SportÉletműdíj Hernádi Gyulának

2017. december 20., szerda
 
Életműdíj Hernádi Gyulának

A Délmagyarország Kiadó 48. alkalommal rendeztek meg december 19-én az Év sportolója díjátadó gálát a szegedi Hungi Vigadóban.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei 20 díjazott egyike a hódmezővásárhelyi Hernádi Gyula volt, aki a Hód TC elnökeként Gyenes Kálmán-életműdíjat kapott. A díjat Süli József, a Délmagyarország sportrovatának egykori vezetője adta át.

Hernádi Gyula az 1997-ben alapított Hódmezővásárhelyi Tenisz Club, röviden Hód TC megteremtője, jelenleg is elnöke. Az egyesület fénykorában számos felnőtt és korosztályos bajnokságot nyert, több színvonalas nemzetközi viadal, Davis-kupa-találkozók, és száznál több korosztályos verseny rendezésével jelezte, hogy a város sportéletének fontos szereplője. Szívügye a fiatalok megnyerése a tenisz, a mindennapos sportolás számára. Kevesen tudják, hogy 2006-ban a későbbi világklasszis Novak Djokovics 16 évesen a Hód TC centerpályáján nyerte élete első nemzetközi versenyét és innen indult világhódító, példaképnek tekinthető útjára. A díjazott a vásárhelyi teniszéletben legalább ekkora példaképnek számít- hangzott el a díj átadásakor.

- Édesapám volt a Délmagyar sporttudósítója, de még én is nyolc évig egyetemista koromban. A klub rendben van, fejlődik az infrastruktúránk. Az utánpótlásra koncentrálunk, öt világversenyt rendeztünk idén, szeretnénk, ha jönnének hozzánk játékosok. Novak Djokovics is nálunk kezdte pályafutását, itt is játszott pályája kezdetén. Hetente kétszer még játszok, inkább már párost, de még mindig szeretek sportolni, életem fő mozgatója. Gyenes Kálmánt jól ismertem, szerettem, bár mindenki. Különösen büszke vagyok rá, hogy róla elnevezett díjat kaptam meg - mondta Hernádi Gyula.

 
 
Forrás: Délmagyarország
 

Olvassa el ezt is!

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Idén utoljára lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli csapata. A kék-sárgák december 20-án,szerdán a PVSK-Kronosz Kiadó együttesét fogadják.

Mezőváriban átadták az új óvodát

Mezőváriban átadták az új óvodát

Hódmezővásárhely és a magyar kormány korszerű 100 személyes óvodával gazdagította a kárpátaljai református egyházat és a nagyrészt magyarajkú falu lakosait
Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Idén a díjat egyéni kategóriában megosztva, Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapja.
Don-kanyar hősi halottaira emlékeztek

Don-kanyar hősi halottaira emlékeztek

Január 12-én délután a Don-kanyar hősi halottainak tiszteletére megemlékezés és koszorúzás volt a Hódmezővásárhelyen a Hősök terén.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.