységéért hálával tartozunk, emlékét örökre megőrizzük!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kitüntették Eifert Jánost

Kitüntették Eifert Jánost

Balogh Rudolf - díjban részesült a most 78 éves vásárhelyi származású fotóművész.
Megérkezett a 002-es is

Megérkezett a 002-es is

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A harmadik tram-train érkezése tavasszal várható.
Egy győzelem egy vereség

Egy győzelem egy vereség

A Kosársuli Újpesten lépett pályára. A hátralévő két fordulóban nagy harc lesz a minél jobb felsőházi rájátszásos helyekért.
Ilyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

Ilyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

Fényűző villák, drága autók, menő órák. Ez a sztársportolók és a profi sportfogadók világa. De hogyan is lehet ezt elérni? Ennek jártunk kicsit utána.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.