KözéletElhunyt Mátray Attila

2021. március 20., szombat
 
Elhunyt Mátray Attila

Mátray Attila 1976. február 2-án született. Családja harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Úságíróként végzett. Már nagyon fiatalon, 20 évesen belekóstolt a politikai életbe.

 

 

 

 

 

 

 

2014. szeptemberéig települési képviselőként tevékenykedett, majd 2014. októberétől Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnökeként dolgozott egészen életének utolsó napjáig.

 

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal megemlékezése szerint, Mátray Attila munkásságához számos program és esemény köthető, úgy mint a Szent Pál Ösztöndíj, a Trollmann program (10 közmunkás dolgozott a városban a Cigány Önkormányzat felügyelete alatt), a Bari-Shej program (roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése) vagy a cigány-magyar KI MIT TUD megrendezése.

 

Több éven keresztül rendezte meg karácsony alkalmával a Karácsonyi gálát, melyen ruhát és ételt osztottak a rászorulóknak. A Nemzetiségek napja alkalmából nagyszabású koncerteket rendezett. Az augusztus 20-i programok keretében megrendezett Gasztroudvarban az általa vezetett Cigány Nemzetiségi Önkormányzat többször is vendégül látott roma és nem roma embereket hagyományos cigány ételekkel.

 

Nevéhez köthető a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet megalapítása, mellyel csökkent munkaképességű embereknek teremtettek munkahelyeket.

 

Munkásságát a cigányságért odaadóan végezte. Mindenben a maximalizmus jellemezte. Mátray Attilát mindenki nagyon lelkiismeretes, emberszerető és segítőkész emberként ismerhette.

A városért, az itt élő cigányságért végzett áldozatos, töretlen hittel végzett tevékenységéért hálával tartozunk, emlékét örökre megőrizzük!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kitüntették Eifert Jánost

Kitüntették Eifert Jánost

Balogh Rudolf - díjban részesült a most 78 éves vásárhelyi származású fotóművész.
Megérkezett a 002-es is

Megérkezett a 002-es is

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A harmadik tram-train érkezése tavasszal várható.
Egy győzelem egy vereség

Egy győzelem egy vereség

A Kosársuli Újpesten lépett pályára. A hátralévő két fordulóban nagy harc lesz a minél jobb felsőházi rájátszásos helyekért.
Ilyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

Ilyen a luxus a sportban és a sportfogadásban

Fényűző villák, drága autók, menő órák. Ez a sztársportolók és a profi sportfogadók világa. De hogyan is lehet ezt elérni? Ennek jártunk kicsit utána.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.