Kultúra, oktatásEgyházi érdemrendet kapott Kovács István

2022. december 5., hétfő
 
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István

A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.

 

 

 

 


 

December 2-án ünnepség keretében adták át a Magyarországi Katonai Ordinariátus (MKO) kitüntetéseit, mindazon katonák, honvédelmi alkalmazottak és civilek részére, akik a katolikus tábori lelkészek lelkipásztori tevékenységét támogatva hozzájárulnak a püspökség társadalmi elismertségének növeléséhez és küldetésének megvalósításához.

2014-ben alapították a Kapisztrán Szent János-érdemrendet, elismerésül azoknak, akik hűséges helytállással végzett katonai feladataik mellett huzamosabb időn keresztül segítik vagy valamilyen formában támogatják a katonai lelkészeket szolgálatuk ellátásában.

 

Az egyik kitüntetett, Kovács István alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója, aki érdemei elismeréséül a Kapisztrán Szent János bronz érdemrend elismerést kapta.

 

Kovács István sok szállal kötődik Hódmezővásárhelyhez. 2001-ben a vezetésével, újjáalakult (az 1990-ben elinduló haderőreform során megszüntetett) Helyőrségi Zenekar. Sok éven át szinte minden városi kulturális rendezvény elmaradhatatlan közreműködője volt a zenekar. Szorosan együttműködött a régió köznevelési intézményeinek vezetőivel, valamint az általános és középiskolák énekkaraival. Ennek az együttműködésnek köszönhetően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara előadásait számos alkalommal az iskolák gyermekkórusai színesítették. Több fesztiválon is felléptek itthon és külföldön egyaránt. 2018-ban megkapta a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát. Később Debrecenbe került, majd idén ő lett a Hódmezővásárhelyen idén szeptemberben elindított Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
A miskolciak eredményesebbek voltak

A miskolciak eredményesebbek voltak

Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.