Kultúra, oktatásDigitális forradalom a tantermekben

2015. október 7., szerda
 
Digitális forradalom a tantermekben

Mikor vagyunk aktívak az interneten? Tette fel a kérdést az előadó, majd így folytatta: vajon akkor, ha az árvízről szóló cikket lájkoljuk, akkor, ha hozzászólunk, akkor ha az árvízkárosultak megsegítésére netbankolva pénzt utalunk? Vagy netán akkor, ha elutazunk a gátra homokot lapátolni, igaz ez utóbbi lehetőséget már tréfásan sorolta a többihez.

 

 

Fotók: VH

 

 

Tény és való, meg kell tanulni, meg kell szokni a digitális világ új lehetőségeit, nehézségeit, illetve, jelen esetben el kell sajátítani hogy hogyan illeszkedjen az oktatásba.

Október hetedikén délután, több mint félszáz vásárhelyi pedagógus vett részt a Varga Tamás Általános Iskolában a ’Digitális kompetencia a pedagógiában’ című klubfoglalkozáson.  

 

A Szegedi Tudományegyetem 2014 januárban indult MENTOR(h)ÁLÓ 2.0 programjában a Dél-alföld 15 oktatási intézményének bevonásával, az oktatás tartalmi/módszertani megújítására vállalkozott. Ennek részét képezte a Varga Tamás iskolában tartott, három előadást magába foglaló klubfoglalkozás, amely most elsősorban a digitális kompetenciával foglalkozott..

 

Mint az az egyik előadó a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a digitális kompetencia az információs társadalom technológiáinak magabiztos és kritikus használatára való képesség a munkában, a szabadidőben és a kommunikációban. A pedagógusnak is fontos, hogy meglegyen a digitális tartalmak használatának kompetenciája. Ez az információs és kommunikációs technológiák alkalmazásához kapcsolódó készségek a legalapvetőbb szinten az információk keresését, értékelését, tárolását, létrehozását, bemutatását és átadását, valamint az internetes kommunikációt ölelik fel - hallottuk az előadótól. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bajok vannak a Földünkön

Bajok vannak a Földünkön

A Téglagyári Tanösvényre szervezett program állomásainak mindegyike arról szól, hogy nemcsak védeni kell az állatokat, hanem a tartások felelősséggel is jár. Képekkel!
Négy érem a nemzetközi Sasok Kupa versenyen

Négy érem a nemzetközi Sasok Kupa versenyen

A Sasok Kupája nem ismeretlen a vásárhelyi ITF Taekwon-do Klub sportolói számára. Az elmúlt években több arany- és ezüstérmet szereztek. Idén négy dobogós helyezést értek el. Képekkel!
Sztárparádé a Deja Vu Fesztiválon

Sztárparádé a Deja Vu Fesztiválon

Egy hónap múlva, június 6-án  elstartol a Deja Vu Fesztivál. Három napon át egymást váltják majd a színpadokon a 90-es és 2000-es évek sztárjai.
Magyar Péter Vásárhelyen

Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...