KözéletNégy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

2021. augusztus 24., kedd
 
Négy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartotta ünnepi megemlékezését augusztus 20-a alkalmából.

 

 

 

 

 

 A 2021. évi megyei kitüntető díjakat Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke adta át:

A díjazottak között három Hódmezővásárhelyhez kötődő személy is volt.

Megyei elismerést kapott Szőllősi Sándor, Dr. Kallai Árpád, Bodrogi Ferenc és a Helyőrségi Zenekar.

 

 

Bodrogi Ferenc Csongrád-Csanád Megye Év Vállalkozója Díj

500 éve él a Bodrogi család itt a Tisza mellett. Számomra ezért a Bodrogi név az időtállóságot, állandóságot, hűséget jelenti- vallja Bodrogi Ferenc. Az elmúlt 30 év alatt a kis tervezőirodából és építési vállalkozásból a térség meghatározó építőipari vállalkozásává vált a mára már 250 főt foglalkoztató BODROGI BAU Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Kft.

Építőipari tervezés és kivitelezés mellett 8 építőanyag és barkácsáruházat működtetnek, többek között Hódmezővásárhelyen kettőt, valamint ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel és építőipari gyártással foglalkoznak.

 

Dr. Kallai Árpád Csongrád-Csanád Megye Egészségügyéért Díjat kapott.

1989-ben szerezte meg az orvosi diplomát Szegeden, majd radiológus szakorvos lett, 1989 és 1999 között a szegedi radiológiai klinikán orvosként, majd egyetemi tanársegédként dolgozott. 1995-ben a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán okleveles szakközgazdász végzettséget, majd 2003-ban Szegeden az egyetem gazdaságtudományi karán orvos közgazdász és egészségügyi menedzser diplomát szerzett. 1999-től a szegedi Vasútegészségügyi Kht. szegedi központjának orvos igazgatójaként tevékenykedett. Ezt követően kinevezték a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet igazgatójának, majd a jelenlegi Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vezetője.2011-ben A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 

Dr. Szőllősi Sándor Csongrád-Csanád Megye Közbiztonságáért Díjat kapott.

A jelenleg mártélyi önkormányzati képviselő évtizedekig volt a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője. Később kinevezték az ezredest a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének. Kevésbé ismert tény, hogy Szöllősi Sándor a 90-es években Égető Gyulával, Szabó Zoltánnal közösen alapította meg a vásárhelyi 7Nap hetilapot (a "Sárga Újságot"), nemsokkal később pedig ők indították saját finanszírozásban az évekig igen népszerű helyi rádiót, a Rádió7-et. (2018 őszén Vásárhelyhez nem kötődő személyek részére eladásra került.)

 

 

Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat kapott.

A díj szorosan köthető a zenekar alapítójához, Kovács István karmesterhez, aki 2019 nyaráig tizennyolc évet töltött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar élén.

A zenekart 2001-ben alapították, majd nemcsak a csapasorakozókon játszottak, de a polgári lakosság is megismerhette őket a térzenéken, koncerteken, katonazenekari fesztiválokon és gyepshowkon.  A vásárhelyi Református Ótemplomi Egyházközség gondozásában CD lemezük jelent, meg és a Szeged-Csanádi Egyházmegyével való sok éves együttműködésért Kiss-Rigó László püspök emlékzászlót adományozott a zenekarnak. A zenekar Hódmezővásárhely kulturális életének szerves részét képezi.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Testvértelepüléseket képviselők Vásárhelyen

Testvértelepüléseket képviselők Vásárhelyen

Az idén júliusban a Vásárhely határában megújult testvértelepülési táblák szerint 17 élő kapcsolat van. Közülük most nyolcból jöttek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Városi díjak, kitüntetések 2021

Városi díjak, kitüntetések 2021

Augusztus 19-én az ünnepségsorozat részeként díszközgyűlést tartottak, amelyen kitüntetéseket, díjakat adományoztak.
Im memoriam Herczeg Mihály

Im memoriam Herczeg Mihály

Most 10 éve, hogy életének 85. esztendejében 2011. augusztus 21-én elhunyt Herczeg Mihály Hódmezővásárhely díszpolgára, Pro Urbe-díjas tanár, helytörténész, nyugalmazott vásárhelyi levéltárigazgató.

 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.