BulvárAz ország legjobbjai között a Hód Menza szakácsai

2016. február 24., szerda
 

Február 19-én Budapesten lezárult a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői Gasztro Kupa 2016-os döntője.

 

 

 

 

 


Mint arról a Vásárhelyi Hírekben decemberben írtunk (cikk a lap alján) tavaly télen a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa 2016-os döntőjébe, biatorbágyi, budapesti,  kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapata mellett a hódmezővásárhelyi Hód Menza Kft csapata jutott be.

 

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt (OKÉS) az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

A 26 indulóból végül 12-en, köztük a Hód Menza Kft. „színeiben” Verók András főszakácsként és Gedai Endre segítőjeként indulhatott a február 19-én, a HUNGEXPO-n rendezett döntőben.

A verseny végeredményeként a neves szakácsokból és vendéglátós szakemberekből álló zsűri a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta.

A kétfős vásárhelyi csapat a menűjére egy-egy különdíjat kapott.

A menü elkészítése most sem volt könnyű, hiszen összesen 420 forint értékű alapanyagot használhattak a három fogás elkészítéséhez.

A Hód Menza Kft. versenymenüje:

 

Előétel

Főétel

Desszert

Hideg zöldségkrémleves bulgurral

Erdélyi karaj burgonyalepénnyel

Mákfelfújt meggymártással

 

Verók András 2003-ban pincérként végzett, majd egyéni vállalkozóként, később pultosként dolgozott. 2013 decemberében szakácsképesítést szerzett a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Intézetben. Gyakorlatát a Kenguru Panzióban és a szegedi Hunguest Hotel Forrásban töltötte. A szakács tanulmányok alatt érett meg benne a gondolat, hogy menza szakácsként dolgozzon.

2014 óta a Hód-Menza Nonprofit Kht.-nél főz, a gyermekétkeztetésben. A Kertvárosi Katolikus Iskola konyha vezetője, itt tálal mindennap a gyerekeknek, így közvetlen kapcsolatban is van velük.

 

Gedai Endre a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában végzett szakácsként. 2007-óta dolgozik a Hódmezővásárhelyi Hód-Menza Nonprofit Kft-nél mint szakács.

 

Kapcsolódó cikkünk a döntőbe jutásról:

 

420 forintos menüvel az országos döntőben

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

A 22 éves hódmezővásárhelyi tettes egy lottózóban brutálisan bántalmazta az eladót, majd a pult mögötti fiókból kimarkolt 313 ezer- forint készpénzt és futva távozott.
Járvány nincs, kórház zárlat van

Járvány nincs, kórház zárlat van

A Kormányhivatal közleményei alapján úgy tűnik mintha elbagatelizálták volna az influenza terjedését Vásárhelyen. A kórházban viszont látogatási tilalom van holnaptól.
Kampánystart

Kampánystart

Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál. Programját 73 pontban foglalja össze.
A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A 3 napos döntőt Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézménye, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi.
 

És ezt már olvasta?

A Föld kis vásárhelyi bajnokai
A Föld kis vásárhelyi bajnokai Az EON által a 'Föld bajnokai' címmel hirdetett pályázat egyik győztese a Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagintézménye.
 
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
 
A húsvéti nagyhét közepén járunk
A húsvéti nagyhét közepén járunk 400-ban ünnepi menetben vonultak a hívek pálmaágakat lengetve az Olajfák hegyéről Jeruzsálembe. Március 24-én, a Virágvasárnappal kezdődött a nagyhét.
 
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok Mogyoród adott otthont a 2024-es Diákbajnokságnak, amelyen  27 egyesület 340 versenyzővel vett részt.
 
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj Itt a húsvét, és itt a sonkaszezon is. Most megmutatjuk a legfontosabb vásárlási tudnivalókat. Öt perces olvasást megér, hogy nyugodt, "jóízű" legyen a Húsvét!
 
Mestervizsga vásárhelyi résztvevővel
Mestervizsga vásárhelyi résztvevővel Budapesten rendezte meg a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség a Központi Edzőteremben, az idei mestervizsgákat.
 
Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria
Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria Március 23-án este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.