FélpercesA duális képzésért

2017. január 16., hétfő
 
A duális képzésért

Budapesten január 20-án pénteken írja alá a Szegedi Tudományegyetem másik 3 egyetemmel közösen a Coca-Cola Magyarországgal a duális képzésről szóló megállapodást.

 

 

Hamarosan a Szegeden tanuló élelmiszer és gépészmérnökök gyakorlati helye is lehet az üdítőgyártó óriás.

A Szent István Egyetem, Budai Campus, „K” épületében január 20-án délelőtt négy hazai egyetem (a Szegedi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, az Pannon Egyetem és a Szent István Egyetem) duális képzésről szóló megállapodást köt a Coca-Cola HBC Magyarországgal, amelynek eredményekén élelmiszermérnök és gépészmérnök hallgatók szerezhetnek majd, már egyetemi éveik alatt, értékes munkatapasztalatot a vállalatnál.

A megállapodás aláírásán részt vesz, és beszédet mond dr. Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes és dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is.

Az aláírást követően a duális képzés és a fenntartható munkaerőpiac témáját, valamint a közelmúltban, a négy egyetem diákjai körében a témával kapcsolatban végzett kutatást feldolgozó kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelyen részt vesz többek között Dr. Odrobina László, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár is.

 
 
Forrás: Uniomedia
VH
 

Olvassa el ezt is!

Pénztárcát érintő változások

Pénztárcát érintő változások

Vásárhelyen is több ezren lehetnek azok, akik távol dolgoznak. Őket kedvezően érinti az új rendelet. Viszont a diákmunkások mostantól rosszabbul járnak.

Jön a rendszám a segédmotorokra

Jön a rendszám a segédmotorokra

Sok érv szól amellett, hogy rendszámosítsák a segédmotorkerékpárokat. Vásárhelyen ezernél több tulajdonost érint. A "suhanó halál" kérdése sincs még megoldva.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
Elhunyt Farkas Ferenc

Elhunyt Farkas Ferenc

81 éves korában elment örökre a hódmezővásárhelyi oktatás egyik jeles személyisége, helytörténet kutatója, értékes és érdekes társas kirándulások szervezője.

 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.