Kék hírekA gyorsaság életet mentett

2014. szeptember 16., kedd
 
A gyorsaság életet mentett

Ma reggel öngyilkosságot kísérelt meg egy 40 éves hódmezővásárhelyi férfi. Életét a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg. Jelenleg a kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil.

 

 

 


Hogy a férfi életben van, elsősorban két vásárhelyi rendőrnek - Majzik Attilának és Solti Balázsnak köszönhető, akik a helyszínre érve hozzákezdtek a szakszerű újraélesztéshez. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon a Vásárhelyi Híreknek elmondták, éppen a Németh László Gimnázium és Általános Iskola előtt az iskolakezdés idején járőröztek, amikor érkezett a bejelentés, hogy a Tabánban az egyik házban valószínű öngyilkosság történt.

 

Mint mondták 3-4 perc alatt értek a megadott helyszínre, ahol a családi ház udvarára bejutva azt látták, hogy a garázsban egy eszméletlen férfi ül egy széken, mindkét csuklóján lecsupaszított elektromos hosszabbítóval, amelynek a másik vége a konnektorba volt dugva. A csatlakozó kihúzása után a két főtörzsőrmester a férfit a földre lefektetve szakszerű újraélesztésbe kezdett, miközben mentőt hívtak.

„Nem telhetett el 5 perc sem, de nekem félórának tűnt, amikor megérkeztek a mentők. Teljesen leizzadtam” - mondta Majzik Attila.

A férfit a sikeres újraélesztés és állapotának stabilizálása után kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Hogy életben maradt, a két rendőr határozott hozzáállásának köszönhető. Rádi Norbert a vásárhelyi rendőrkapitány a sajtó képviselői előtt ma délután ezt köszönte meg Majzik Attilának és Solti Balázsnak.

 

Rádi Norbert a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, ha ilyen jellegű telefonhívás érkezik akár az Rendőrkapitányságra, akár a 112-re, nincs lehetőség mérlegelni, hogy adott esetben valós-e az életveszély. Ebben a konkrét esetben, mint mondta, a férfi lánya telefonált kora reggel, azzal, hogy édesapja elbúcsúzott tőle telefonon, ezért aggodalmában felhívta a rendőrséget. A gyors és határozott segítség életet mentett.       

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi.
A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

Szükség van a vásárhelyi tűzoltóegységek munkájára is, ugyanis harminc ingatlant veszélyeztet a hétvégén lehullott, nagy mennyiségű eső miatt kialakult belvíz.
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 Együtt a Kohézióért - Értékteremtő összefogás

Együtt a Kohézióért - Értékteremtő összefogás

A kampány célja, hogy bemutassa és felkeltse a figyelmet arra, hogy miként segíti az EU kohéziós politikája és a kohéziós alap az európai polgárok életminőségét.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.