Kék hírekA gyorsaság életet mentett

2014. szeptember 16., kedd
 
A gyorsaság életet mentett

Ma reggel öngyilkosságot kísérelt meg egy 40 éves hódmezővásárhelyi férfi. Életét a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg. Jelenleg a kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil.

 

 

 


Hogy a férfi életben van, elsősorban két vásárhelyi rendőrnek - Majzik Attilának és Solti Balázsnak köszönhető, akik a helyszínre érve hozzákezdtek a szakszerű újraélesztéshez. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon a Vásárhelyi Híreknek elmondták, éppen a Németh László Gimnázium és Általános Iskola előtt az iskolakezdés idején járőröztek, amikor érkezett a bejelentés, hogy a Tabánban az egyik házban valószínű öngyilkosság történt.

 

Mint mondták 3-4 perc alatt értek a megadott helyszínre, ahol a családi ház udvarára bejutva azt látták, hogy a garázsban egy eszméletlen férfi ül egy széken, mindkét csuklóján lecsupaszított elektromos hosszabbítóval, amelynek a másik vége a konnektorba volt dugva. A csatlakozó kihúzása után a két főtörzsőrmester a férfit a földre lefektetve szakszerű újraélesztésbe kezdett, miközben mentőt hívtak.

„Nem telhetett el 5 perc sem, de nekem félórának tűnt, amikor megérkeztek a mentők. Teljesen leizzadtam” - mondta Majzik Attila.

A férfit a sikeres újraélesztés és állapotának stabilizálása után kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Hogy életben maradt, a két rendőr határozott hozzáállásának köszönhető. Rádi Norbert a vásárhelyi rendőrkapitány a sajtó képviselői előtt ma délután ezt köszönte meg Majzik Attilának és Solti Balázsnak.

 

Rádi Norbert a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, ha ilyen jellegű telefonhívás érkezik akár az Rendőrkapitányságra, akár a 112-re, nincs lehetőség mérlegelni, hogy adott esetben valós-e az életveszély. Ebben a konkrét esetben, mint mondta, a férfi lánya telefonált kora reggel, azzal, hogy édesapja elbúcsúzott tőle telefonon, ezért aggodalmában felhívta a rendőrséget. A gyors és határozott segítség életet mentett.       

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi.
A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

Szükség van a vásárhelyi tűzoltóegységek munkájára is, ugyanis harminc ingatlant veszélyeztet a hétvégén lehullott, nagy mennyiségű eső miatt kialakult belvíz.
Ne várjuk a repülőt

Ne várjuk a repülőt

Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.