SportDupla rangadó félsikerrel

2019. szeptember 23., hétfő
 
Dupla rangadó félsikerrel

A Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, az OMNIA Pub&Food Békés vendégeként kezdte meg az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényét a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás megtizedelt felnőtt csapata három negyedig kiválóan helytállt, aztán jött a "feketeleves", az U20-asok azonban parádés sikerrel indítottak.

 

A tizenegy fős, sérülések miatt felforgatott Kosársuli-keretet az öt "régi" (Kovács, Molnár, Pavlovic, Perák, Varga Z.) és a három új (Acimovic, Hargitai, Varga Á.) mellett három U18-as játékos (Balogh, Bodócsi, Ságodi) alkotta, ám hiába az előzetesen erősnek ígérkező, az előző idényt még a Piros csoportban töltő ellenfél, Tóth Tamás mérkőzést megelőző szavai abszolút beigazolódtak. Egyrészt az első perctől majdhogynem az utolsóig megjósolni sem lehetett, melyik fél diadalmaskodik, másrészt a mieink egyáltalán nem feltartott kézzel léptek pályára.

 

A szép helytállás már az első percekben megmutatkozott, a remekül bemutatkozó és végül dupla-dupláig jutó Varga Ákos pontjaival 5-0-s rohammal kezdtünk. Egészen a játékrész végéig fej-fej mellett haladt a két gárda, az utolsó kilencven másodpercben a Krstic, Koma kettős vezetésével leheletnyit ellépett a Békés (19-14), de lényegi különbség nem alakult ki a parketten.

 

A vezetőedző ezt követően igyekezett rotálni a csapaton, az apró differencia azonban állandósult - nálunk Molnár Bence, valamint a centerek szállítmányozták a kosarakat, a békésieknél Krstic volt továbbra is elemében. A mieink időkérését követően előbb kialakult az addigi legnagyobb "hazai" fór, majd Molnár triplája ismét közelebb hozta a Kosársulit, így végül a szünetre 47-41-gyel vonulhattak a csapatok.

 

A második félidő elején valódi deja vu-t érezhettünk, hisz az előző szezon rajtján is hasonlóan alakult a harmadik negyed, mint ezúttal. Tízpontos hátrányunknál jött a Békés rövidzárlata két sportszerűtlennel és egy technikai faulttal, remek vásárhelyi csapatjátékkal, Perák közelijénél pedig máris 53-53 állt az eredményjelzőn. Pár perccel később Varga Zalán és Kovács is szórt egy-egy hármast, így ismét vezettünk (63-64), Varga Ákos triplája pedig a lélektani előnyünket eredményezte az utolsó negyedre (65-67).

 

Sajnos a Krstic, Koma, Kertész tengely kellően összekapta magát a végjátékra, ráadásként felzárkózott melléjük jó teljesítménnyel Osiyemi, nálunk pedig jöttek az eladott labdák és néhány pontatlanság - mindez a győzelmünkbe került. A hátralévő percekben hiába igyekeztek futni az eredmény után, nem tudtak ismét fordítani. A fiatal Balogh László büntetője beállította a 89-77-es békési diadalt. 

 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

Omnia Pub&Food Békés–Vásárhelyi Kosársuli 89-77 (19-14, 28-27, 18-26, 24-10)

Békés, 300 néző. Vezette: Jurák, Bagi, Nepp.

 

Békés: KOMA 26, Kertész 11/6, KRSTIC 34/18, Vass 2, Szabó 2.

Cserék: ADEBAYO (9/3), Balog G. (3), Farkas (2), Balog Á., Kiss, Nógrádi, Lógár.

Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Kosársuli: Kovács 11/6, VARGA Á. 17/6, Pavlovic 4/3, Hargitai 10, Perák 10. 

Cserék: Varga Z. 4/3, Molnár 18/3, Acimovic 2, Ságodi -, Balogh 1, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Azt vártam, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani, hiszen hosszú évek óta nagy a rivalizálás a két csapat között. Nagyon jó volt a hangulat, sportszerű volt a lelátó népe, szerintem a pályán belül is korrektek voltak a játékosok. Mi nem készültünk különösebben erre a mérkőzésre, mert ugyan olyan, mint a többi. Nagyon a szezon elején vagyunk, még esélyesről, esélytelenről nehéz beszélni. Annak örülök, hogy pályára tudtam küldeni a fiatalokat is, nagyon büszke vagyok rájuk."

 

A bajnokságban rendkívül sokra hivatott U20-asok számára nehezen indult a meccs, az első negyedben a vendéglátó egyenrangú partnerként állta a sarat. A második és a harmadik negyedben azonban egyértelműsítettük, ki az úr a háznál, fantasztikus csapatösszhanggal előbb átvettük a vezetést, majd egy 36-15-ös (!) tíz perccel le is zártuk a találkozót. A végén csupán kozmetikázni tudtak az eredményen a békésiek, a 107-89-es eredménynél jobbat nem is kívánhattunk volna. Hargitai Krisztián dupla-duplával zárt, Balogh 19, Bodócsi 18, a szintén frissen igazolt Kelemen Norbert pedig 16 pontig jutott. 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kiss Pál újabb aranyérme

Kiss Pál újabb aranyérme

Olaszországban 43 ország részvételével rendezték meg a XXI. Európai Szenior Atlétikai Versenyt. A magyar válogatott tagja volt a vásárhelyi Kiss Pál is.
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.