Kultúra, oktatásEgyházi érdemrendet kapott Kovács István

2022. december 5., hétfő
 
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István

A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.

 

 

 

 


 

December 2-án ünnepség keretében adták át a Magyarországi Katonai Ordinariátus (MKO) kitüntetéseit, mindazon katonák, honvédelmi alkalmazottak és civilek részére, akik a katolikus tábori lelkészek lelkipásztori tevékenységét támogatva hozzájárulnak a püspökség társadalmi elismertségének növeléséhez és küldetésének megvalósításához.

2014-ben alapították a Kapisztrán Szent János-érdemrendet, elismerésül azoknak, akik hűséges helytállással végzett katonai feladataik mellett huzamosabb időn keresztül segítik vagy valamilyen formában támogatják a katonai lelkészeket szolgálatuk ellátásában.

 

Az egyik kitüntetett, Kovács István alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója, aki érdemei elismeréséül a Kapisztrán Szent János bronz érdemrend elismerést kapta.

 

Kovács István sok szállal kötődik Hódmezővásárhelyhez. 2001-ben a vezetésével, újjáalakult (az 1990-ben elinduló haderőreform során megszüntetett) Helyőrségi Zenekar. Sok éven át szinte minden városi kulturális rendezvény elmaradhatatlan közreműködője volt a zenekar. Szorosan együttműködött a régió köznevelési intézményeinek vezetőivel, valamint az általános és középiskolák énekkaraival. Ennek az együttműködésnek köszönhetően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara előadásait számos alkalommal az iskolák gyermekkórusai színesítették. Több fesztiválon is felléptek itthon és külföldön egyaránt. 2018-ban megkapta a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát. Később Debrecenbe került, majd idén ő lett a Hódmezővásárhelyen idén szeptemberben elindított Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
A miskolciak eredményesebbek voltak

A miskolciak eredményesebbek voltak

Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.