Kultúra, oktatásDigitális forradalom a tantermekben

2015. október 7., szerda
 
Digitális forradalom a tantermekben

Mikor vagyunk aktívak az interneten? Tette fel a kérdést az előadó, majd így folytatta: vajon akkor, ha az árvízről szóló cikket lájkoljuk, akkor, ha hozzászólunk, akkor ha az árvízkárosultak megsegítésére netbankolva pénzt utalunk? Vagy netán akkor, ha elutazunk a gátra homokot lapátolni, igaz ez utóbbi lehetőséget már tréfásan sorolta a többihez.

 

 

Fotók: VH

 

 

Tény és való, meg kell tanulni, meg kell szokni a digitális világ új lehetőségeit, nehézségeit, illetve, jelen esetben el kell sajátítani hogy hogyan illeszkedjen az oktatásba.

Október hetedikén délután, több mint félszáz vásárhelyi pedagógus vett részt a Varga Tamás Általános Iskolában a ’Digitális kompetencia a pedagógiában’ című klubfoglalkozáson.  

 

A Szegedi Tudományegyetem 2014 januárban indult MENTOR(h)ÁLÓ 2.0 programjában a Dél-alföld 15 oktatási intézményének bevonásával, az oktatás tartalmi/módszertani megújítására vállalkozott. Ennek részét képezte a Varga Tamás iskolában tartott, három előadást magába foglaló klubfoglalkozás, amely most elsősorban a digitális kompetenciával foglalkozott..

 

Mint az az egyik előadó a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a digitális kompetencia az információs társadalom technológiáinak magabiztos és kritikus használatára való képesség a munkában, a szabadidőben és a kommunikációban. A pedagógusnak is fontos, hogy meglegyen a digitális tartalmak használatának kompetenciája. Ez az információs és kommunikációs technológiák alkalmazásához kapcsolódó készségek a legalapvetőbb szinten az információk keresését, értékelését, tárolását, létrehozását, bemutatását és átadását, valamint az internetes kommunikációt ölelik fel - hallottuk az előadótól. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bajok vannak a Földünkön

Bajok vannak a Földünkön

A Téglagyári Tanösvényre szervezett program állomásainak mindegyike arról szól, hogy nemcsak védeni kell az állatokat, hanem a tartások felelősséggel is jár. Képekkel!
Négy érem a nemzetközi Sasok Kupa versenyen

Négy érem a nemzetközi Sasok Kupa versenyen

A Sasok Kupája nem ismeretlen a vásárhelyi ITF Taekwon-do Klub sportolói számára. Az elmúlt években több arany- és ezüstérmet szereztek. Idén négy dobogós helyezést értek el. Képekkel!
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.