Kék hírekA gyorsaság életet mentett

2014. szeptember 16., kedd
 
A gyorsaság életet mentett

Ma reggel öngyilkosságot kísérelt meg egy 40 éves hódmezővásárhelyi férfi. Életét a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg. Jelenleg a kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil.

 

 

 


Hogy a férfi életben van, elsősorban két vásárhelyi rendőrnek - Majzik Attilának és Solti Balázsnak köszönhető, akik a helyszínre érve hozzákezdtek a szakszerű újraélesztéshez. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon a Vásárhelyi Híreknek elmondták, éppen a Németh László Gimnázium és Általános Iskola előtt az iskolakezdés idején járőröztek, amikor érkezett a bejelentés, hogy a Tabánban az egyik házban valószínű öngyilkosság történt.

 

Mint mondták 3-4 perc alatt értek a megadott helyszínre, ahol a családi ház udvarára bejutva azt látták, hogy a garázsban egy eszméletlen férfi ül egy széken, mindkét csuklóján lecsupaszított elektromos hosszabbítóval, amelynek a másik vége a konnektorba volt dugva. A csatlakozó kihúzása után a két főtörzsőrmester a férfit a földre lefektetve szakszerű újraélesztésbe kezdett, miközben mentőt hívtak.

„Nem telhetett el 5 perc sem, de nekem félórának tűnt, amikor megérkeztek a mentők. Teljesen leizzadtam” - mondta Majzik Attila.

A férfit a sikeres újraélesztés és állapotának stabilizálása után kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Hogy életben maradt, a két rendőr határozott hozzáállásának köszönhető. Rádi Norbert a vásárhelyi rendőrkapitány a sajtó képviselői előtt ma délután ezt köszönte meg Majzik Attilának és Solti Balázsnak.

 

Rádi Norbert a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, ha ilyen jellegű telefonhívás érkezik akár az Rendőrkapitányságra, akár a 112-re, nincs lehetőség mérlegelni, hogy adott esetben valós-e az életveszély. Ebben a konkrét esetben, mint mondta, a férfi lánya telefonált kora reggel, azzal, hogy édesapja elbúcsúzott tőle telefonon, ezért aggodalmában felhívta a rendőrséget. A gyors és határozott segítség életet mentett.       

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi.
A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

Szükség van a vásárhelyi tűzoltóegységek munkájára is, ugyanis harminc ingatlant veszélyeztet a hétvégén lehullott, nagy mennyiségű eső miatt kialakult belvíz.
2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Idén a díjat egyéni kategóriában megosztva, Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapja.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."