SportÉletműdíj Hernádi Gyulának

2017. december 20., szerda
 
Életműdíj Hernádi Gyulának

A Délmagyarország Kiadó 48. alkalommal rendeztek meg december 19-én az Év sportolója díjátadó gálát a szegedi Hungi Vigadóban.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei 20 díjazott egyike a hódmezővásárhelyi Hernádi Gyula volt, aki a Hód TC elnökeként Gyenes Kálmán-életműdíjat kapott. A díjat Süli József, a Délmagyarország sportrovatának egykori vezetője adta át.

Hernádi Gyula az 1997-ben alapított Hódmezővásárhelyi Tenisz Club, röviden Hód TC megteremtője, jelenleg is elnöke. Az egyesület fénykorában számos felnőtt és korosztályos bajnokságot nyert, több színvonalas nemzetközi viadal, Davis-kupa-találkozók, és száznál több korosztályos verseny rendezésével jelezte, hogy a város sportéletének fontos szereplője. Szívügye a fiatalok megnyerése a tenisz, a mindennapos sportolás számára. Kevesen tudják, hogy 2006-ban a későbbi világklasszis Novak Djokovics 16 évesen a Hód TC centerpályáján nyerte élete első nemzetközi versenyét és innen indult világhódító, példaképnek tekinthető útjára. A díjazott a vásárhelyi teniszéletben legalább ekkora példaképnek számít- hangzott el a díj átadásakor.

- Édesapám volt a Délmagyar sporttudósítója, de még én is nyolc évig egyetemista koromban. A klub rendben van, fejlődik az infrastruktúránk. Az utánpótlásra koncentrálunk, öt világversenyt rendeztünk idén, szeretnénk, ha jönnének hozzánk játékosok. Novak Djokovics is nálunk kezdte pályafutását, itt is játszott pályája kezdetén. Hetente kétszer még játszok, inkább már párost, de még mindig szeretek sportolni, életem fő mozgatója. Gyenes Kálmánt jól ismertem, szerettem, bár mindenki. Különösen büszke vagyok rá, hogy róla elnevezett díjat kaptam meg - mondta Hernádi Gyula.

 
 
Forrás: Délmagyarország
 

Olvassa el ezt is!

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Idén utoljára lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli csapata. A kék-sárgák december 20-án,szerdán a PVSK-Kronosz Kiadó együttesét fogadják.

Mezőváriban átadták az új óvodát

Mezőváriban átadták az új óvodát

Hódmezővásárhely és a magyar kormány korszerű 100 személyes óvodával gazdagította a kárpátaljai református egyházat és a nagyrészt magyarajkú falu lakosait
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.