SportBronzérmes lett a HLKC két csapata

2014. január 29., szerda
 
Bronzérmes lett a HLKC két csapata

Január 24-26. között rendezték meg Debrecenben az ország legjelentősebb kézilabda utánpótlás versenyét, a VII. Főnix Kupát

 

 

 

 

A Debreceni Sportcentrum és Sportiskola által rendezett hétéves múltra visszatekintő háromnapos versenyen idén is közel 100 csapat vett részt.

 A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club 2010 óta rendszeres résztvevője a tornának, a több értékes helyezés és érem mellett eddigi legnagyobb sikerük a 2012-ben - többek között a Ferencvárosi Torna Club és a házigazda debreceniek megelőzésével - megszerzett  aranyérem a 2000-es korosztályban.

A vásárhelyi egyesület ezúttal három csapattal vett részt a versenyen: a 2000-es, 2002-es és 2004-es születésű lányokból álló csapat.

A helyszíni beszámolók szerint, a lányok ezúttal is nagyszerűen teljesítettek a háromnapos versenyen, hiszen az erős mezőnyben 2000-es és 2004-es csapat  bronzérmet szerzett, a 2002-es csapat pedig a legerősebb ágra kerülve a nagyon értékes hatodik helyen végzett egy büntetődobásokkal elbukott helyosztó mérkőzésen.
A 2004-es korosztályban az edzők szavazata alapján a Legjobb Játékos Aranyi Viven, a HLKC játékosa lett.

 

2000 korosztály

Végeredmény:
1. Debreceni SC-SI
2. Kézilabda Szeged SE
3. Hódmezővásárhelyi LKC
4. Nádudvar DSE
5. SK Talent Dunaszerdahely
6. Csepel DSE
7. Orosházi NKC
8. Kecel KC

 

2002 korosztály

Végeredmény:
1. Ikervár KC
2. Fehérvár KC
3. Postás SE
4. Debreceni SC-SI
5. Szombathelyi SK-SI
6. Hódmezővásárhelyi LKC
7. Orosházi NKC
8. Hajdúnánás Aprófogúak SC

 

2004 korosztály

Végeredmény:
1. Debreceni SC-SI
2. Student Comfort KUK
3. Hódmezővásárhelyi LKC
4. Balmazújvárosi LKSE
5. Orosházi NKC “B”
6. Szeged KKSE
7. orosházi NKC “A”


A korosztály legjobb játékosa: Aranyi Vivien (HLKC)

 

Olvassa el ezt is!

Diszkrét provokáció

Diszkrét provokáció

A törékeny szőke szépség nem szégyenlős. Először egy Vásárhelyen megjelenő lapban szerepelt félmeztelenül. Mára már az egész ország megcsodálhatja bájait. Képekkel!
A jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

A jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

Az úszó sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz Hódmezővásárhelyen.
A hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

A hosszabbítás döntött a Kosársuli javára

Az utóbbi hetekben jelentősen megerősödött Százhalombatta vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
 
Veszélyes játéknak tartják
Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.