SportA jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

2014. január 28., kedd
 
A jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

Az úszó sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz Hódmezővásárhelyen.

 

 


 

Többször írtunk arról, hogy tavaly hét regionális központ működtetéséről döntött a Magyar Úszó Szövetség, ezek egyike lett Hódmezővásárhely, amelyhez Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városa tartozik, a kiválasztott ifjú sportolókkal.

 

A Hód Úszó SE nagy fegyverténye ez, hiszen amellett, hogy Hódmezővásárhely kiemelt régiós úszó utánpótlás központ lett, öt fiatal sportoló - Szentkereszty Cecilia, Tót Csaba, Szabó Bence, Zaka Maja és Borbás Gergő - is részt vehet a Magyar Úszószövetség hosszú távú felkészülési, úgynevezett Jövő Bajnokai Programjában.

Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke a Jövő Bajnokai résztvevőiről azt mondta, „célunk, hogy a legjobb utánpótlásedzők, a sportág korábbi és jelenlegi csillagainak támogatásával, a lehető legjobb körülmények között, a legnagyobb figyelem mellett készüljenek. 2016-ban a hódmezővásárhelyi ifjúsági Eb-n, majd a 2017. évi győri Európai Ifjúsági Olimpián, illetve még ugyanabban az évben - a budapesti junior világbajnokságon szeretnénk, hogy többek között közülük kerüljenek ki a majdani győztesek, akik aztán 2021-ben minderre még ráduplázhatnak.”

2021-ben ugyancsak a magyar főváros a házigazdája a 19. FINA úszó-, vízilabda, műugró-, műúszó, nyílt vízi, toronyugró és szupertoronyugró világbajnokságnak.

 

A sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz, Hódmezővásárhelyen, ahol ezúttal nem csupán felmérőt, hanem - mivel eltelt az első negyedév - versenyt is rendeznek a 2017-es junior-vb-re készülő korosztályok tagjainak. Február elsején a verseny megnyitóján részt vesz Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Dr. Szabó Tünde főtitkár, Bán Sándor régióvezető, Kiss László felnőtt-, és Törös Károly junior szövetségi kapitány, Lázár János országgyűlési képviselő, Almási István polgármester, és a Regionális Központhoz tartozó városok képviselője.

 

Olvassa el ezt is!

Megfagyhattak volna

Megfagyhattak volna

A nagy hideg beállta a járőröző vásárhelyi rendőröknek további feladatokat jelent. Az elmúlt egy hét alatt öt embernél kellett biztonsági intézkedést alkalmazni.
Diplomamentő programot indít a kormány

Diplomamentő programot indít a kormány

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar végzőseinek 60 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja kézhez a diplomáját. Most számukra is lehetőség nyílik.
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.