SportEgy győzelem egy vereség

2021. március 14., vasárnap
 
Egy győzelem egy vereség

Nehéz márciusi sorsolást kapott a szezon legelején a Kosársuli, amelynek nyitóállomásaként Újpesten léptünk pályára. A két decemberi győzelem (a fiatalok és a felnőttek is 88 dobott ponttal nyertek), valamint a januári Hepp Kupa-negyeddöntős helytállás tükrében abszolút egyenrangú partnerként készülhettünk.

 

 

 

 

 


 

A bajnoki elsőségért küzdő U20-asainknak kötelezőnek tűnő győzelem volt a célkitűzés, hisz ezen kívül mindössze a Békés elleni idegenbeli mérkőzés maradt hátra – márpedig az az egy esély maradt arra, hogy megelőzzük a Budafok-PSE-t, ha mi nem hibázunk, a budafokiak pedig a hátralévő négy találkozójukból legalább egyet elveszítenek.

Amit kellett, azt megtette a csapat, hisz koncentrált játékkal, esélyeshez méltóan értünk el szép sikert. Az első negyedben jobban kezdtek a tabellán 3. helyen álló lilák, a 9. percben vezettünk először (16-17), aztán a második negyed közepétől átvettük az irányítást: egy 11-0-s rohamnak köszönhetően a félidőben is nálunk volt az előny (36-38). A szünetet követően rákapcsoltunk, zsinórban három triplával először tornáztuk tíz fölé az előnyünket, ezzel pedig el is döntöttük a meccset. Az utolsó negyed a kozmetikázásról szólt a mi részünkről, végül szűk hússzal, 81-63-ra győztünk. A csapat legponterősebbje a 21 pontot szóró Varga Ákos volt.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 24. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 63-81 (23-23, 13-15, 14-24, 13-19)

Budapest, Tungsram Csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Jankovics, Csoma

Részletes jegyzőkönyv és Tóth Tamás értékelése hamarosan!Míg az U20-asoknál a vásárhelyi siker volt a papírforma, a felnőtteknél az újpesti – egyrészt hazai pályán bombaerősek és veretlenek a szezonban, másrészt az utóbbi hetekben tovább mélyítették egyébként is kiváló keretüket. A 88-86-os hódtóis győzelem után januárban 128-103-ra ők nyertek a Tungsram Csarnokban, és ezúttal is hasonló különbség volt a két gárda között.

 

Pedig két és fél negyedig úgy tűnt, akár meg is lephetjük az újpestieket. A végig nagy tempójú meccs elején kissé megleptük a védekezést nehezen találó vendéglátót, remek palánk alatti kosarakkal és okos asszisztokkal, Varga Zalán és Acimovic pontjaival az első öt perc a miénk volt. Ekkor ugyan ráerősített az Ivosev vezette Újpest, de egy 6-0-s rohammal, két Molnár-kettes után ismét átvettük a vezetést, időt is kellett kérnie Surmann Gábornak. A játékrész vége Ivosevé volt, 23-20-as újpesti fórral zárult az első tíz perc.

Zaklatottan alakult a második negyed, mindkét fél támadójátéka visszaesett kicsit, ráadásul az újpesti hibák után több esély is adódott, hogy nyissuk az ollót. Ez sajnos nem sikerült, s végül Horváth Kristóf triplája a lilák jó szériájának a kezdete volt – tegyük hozzá, hogy Varga Zalán sérülése (megcsúszott a Tungsram Csarnok parkettjén), valamint néhány érdekes játékvezetői ítélet sem kedvezett nekünk. Tízpontos hátrányban Tóth Tamás először kért időt, majd még egyszer megtette ezt a félidőt megelőzően, de a szünetig nem változott érdemben a differencia, 40-31-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Kissé az öltözőben ragadt az Újpest, hisz a harmadik negyed pont úgy kezdődött, ahogy szerettük volna: másfél perc alatt Bálint kosarainak, valamint Pavlovic jó befejezésének köszönhetően 6-0-s rohamot hoztunk (időt is kértek a hazaiak), és Varga Ákos közelijénél hirtelen két pontra zárkóztunk (41-39 a 25. percben). Innen olyan rohanás indult, amiből nemhogy nem mi jöttünk ki jobban, hanem eldöntötte az egész mérkőzést: Ivosev mellé felzárkózott Csaba és Peringer, majd Horváth hármasánál már tizenhattal mentek.

60-45-ről indult az utolsó negyed, és 7-0-s rohammal folytatódott. A kinti dobásaink nem ültek (14 sikertelen tripla után jött az első sikeres), védekezésben sem találtuk az ellenszert, így lényegében az volt az utolsó percek kérdése, hogy mennyi lesz a pontos különbség a két csapat között. A hajrá túlzóra sikerült, a 91-64-es végeredmény azonban nem tükrözte a valóságot: az újpestiek kiemelkedőek hazai környezetben, teljesen egyértelműen és megérdemelten nyertek, a helytállásért azonban dicséret illeti a csapatot. Kár a gyenge távoli mutatóért, de amennyiben ez volt a szezon egyik legrosszabb vendégjátéka tőlünk, és ennél csak jobb, vagy sokkal jobb produkciók jönnek, akkor reálisan és jogosan leszünk harcban a feljutásért.

A tabellát a Pénzügyőrt verő Cegléd vezeti 19-3-as mérleggel, mögöttük egyaránt 17-5-ös mutatóval következünk mi, az Újpest és az Óbuda – a minitabella alapján a Kosársuli a második, az Újpest a harmadik, az Óbuda a negyedik pillanatnyilag. A hátralévő két fordulóban nagy harc lesz a minél jobb felsőházi rájátszásos helyekért, a legkedvezőbb pozícióért nekünk előbb a Békéssel, majd a Cegléddel kell farkasszemet néznünk.

 

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 91-64 (23-20, 17-11, 19-14, 32-19)

Budapest, Tungsram Csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hervay, Menyhárt, Nepp

Újpest: Horváth K. 13/9, Ondima 9/3, Kelemen 8/3, Varga 8, Ivosev 16/3
Cserék: Csaba 13, Peringer 13, Micev 11/3
Vezetőedző: Surmann Gábor

Kosársuli: Varga Z. 15, Varga Á. 12/9, Bálint 9, Pavlovic 2, Acimovic 10
Cserék: Rostás 6, Molnár 10, Bodócsi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: „Egy rossz szavam sem lehet a saját csapatomra, hiszen három negyeden keresztül lőtávolságon belül tudtunk maradni a sokkal fizikálisabb hazaiakkal szemben. Hét győztes bajnoki után, éppen Újpesten ki lehet kapni, még ha mi is mindig a sikert hajszoljuk. Gratulálok a Tigriseknek, bedaráltak minket, teljesen megérdemelten nyertek! Őszinte részvétemet szeretném az egyesületem és a magam nevében kifejezni két jó barátom családjának, mérhetetlen veszteség érte a kosárlabdatársadalmat. Nyugodjatok békében, Misi bá és Laci!”


Folytatás újabb rangadókkal: március 20-án, szombaton a Békés ellen játszunk Békéscsabán.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Mártély áradás idején

Mártély áradás idején

A Tisza a végletek folyója. Öröm és jókedv, bánat és könnyek forrása a legmagyarabb folyó. A holtágai is része mindezeknek. Varga András fotói.
Kötetben a régészeti előadások

Kötetben a régészeti előadások

Megjelent a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti sorozatának 2021. évi kiadványa. Könyv formájában és a vásárhelyi közgyűjtemény honlapján olvashatóak.
Elindult Magyarországra a 002-es

Elindult Magyarországra a 002-es

Teherautóra rakták Valenciában az új szerelvényt. A járműkonvoj várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba.
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.