SportDöntetlen a megyei derbin

2020. december 2., szerda
 
Döntetlen a megyei derbin

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának legutóbbi fordulójában a Szegedi VSE ellen lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC.

 

 

 

 

 

 

 


Igazi szomszédvári csatát rendeztek vasárnap az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának 20. fordulójában. A csoport két Csongrád-Csanád megyei csapata feszült egymásnak, a Hódmezővásárhelyi FC a Szegedi VSE vendégeként lépett pályára Mórahalmon.

 

A felek az első bajnoki fordulóban már találkoztak egymással a szezon során, akkor 4-1-es vásárhelyi siker született, ám az eltelt időben mindkét csapatnál történtek változások. A HFC Kandó Róbert vezényletével készült az elmúlt mérkőzésekre, míg a szegediek kispadján Paksi Péter vette át az irányítást.

 

Mindkét csapat a kiesést igyekszik elkerülni, amely csatában a HFC egy kicsit jobban áll, de nem volt kérdés, hogy mindkét együttes a három pont megszerzését tűzte ki célul. Ennek fényében nem is rontottak ész nélkül egymásnak a csapatok. Az elmúlt meccseken megszokott jó vásárhelyi kezdés elmaradt, ez alkalommal a vendégcsapat mintha tompább lett volna a korábbi mérkőzésekhez képest, így aztán többet is volt a labda a Tisza-partiaknál, még ha komoly helyzeteket nekik sem sikerült kidolgozniuk. 0-0-nál jött a fordulás, a játék képe pedig a második félidő első felében hasonlóan alakult. Az utolsó 20-25 percben azonban a cseréknek is köszönhetően sikerült felfrissíteni a vásárhelyi csapatot és egyre kezdeményezőbb lett a csapat, ám komoly helyzeteket nem sikerült kidolgozni, kisebb lehetőségek jutottunk. A meccs képét látva végül igazságosnak nevezhető döntetlen született.

 

A Hódmezővásárhelyi FC december 6-án a Rákosmentét fogadja, ez lesz az őszi szezon utolsó NB III-as mérkőzése.

 

NB III Közép csoport, 20. forduló

Szegedi VSE – Hódmezővásárhelyi FC 0-0 (0-0)

 

HFC: Kandó, Zahorán, Tóth, Huszár, Orovecz, Bata, Mezei, Ludánszki, Katona, Forró, Pleszkán
Csere: Weszelovszky, Gyüre, Darida, Gyürki, Koncz, Tapiska, Sindel, Becsek, Bartyik, Rau
Edző: Kandó Róbert

 

Nyilatkozat: „Örülünk az egy pontnak, igaz ennek akkor lesz igazán érteke, ha az utolsó, hazai mérkőzésünket sikerül megnyerni.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Tavaly karácsony körül 49 tűzeset volt

Tavaly karácsony körül 49 tűzeset volt

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával elkezdődött az ünnepi készülődés. Pár apró, de fontos szabály betartásával ez az időszak is biztonságban telhet.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Újabb remek győzelem

Újabb remek győzelem

November 21-én hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata.
A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma világszerte emelkedik, 2020-ra pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.

 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.