Kultúra, oktatásEducatio 2017 - a továbbtanulók Mekkája

2017. január 18., szerda
 
Educatio 2017 - a továbbtanulók Mekkája

Január 19-e és 21- között naponta 10 és 17 óra között várja a továbbtanulni vágyókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Budapesten a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont "G" csarnokában.

 

 

 

 


Évekkel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. 

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A rendezvény célja, hogy a pályaválasztók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő valamennyi lehetőséget: intézményeket, ösztöndíjakat, szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, a hallgatói életet, sőt, ezen túlmenően karrierépítési tanácsokat is kapjanak. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje 2017. január 19-21. között lesz a budapesti Hungexpón, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével. A belépés ingyenes.

 

A három napos seregszemlén közel 200 kiállító 18 országból, és mintegy 33.000 látogató vesz részt évről évre. Hazai és külföldi intézmények jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a tanulmányokat követő jövőképről, vagy az oktatási innovációkról.  A rendezvényen kiemelt szerepet kap a karriertervezés. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt.

 

Idén 52 hazai felsőoktatási intézmény, köztük a Szegedi Tudományegyetem, 35 felnőtt- és szakképzés, 9 közoktatási intézmény, 47 külföldi továbbtanulás, továbbá több tucatnyi, az oktatáshoz valamilyen formában kötődő termék, szolgáltatás lehetőségeivel lehet ismerkedni.

 

 

Készült az EDUCATIO 2017-ről egy átfogó, a kiállítókat bemutató, színes, térképes katalógus is, amelynek pdf-es változatát megnézheti ITT! (Kattintson!)

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A tolvaj nem szereti a férfi vázas kétkerekűt

A tolvaj nem szereti a férfi vázas kétkerekűt

Izgalmas játékra invitálja a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az olvasókat. Kerékpártolvajt keresnek! Segítünk a felismerésben! Videóval!
A duális képzésért

A duális képzésért

A Szegedi Tudományegyetem másik 3 egyetemmel közösen a Coca-Cola Magyarországgal a duális képzésről szóló megállapodást ír alá.
Oltják a dolgozókat

Oltják a dolgozókat

A hódmezővásárhelyi kórházban - ahol több mint 28 ezer, a makói intézményhez tartozó páciens ideiglenes ellátása történik - átszervezték a munkát.
Esélyük sem volt

Esélyük sem volt

Elveszítette közel egy éve tartó hazai veretlenségét a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. A vendég egriek az irányító Erdei Ádám kiemelkedő teljesítményével megnyerték a csoport rangadóját.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.