Kultúra, oktatásEgy vetélkedő két utazást ért

2013. március 26., kedd
 
Egy vetélkedő két utazást ért

Március 22-én a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény 12.D osztály négy diákja részt vett a Teleki Oktatási Központ által kiírt vetélkedő második fordulóján Szegeden. Összesen 39 csapat indult a versenyen.

 

Képünkön Solymosi Patrícia és Szakál Ákos a vetélkedőn

 


Előzetes feladatként a kétszer kétfős csapat: Kovács Bettina és Varga Evelin, valamint Solymosi Patrícia és Szakál Ákos elkészített egy-egy 15 oldalas esszét.

 

A dolgozatokat szakmai zsűri értékelte, majd a második fordulóban 5 perces prezentációban mutatták be kutakodásaik eredményeit, s az elhangzottak után a bírálók alaposan belekérdezek a választott témákba. Mindkét csapat előadása után, tárgyakat, kőzeteket és Erdélyben honos növényeket, állatokat kellett felismerni.

 

Ezután mind a 39 csapat egyszerre töltött ki egy tesztet. A leghibátlanabb tesztet kitöltő 10 csapat már egy biztos nyeremény birtokában indult a dobogós helyekért. Az eredményekben holtverseny alakult ki, így végül 12 csapat jutott a végső döntőbe.

Eredményeik alapján Solymosi Patrícia és Szakál Ákos 2., míg Kovács Bettina és Varga Evelin az 5. helyen állva kezdett hozzá az utolsó, mindent eldöntő tesztsor megírásának.

Ennek végeredménye azonos volt az első teszt utáni sorrenddel. Összességében Solymosi Patrícia és Szakál Ákos a 2. helyen végzett, őket csak az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium csapata előzte meg, mögöttük, a dobogó alsó fokán a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium diákjai végeztek.

Mindkét vásárhelyi csapat augusztus első hetében Bugacpusztán természetvédelmi táborban vesz részt.

Az első három csapat a bugaci táborozáson túl meghívást kapott Erdélybe, Szovátára a Teleki Oktatási Központba. Így Solymosi Patrícia és Szakál Ákos is részt vesz az április 7-11. közötti utazáson.

A diákokat a történelmi dolgozatok elkészítésében és prezentálásában Képiró Ágnes, míg a természetvédelmi anyag elsajátításában Kecskemétiné Nánai Marianna segítette.

 
 
Forrás: Földesiné Laurinyecz Mária
 

Olvassa el ezt is!

Egy napon két versenyen

Egy napon két versenyen

A Hód Úszó SE március 23-án sikerrel vett részt Miskolcon a Víz Világnapi Úszóversenyen, de ott voltak a kecskeméti Arany Homok Kupán is.
Falusi turizmus határok nélkül

Falusi turizmus határok nélkül

A most lezárult projekt négy megyében: Arad, Temes, Békés és Csongrád megyében a falusi turizmus fejlődését nagymértékben elősegíti. Képekkel!

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.