KözéletNégy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

2021. augusztus 24., kedd
 
Négy kitüntetett kötődik Vásárhelyhez

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartotta ünnepi megemlékezését augusztus 20-a alkalmából.

 

 

 

 

 

 



A 2021. évi megyei kitüntető díjakat Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke adta át:

A díjazottak között három Hódmezővásárhelyhez kötődő személy is volt.

Megyei elismerést kapott Szőllősi Sándor, Dr. Kallai Árpád, Bodrogi Ferenc és a Helyőrségi Zenekar.

 

 

Bodrogi Ferenc Csongrád-Csanád Megye Év Vállalkozója Díj

500 éve él a Bodrogi család itt a Tisza mellett. Számomra ezért a Bodrogi név az időtállóságot, állandóságot, hűséget jelenti- vallja Bodrogi Ferenc. Az elmúlt 30 év alatt a kis tervezőirodából és építési vállalkozásból a térség meghatározó építőipari vállalkozásává vált a mára már 250 főt foglalkoztató BODROGI BAU Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Kft.

Építőipari tervezés és kivitelezés mellett 8 építőanyag és barkácsáruházat működtetnek, többek között Hódmezővásárhelyen kettőt, valamint ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel és építőipari gyártással foglalkoznak.

 

Dr. Kallai Árpád Csongrád-Csanád Megye Egészségügyéért Díjat kapott.

1989-ben szerezte meg az orvosi diplomát Szegeden, majd radiológus szakorvos lett, 1989 és 1999 között a szegedi radiológiai klinikán orvosként, majd egyetemi tanársegédként dolgozott. 1995-ben a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán okleveles szakközgazdász végzettséget, majd 2003-ban Szegeden az egyetem gazdaságtudományi karán orvos közgazdász és egészségügyi menedzser diplomát szerzett. 1999-től a szegedi Vasútegészségügyi Kht. szegedi központjának orvos igazgatójaként tevékenykedett. Ezt követően kinevezték a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet igazgatójának, majd a jelenlegi Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vezetője.2011-ben A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 

Dr. Szőllősi Sándor Csongrád-Csanád Megye Közbiztonságáért Díjat kapott.

A jelenleg mártélyi önkormányzati képviselő évtizedekig volt a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője. Később kinevezték az ezredest a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének. Kevésbé ismert tény, hogy Szöllősi Sándor a 90-es években Égető Gyulával, Szabó Zoltánnal közösen alapította meg a vásárhelyi 7Nap hetilapot (a "Sárga Újságot"), nemsokkal később pedig ők indították saját finanszírozásban az évekig igen népszerű helyi rádiót, a Rádió7-et. (2018 őszén Vásárhelyhez nem kötődő személyek részére eladásra került.)

 

 

Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat kapott.

A díj szorosan köthető a zenekar alapítójához, Kovács István karmesterhez, aki 2019 nyaráig tizennyolc évet töltött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar élén.

A zenekart 2001-ben alapították, majd nemcsak a csapasorakozókon játszottak, de a polgári lakosság is megismerhette őket a térzenéken, koncerteken, katonazenekari fesztiválokon és gyepshowkon.  A vásárhelyi Református Ótemplomi Egyházközség gondozásában CD lemezük jelent, meg és a Szeged-Csanádi Egyházmegyével való sok éves együttműködésért Kiss-Rigó László püspök emlékzászlót adományozott a zenekarnak. A zenekar Hódmezővásárhely kulturális életének szerves részét képezi.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Testvértelepüléseket képviselők Vásárhelyen

Testvértelepüléseket képviselők Vásárhelyen

Az idén júliusban a Vásárhely határában megújult testvértelepülési táblák szerint 17 élő kapcsolat van. Közülük most nyolcból jöttek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Városi díjak, kitüntetések 2021

Városi díjak, kitüntetések 2021

Augusztus 19-én az ünnepségsorozat részeként díszközgyűlést tartottak, amelyen kitüntetéseket, díjakat adományoztak.
Im memoriam Herczeg Mihály

Im memoriam Herczeg Mihály

Most 10 éve, hogy életének 85. esztendejében 2011. augusztus 21-én elhunyt Herczeg Mihály Hódmezővásárhely díszpolgára, Pro Urbe-díjas tanár, helytörténész, nyugalmazott vásárhelyi levéltárigazgató.

 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.