![Díjazott finom menű félezer forintból](https://vasarhelyihirek.hu/files/article/14544/original_image.jpg)
39 csapat részvételével október 12-én, 13-án, valamint november 9-én és 10-én zajlanak Budaörsön a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 elődöntői. A verseny témája ezúttal „a nyári ételek”.
Az októberi fordulóba, a nevezések bírálatából álló júniusi selejtező eredményeként, 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi HMSZ NZrt. szakácsainak csapata.
Horváth Norbert, Takács Gergő, Verók András és Varga Ádám alkotta vásárhelyi csapat is bemutathatta menüjét Budaörsön, a Metro Gasztroakadémia látványkonyhájában.
Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői – a Nébih mellett – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), fővédnökei Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Tuzson Bence közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke.
A verseny témája „a nyári ételek” volt. A versenyzőknek ehhez illő 3 fogásos felnőtt ebédet kellett nettó 550 Ft-os keretből kigazdálkodniuk és 3 óra alatt elkészíteniük. Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.
Az elődöntőkön az állandó szakmai zsűri és a versenyző csapatokból delegált zsűritagok értékelik komplex módon a résztvevők teljesítményét. A döntőbe – ami 2020. február 6-án a Sirha Vendéglátó- és Élelmiszeripari Szakkiállításon lesz – a 12 legjobb teljesítményt nyújtó csapat juthat majd be.
A sajtónyilvános eredményhirdetésre az utolsó versenynapon, november 10-én 12 óra 30 perckor kerül sor.
A vásárhelyiek - Horváth Norbert, Takács Gergő, Verók András és Varga Ádám - a HMSZ NZrt. szakácsai lecsós szűzérmét, illetve - a megszokottól kissé eltérő technikával - mézkúpot készítettek. Emellett tökből készült krémleves és libazsíron konfitált burgonya került tőlük a tálakra.
Érdemes hát drukkolni, hogy megismétlődjön a 2016-os siker. mert mint arról a Vásárhelyi Hírek több cikkben beszámolt – akkor a 26 indulóból 12-en, köztük a Hód Menza Kft. „színeiben” Verók András főszakácsként és Gedai Endre segítőjeként indulhatott a HUNGEXPO-n, a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupán.
A kétfős vásárhelyi csapat a döntőben a menűjére egy-egy különdíjat kapott. (Erről ITT olvashatnak!)