SportEgy pontot ért a vasárnapi meccs

2021. május 26., szerda
 
Egy pontot ért a vasárnapi meccs

A védekezésben jól teljesített vasárnap a HFC NB III-as csapata, a támadások, főként a befejezések viszont nem voltak tökéletesek.

 

 

 

 

 

 

Így az utolsó fordulóban dőlhet el a bennmaradás kérdése, ráadásul a sorsunk már nem csak saját kezünkben van.


Egy kiadós felhőszakadás előzte meg a vasárnap délutáni, FC Dabas elleni NB III-as mérkőzésünket. A zuhé nem segítette a csapatok, a pályán voltak részek, ahol állt a víz, így igazi kombinatív játék nem tudott kialakulni, inkább a küzdelem dominált a találkozón.

 

A HFC védekezése ez alkalommal rendben volt, jól sikerült zárni és a hazaiak nem igazán tudtak veszélyt kialakítani, csupán két komolyabb lehetőségük volt. Mi a kontrákra igyekeztünk berendezkedni és akadtak lehetőségek, de az utolsó mozdulatokba hiba csúszott. Ráadásul a kínálkozó szabadrúgásokból sem alakultak ki veszélyesebb pillanatok, a magas és erős dabasi védőkön nehéz volt túljutni. A vége talán igazságos pontosztozkodás volt, amiért viszont fájhat a szívünk, hiszen így a bennmaradás kérdése az utolsó fordulóban dőlhet el, ráadásul a sorsunk már nem is csupán a saját kezünkben van, a Vác és a Szekszárd eredményei is befolyással lesznek a bennmaradásunkat illető kérdésre.

 

NB III Közép csoport, 37. forduló

FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC 0-0 (0-0)

HFC: Weszelovszky, Huszár, Váradi, Bata, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Tapiska
Csere: Kandó, Zahorán, Tóth J., Gyüre, Povázsai, Orovecz, Bojtos, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

 

 

Nyilatkozat: „Küzdelemben sikerült felvennünk a versenyt, a védekezésünk rendben volt. A támadásokat illetően viszont van hiányérzetem, arra készültünk, hogy a kontráink lehetnek veszélyesek, de nem sikerült eredményesen befejezni a támadásokat, hiányzott a kellő koncentráció, nem tudtunk meglepetést okozni. A helytállást meg volt, de a következő vasárnapon derül ki, hogy ez mire is lesz elég. A sorsunk már nem a saját kezünkben van. A szurkolóinknak köszönjük a támogatást, végig biztatták a csapatot, tényleg a 12. játékosként voltak jelen. Le a kalappal előttük!”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

A fókuszban 46 szakma

A fókuszban 46 szakma

Négy városban szervez közösen nyári pályaorientációs táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Pásztorok a mai világban

Pásztorok a mai világban

A Rokonok címet viselő tárlat félszáz fotográfia, mintegy harminc videófelvétel, népzene segítségével mutatja be korunk pásztorembereinek életét.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.