SportÉletműdíj Hernádi Gyulának

2017. december 20., szerda
 
Életműdíj Hernádi Gyulának

A Délmagyarország Kiadó 48. alkalommal rendeztek meg december 19-én az Év sportolója díjátadó gálát a szegedi Hungi Vigadóban.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei 20 díjazott egyike a hódmezővásárhelyi Hernádi Gyula volt, aki a Hód TC elnökeként Gyenes Kálmán-életműdíjat kapott. A díjat Süli József, a Délmagyarország sportrovatának egykori vezetője adta át.

Hernádi Gyula az 1997-ben alapított Hódmezővásárhelyi Tenisz Club, röviden Hód TC megteremtője, jelenleg is elnöke. Az egyesület fénykorában számos felnőtt és korosztályos bajnokságot nyert, több színvonalas nemzetközi viadal, Davis-kupa-találkozók, és száznál több korosztályos verseny rendezésével jelezte, hogy a város sportéletének fontos szereplője. Szívügye a fiatalok megnyerése a tenisz, a mindennapos sportolás számára. Kevesen tudják, hogy 2006-ban a későbbi világklasszis Novak Djokovics 16 évesen a Hód TC centerpályáján nyerte élete első nemzetközi versenyét és innen indult világhódító, példaképnek tekinthető útjára. A díjazott a vásárhelyi teniszéletben legalább ekkora példaképnek számít- hangzott el a díj átadásakor.

- Édesapám volt a Délmagyar sporttudósítója, de még én is nyolc évig egyetemista koromban. A klub rendben van, fejlődik az infrastruktúránk. Az utánpótlásra koncentrálunk, öt világversenyt rendeztünk idén, szeretnénk, ha jönnének hozzánk játékosok. Novak Djokovics is nálunk kezdte pályafutását, itt is játszott pályája kezdetén. Hetente kétszer még játszok, inkább már párost, de még mindig szeretek sportolni, életem fő mozgatója. Gyenes Kálmánt jól ismertem, szerettem, bár mindenki. Különösen büszke vagyok rá, hogy róla elnevezett díjat kaptam meg - mondta Hernádi Gyula.

 
 
Forrás: Délmagyarország
 

Olvassa el ezt is!

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Idén utoljára lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli csapata. A kék-sárgák december 20-án,szerdán a PVSK-Kronosz Kiadó együttesét fogadják.

Mezőváriban átadták az új óvodát

Mezőváriban átadták az új óvodát

Hódmezővásárhely és a magyar kormány korszerű 100 személyes óvodával gazdagította a kárpátaljai református egyházat és a nagyrészt magyarajkú falu lakosait
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Újabb 4 tram-train szerelvény készül

Újabb 4 tram-train szerelvény készül

A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Ne várjuk a repülőt
Ne várjuk a repülőt Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.