SportCél, az álmok megvalósítása

2021. augusztus 28., szombat
 
Cél, az álmok megvalósítása

Hosszú nyár van a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vezetősége mögött, és hasonlóan sok munka vár rájuk a következő napokban, hetekben, hónapokban is. Ennek kapcsán Szabó Attila, az egyesület elnöke nyilatkozott a jelenlegi helyzetről.


 

 


Hogyan alakult munka szempontjából az elnökség nyara? Hogy zajlik a munkamegosztás a vezetőségen belül?

- Tulajdonképpen április vége óta folyamatosan dolgoztunk, nem volt leállás. Egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani az elmúlt pár hónapot, folyamatosan változtak a körülmények. Egyik feladat véget sem ért, már el kellett kezdeni az újat. A likviditási nehézségeink (új elnök és elnökség bejegyzése a törvényszék által) július közepére oldódtak meg, amíg az előző szezont még le se tudtuk zárni, de már javába folytak az egyeztetések az új idény körül. Szerencsére minden megoldódott, és jelenleg már gőzerővel a 21/22-es bajnoki idény előkészítésén dolgozunk.

Az elnökség öt tagja közül Utasi Gábor felel a szakmai munkáért az előkészítő csoportoktól egészen a felnőttcsapatig, Martonosi János a marketing, szponzoráció és a szerb-magyar pályázatunk koordinátora, Bartucz Csaba az egyesület gazdálkodásában és az NB I-es csapat kohéziójáért küzd. Vas Péter a versenyszervezés és a titkári feladatokban szorgoskodik, jómagam pedig elsősorban az egyesület működéséért felelek, a TAO-pályázat teljes elszámolása hozzám tartozik, de összefogom az egész elnökség és egyesület munkáját, koordinálását.


Mi jelentette a legnagyobb kihívást?

- A bürokrácia leküzdésén kívül egy olyan színvonalú egyesület fenntartása, amit a vásárhelyiek már évtizedek óta megszoktak a kosárlabdasportban.

 

A Bodrogi Bau személyében új névadó szponzor érkezett. Hasonló garanciát jelenthet az egyesület fejlődésére az ő érkezésük, mint a múltban?

- Egyértelmű stabilitást ad az egyesületünknek a Bodrogi Bau támogatása. Óriási öröm számunkra, hogy meglátták bennünk a lehetőséget és az elképzeléseink mellé álltak. Sok jó dolgot fogunk megvalósítani együtt, véleményem szerint mindkét fél számára sikeres együttműködés létesült. A támogatás nem merül ki a felnőttcsapatban, hanem az egész utánpótlásbázisra érvényes, ezen a területen, a közösség építésben nagy előrelépésre számítunk.

 

Zajlanak az edzések, lassan indulnak a bajnokságok. Mi a helyzet az utánpótláscsapatoknál?

- Augusztus 9-e óta edz az utánpótláscsapataink jelentős része. Nagy munkakedvvel dolgoznak a csapatok, és a létszámok is megfelelőek. Túl vagyunk már egy szerb-magyar közös edzőtáboron a Spartak Szabadkával, és egy jól sikerült tömegrendezvényt is rendeztünk már streetball formájában.

Nagy fejtörést okoz számunkra, mint a többi kosárklub számára is, hogy az MKOSZ egy új „COVID protokollal” engedélyezi az új szezonban a mérkőzéseket, melynek lényege, hogy a 12 évnél idősebb játékosok csak védettségi igazolvány valamely fajtájával vehetnek részt a mérkőzéseken.

 

És a felnőttcsapatnál?

- A felnőttgárda is összeállt, a játékoskeret szinte teljesnek mondható. A tavalyi csapat magja megmaradt, az egyesülethez köthető játékosok/játékosedzők lojálisak maradtak a klubhoz, és a nehezebb pillanatokban sem hagyták cserben az egyesületet. Ebből is érezhető, egy igazi csapat, egy jó közösség van kialakulóban. Alapelveink között szerepel a fiatal vásárhelyi játékosok szerepeltetése, akik soha nem látott lehetőséget kapnak a vezetőségtől, és tudom, hogy élni is fognak vele.

 

Történtek-e változások a szakmai stábban a felnőttek edzőváltásán kívül? 

- Az egyesület szakmai stábja megmaradt, stabil gárdával folytatjuk ezt az évet, megbízható, jó szakemberek dolgoznak továbbra is a Kosársulinál. Egy jól szervezett, megújult struktúra mentén dolgozunk, ami szakmai frissülést hozhat az egyesület életében.


Mik a közeljövő és mik a távolabbi jövő céljai?

- Idén stabil Zöld csoportos felnőttcsapat, akik a rájátszásban minél előkelőbb helyen végeznek, és több vásárhelyi játékosnak NB I-es játéklehetőséget biztosítanak. Utánpótlás terén a bázisunk fejlesztése, összetartó közösség formálása. Távolabbi céljaink egyelőre álmok, de dolgozunk rajta, hogy valósággá váljon, és újra megtöltsük a Hódtói Sportcsarnok lelátóját!

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Négy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

Négy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

Augusztus 20-a alkalmából vállalkozó, kórházigazgató, egykori tűzoltóparancsnok, zenekar a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat díjazottjai között.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Az arcodra van írva milyen vagy

Az arcodra van írva milyen vagy

Ha két ember összeillik, ezt lehet szó szerint érteni! Próbálja ki, hogy szemből nézve (lefényképezve) összeilleszti kettőjük portréját. Vajon összeillenek a fő vonalak?
Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Németországban már évi 10-15 ezer ilyen égési sérülést regisztrálnak. Már nálunk is megjelent a parlagfűnél is veszélyesebb gyomnövény, amely éget és vakít. A Tisza környéki területeken gyakoribb lehet az előfordulása.

 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.