SportA miskolciak eredményesebbek voltak

2022. december 3., szombat
 
A miskolciak eredményesebbek voltak

A tabellán második helyen álló MEAFC-Miskolchoz látogatott péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic több sérültet is nélkülöző együttese egy negyedig tartotta a lépést, végül a hazaiak simán győzni tudtak.

Különböző okok miatt Balogh, Kass és Varga Zalán sem állt rendelkezésre, a bajnokságban október vége óta veretlen miskolciak ellen így több saját nevelésű fiatal vásárhelyi játékos is bőven lehetőséget kapott – mindezt úgy, hogy az U20-as mérkőzés (amelyet végül 71-52-re a Kosársuli nyert) csak a felnőttek meccse után kezdődött.

5-0-val rajtolt a Miskolc, ám Bálint hamar egyenlíteni tudott egy triplával és egy kettessel, sőt, az első percek szinte csak róla szóltak vásárhelyi részről, hiszen az 5. percre újabb öt pontot tett hozzá az addigi öthöz. Hamar időt kért Vuk Pavlovic, főleg védekezésben kellett rendezni a sorokat, és ez sikerült is, hiszen a 7. percben, 14-13-nál egy pontra felzárkózott a csapat. Innen előbb a hazaiak produkáltak egy 5-0-t, majd ugyan Borbáth büntetői egylabdán belül tartották a Kosársulit (21-19), ám a negyed vége a hazaiaké volt, így ismét ötpontos különbség alakult ki (24-19).

A második negyed elején Kozák és Pintér vette a hátára a miskolciakat, és egy 10-2-es rohammal kialakították azt a különbséget, amivel gyakorlatilag eldőlt a meccs (34-21 a 13. perc végén). Igyekezett rotálni a Kosársuli, a kezdőötösben lévő Borbáth és Knyur mellett Karsai, valamint a keret legfiatalabb tagja, Utasi is harcolt belső poszton, és a rutinosabbak pontjaival sikerült is tartani a meglévő hátrányt. A nagyszünet előtt viszont Orliczki süllyesztett el egy hármast a szépszámú hazai közönség nagy örömére, amivel épp a félidőre alakult ki az addigi legnagyobb előnyük (52-34).

A pihenőt követően ezzel a lendülettel mentek tovább a miskolciak, és bár a Kosársuli igyekezett helytállni, a magasabb szerkezet és a rutin kiütközött. Kozák triplájánál lépte át a húszat az előnyük (57-36, 21. perc), és ezzel jól gazdálkodtak a negyedben, a végén pedig még hozzá tudtak tenni egy kicsit (81-57).

Az utolsó játékrész csak a kozmetikázásról szólt: a sok ziccert kialakító és jól támadólepattanózó miskolciaktól hatan is tíz pont fölé jutottak (Pintér dupla-duplázott), a Kosársuliból pedig Varga Ákos lett a legeredményesebb a maga 24 pontjával, 8 lepattanójával és 6 asszisztjával. A 104-76-os hazai siker azt is jelenti, hogy a Miskolc maradt a második a tabellán, a Kosársuli pedig jelenleg a kilencedik.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

MEAFC-Miskolc - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 104–76 (24–19, 28–15, 29–23, 23–19)

Miskolc, egyetemi körcsarnok. Vezette: Hervay, Gaál, Tóth 

Miskolc: Kozák M. 11, Ragályi 11/3, Csák 11/6, Szögi 2, Cseh 4
Csere: Tóth 2, Lippai 14, Kozák B. 14/6, Gerőcs 4, Pintér 24/6, Orliczki 7/3, Nyíri -
Vezetőedző: Váczi Péter


Kosársuli: Varga Á. 24/6, Borbáth 6, Knyur 8/6, Bálint 17/6, Kelemen 11/3
Csere: Karsai 5, Utasi 2, Bősz 3/3, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Mindenek előtt gratulálok a MEAFC-Miskolcnak, akik folytatták az elmúlt hetekben mutatott nagyon jó formájukat! Mi sajnos tartalékosan érkeztünk, de nem feltartott kezekkel. Az első negyedben sikerült is kicsit meglepnünk a hazaiakat, akik ezt követően ránk erőltették az akaratukat, sok lepattanót gyűjtöttek és megérdemelten nyertek. Gyakorlásnak fogtuk fel a mérkőzést. Tavasszal, hazai pályán megpróbálunk visszavágni."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
Madárinfluenza miatt intézkedtek

Madárinfluenza miatt intézkedtek

Rendkívüli szabályokat vezettek be a baromfitenyésztők számára.
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.