BulvárAz ország legjobbjai között a Hód Menza szakácsai

2016. február 24., szerda
 

Február 19-én Budapesten lezárult a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői Gasztro Kupa 2016-os döntője.

 

 

 

 

 


Mint arról a Vásárhelyi Hírekben decemberben írtunk (cikk a lap alján) tavaly télen a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa 2016-os döntőjébe, biatorbágyi, budapesti,  kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapata mellett a hódmezővásárhelyi Hód Menza Kft csapata jutott be.

 

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt (OKÉS) az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

A 26 indulóból végül 12-en, köztük a Hód Menza Kft. „színeiben” Verók András főszakácsként és Gedai Endre segítőjeként indulhatott a február 19-én, a HUNGEXPO-n rendezett döntőben.

A verseny végeredményeként a neves szakácsokból és vendéglátós szakemberekből álló zsűri a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta.

A kétfős vásárhelyi csapat a menűjére egy-egy különdíjat kapott.

A menü elkészítése most sem volt könnyű, hiszen összesen 420 forint értékű alapanyagot használhattak a három fogás elkészítéséhez.

A Hód Menza Kft. versenymenüje:

 

Előétel

Főétel

Desszert

Hideg zöldségkrémleves bulgurral

Erdélyi karaj burgonyalepénnyel

Mákfelfújt meggymártással

 

Verók András 2003-ban pincérként végzett, majd egyéni vállalkozóként, később pultosként dolgozott. 2013 decemberében szakácsképesítést szerzett a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Intézetben. Gyakorlatát a Kenguru Panzióban és a szegedi Hunguest Hotel Forrásban töltötte. A szakács tanulmányok alatt érett meg benne a gondolat, hogy menza szakácsként dolgozzon.

2014 óta a Hód-Menza Nonprofit Kht.-nél főz, a gyermekétkeztetésben. A Kertvárosi Katolikus Iskola konyha vezetője, itt tálal mindennap a gyerekeknek, így közvetlen kapcsolatban is van velük.

 

Gedai Endre a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában végzett szakácsként. 2007-óta dolgozik a Hódmezővásárhelyi Hód-Menza Nonprofit Kft-nél mint szakács.

 

Kapcsolódó cikkünk a döntőbe jutásról:

 

420 forintos menüvel az országos döntőben

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

A 22 éves hódmezővásárhelyi tettes egy lottózóban brutálisan bántalmazta az eladót, majd a pult mögötti fiókból kimarkolt 313 ezer- forint készpénzt és futva távozott.
Járvány nincs, kórház zárlat van

Járvány nincs, kórház zárlat van

A Kormányhivatal közleményei alapján úgy tűnik mintha elbagatelizálták volna az influenza terjedését Vásárhelyen. A kórházban viszont látogatási tilalom van holnaptól.
Rolleres balesete Vásárhelyen

Rolleres balesete Vásárhelyen

Nem szállt le az elektromos rolleréről, körültekintés nélkül haladt át és egy személyautó elütötte.
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
 

És ezt már olvasta?

A szalonczukkedli rágcsálás napjai
A szalonczukkedli rágcsálás napjai Ugye hogy olvasóink is addig nyomkodják őket, amíg nem találnak zselést? Íme a karácsonyfa elmaradhatatlan ékességének izgalmas története.
 
Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban
 Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban A karácsony a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepe. De vajon honnan ered mindez? Mióta szokás a faállítás, mi került régen és mi kerül ma az a karácsonyi asztalra?
 
Folytatás januárban a 10. helyről
Folytatás januárban a 10. helyről December 19-én este hazai pályán, vereséggel zárta a Budafok ellen a 2025-ös évet a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Ajándékozás a Városházán
Ajándékozás a Városházán A Szent Ferenc Program keretében december 18-án 56 családnak, összesen 121 főnek - köztük 17 gyermeknek – adtak karácsonyi ajándékcsomagokat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2025/2
Családi események Hódmezővásárhelyen 2025/2 2025. 49. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Megújulhat a Városi Könyvtár
Megújulhat a Városi Könyvtár 100 százalékos támogatással 490 millió 620 ezer forintot nyert Hódmezővásárhely a Városi Könyvtár átfogó energetikai korszerűsítésére.
 
Sem védekezésben, sem támadásban nem találta a ritmust
Sem védekezésben, sem támadásban nem találta a ritmust December12-én este a bajnoki éllovas Kozármislenyt fogadta a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában.