SportEgy győzelem egy vereség

2021. március 14., vasárnap
 
Egy győzelem egy vereség

Nehéz márciusi sorsolást kapott a szezon legelején a Kosársuli, amelynek nyitóállomásaként Újpesten léptünk pályára. A két decemberi győzelem (a fiatalok és a felnőttek is 88 dobott ponttal nyertek), valamint a januári Hepp Kupa-negyeddöntős helytállás tükrében abszolút egyenrangú partnerként készülhettünk.

 

 

 

 

 


 

A bajnoki elsőségért küzdő U20-asainknak kötelezőnek tűnő győzelem volt a célkitűzés, hisz ezen kívül mindössze a Békés elleni idegenbeli mérkőzés maradt hátra – márpedig az az egy esély maradt arra, hogy megelőzzük a Budafok-PSE-t, ha mi nem hibázunk, a budafokiak pedig a hátralévő négy találkozójukból legalább egyet elveszítenek.

Amit kellett, azt megtette a csapat, hisz koncentrált játékkal, esélyeshez méltóan értünk el szép sikert. Az első negyedben jobban kezdtek a tabellán 3. helyen álló lilák, a 9. percben vezettünk először (16-17), aztán a második negyed közepétől átvettük az irányítást: egy 11-0-s rohamnak köszönhetően a félidőben is nálunk volt az előny (36-38). A szünetet követően rákapcsoltunk, zsinórban három triplával először tornáztuk tíz fölé az előnyünket, ezzel pedig el is döntöttük a meccset. Az utolsó negyed a kozmetikázásról szólt a mi részünkről, végül szűk hússzal, 81-63-ra győztünk. A csapat legponterősebbje a 21 pontot szóró Varga Ákos volt.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 24. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 63-81 (23-23, 13-15, 14-24, 13-19)

Budapest, Tungsram Csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Jankovics, Csoma

Részletes jegyzőkönyv és Tóth Tamás értékelése hamarosan!Míg az U20-asoknál a vásárhelyi siker volt a papírforma, a felnőtteknél az újpesti – egyrészt hazai pályán bombaerősek és veretlenek a szezonban, másrészt az utóbbi hetekben tovább mélyítették egyébként is kiváló keretüket. A 88-86-os hódtóis győzelem után januárban 128-103-ra ők nyertek a Tungsram Csarnokban, és ezúttal is hasonló különbség volt a két gárda között.

 

Pedig két és fél negyedig úgy tűnt, akár meg is lephetjük az újpestieket. A végig nagy tempójú meccs elején kissé megleptük a védekezést nehezen találó vendéglátót, remek palánk alatti kosarakkal és okos asszisztokkal, Varga Zalán és Acimovic pontjaival az első öt perc a miénk volt. Ekkor ugyan ráerősített az Ivosev vezette Újpest, de egy 6-0-s rohammal, két Molnár-kettes után ismét átvettük a vezetést, időt is kellett kérnie Surmann Gábornak. A játékrész vége Ivosevé volt, 23-20-as újpesti fórral zárult az első tíz perc.

Zaklatottan alakult a második negyed, mindkét fél támadójátéka visszaesett kicsit, ráadásul az újpesti hibák után több esély is adódott, hogy nyissuk az ollót. Ez sajnos nem sikerült, s végül Horváth Kristóf triplája a lilák jó szériájának a kezdete volt – tegyük hozzá, hogy Varga Zalán sérülése (megcsúszott a Tungsram Csarnok parkettjén), valamint néhány érdekes játékvezetői ítélet sem kedvezett nekünk. Tízpontos hátrányban Tóth Tamás először kért időt, majd még egyszer megtette ezt a félidőt megelőzően, de a szünetig nem változott érdemben a differencia, 40-31-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Kissé az öltözőben ragadt az Újpest, hisz a harmadik negyed pont úgy kezdődött, ahogy szerettük volna: másfél perc alatt Bálint kosarainak, valamint Pavlovic jó befejezésének köszönhetően 6-0-s rohamot hoztunk (időt is kértek a hazaiak), és Varga Ákos közelijénél hirtelen két pontra zárkóztunk (41-39 a 25. percben). Innen olyan rohanás indult, amiből nemhogy nem mi jöttünk ki jobban, hanem eldöntötte az egész mérkőzést: Ivosev mellé felzárkózott Csaba és Peringer, majd Horváth hármasánál már tizenhattal mentek.

60-45-ről indult az utolsó negyed, és 7-0-s rohammal folytatódott. A kinti dobásaink nem ültek (14 sikertelen tripla után jött az első sikeres), védekezésben sem találtuk az ellenszert, így lényegében az volt az utolsó percek kérdése, hogy mennyi lesz a pontos különbség a két csapat között. A hajrá túlzóra sikerült, a 91-64-es végeredmény azonban nem tükrözte a valóságot: az újpestiek kiemelkedőek hazai környezetben, teljesen egyértelműen és megérdemelten nyertek, a helytállásért azonban dicséret illeti a csapatot. Kár a gyenge távoli mutatóért, de amennyiben ez volt a szezon egyik legrosszabb vendégjátéka tőlünk, és ennél csak jobb, vagy sokkal jobb produkciók jönnek, akkor reálisan és jogosan leszünk harcban a feljutásért.

A tabellát a Pénzügyőrt verő Cegléd vezeti 19-3-as mérleggel, mögöttük egyaránt 17-5-ös mutatóval következünk mi, az Újpest és az Óbuda – a minitabella alapján a Kosársuli a második, az Újpest a harmadik, az Óbuda a negyedik pillanatnyilag. A hátralévő két fordulóban nagy harc lesz a minél jobb felsőházi rájátszásos helyekért, a legkedvezőbb pozícióért nekünk előbb a Békéssel, majd a Cegléddel kell farkasszemet néznünk.

 

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 91-64 (23-20, 17-11, 19-14, 32-19)

Budapest, Tungsram Csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hervay, Menyhárt, Nepp

Újpest: Horváth K. 13/9, Ondima 9/3, Kelemen 8/3, Varga 8, Ivosev 16/3
Cserék: Csaba 13, Peringer 13, Micev 11/3
Vezetőedző: Surmann Gábor

Kosársuli: Varga Z. 15, Varga Á. 12/9, Bálint 9, Pavlovic 2, Acimovic 10
Cserék: Rostás 6, Molnár 10, Bodócsi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: „Egy rossz szavam sem lehet a saját csapatomra, hiszen három negyeden keresztül lőtávolságon belül tudtunk maradni a sokkal fizikálisabb hazaiakkal szemben. Hét győztes bajnoki után, éppen Újpesten ki lehet kapni, még ha mi is mindig a sikert hajszoljuk. Gratulálok a Tigriseknek, bedaráltak minket, teljesen megérdemelten nyertek! Őszinte részvétemet szeretném az egyesületem és a magam nevében kifejezni két jó barátom családjának, mérhetetlen veszteség érte a kosárlabdatársadalmat. Nyugodjatok békében, Misi bá és Laci!”


Folytatás újabb rangadókkal: március 20-án, szombaton a Békés ellen játszunk Békéscsabán.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Mártély áradás idején

Mártély áradás idején

A Tisza a végletek folyója. Öröm és jókedv, bánat és könnyek forrása a legmagyarabb folyó. A holtágai is része mindezeknek. Varga András fotói.
Kötetben a régészeti előadások

Kötetben a régészeti előadások

Megjelent a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti sorozatának 2021. évi kiadványa. Könyv formájában és a vásárhelyi közgyűjtemény honlapján olvashatóak.
Elindult Magyarországra a 002-es

Elindult Magyarországra a 002-es

Teherautóra rakták Valenciában az új szerelvényt. A járműkonvoj várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba.
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen

A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.