SportA jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

2014. január 28., kedd
 
A jövő bajnokai versenyeznek a hétvégén

Az úszó sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz Hódmezővásárhelyen.

 

 


 

Többször írtunk arról, hogy tavaly hét regionális központ működtetéséről döntött a Magyar Úszó Szövetség, ezek egyike lett Hódmezővásárhely, amelyhez Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városa tartozik, a kiválasztott ifjú sportolókkal.

 

A Hód Úszó SE nagy fegyverténye ez, hiszen amellett, hogy Hódmezővásárhely kiemelt régiós úszó utánpótlás központ lett, öt fiatal sportoló - Szentkereszty Cecilia, Tót Csaba, Szabó Bence, Zaka Maja és Borbás Gergő - is részt vehet a Magyar Úszószövetség hosszú távú felkészülési, úgynevezett Jövő Bajnokai Programjában.

Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke a Jövő Bajnokai résztvevőiről azt mondta, „célunk, hogy a legjobb utánpótlásedzők, a sportág korábbi és jelenlegi csillagainak támogatásával, a lehető legjobb körülmények között, a legnagyobb figyelem mellett készüljenek. 2016-ban a hódmezővásárhelyi ifjúsági Eb-n, majd a 2017. évi győri Európai Ifjúsági Olimpián, illetve még ugyanabban az évben - a budapesti junior világbajnokságon szeretnénk, hogy többek között közülük kerüljenek ki a majdani győztesek, akik aztán 2021-ben minderre még ráduplázhatnak.”

2021-ben ugyancsak a magyar főváros a házigazdája a 19. FINA úszó-, vízilabda, műugró-, műúszó, nyílt vízi, toronyugró és szupertoronyugró világbajnokságnak.

 

A sportágfejlesztés egyik legfontosabb eleme, a Jövő Bajnokai program következő kiemelt eseménye február 1-jén lesz, Hódmezővásárhelyen, ahol ezúttal nem csupán felmérőt, hanem - mivel eltelt az első negyedév - versenyt is rendeznek a 2017-es junior-vb-re készülő korosztályok tagjainak. Február elsején a verseny megnyitóján részt vesz Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Dr. Szabó Tünde főtitkár, Bán Sándor régióvezető, Kiss László felnőtt-, és Törös Károly junior szövetségi kapitány, Lázár János országgyűlési képviselő, Almási István polgármester, és a Regionális Központhoz tartozó városok képviselője.

 

Olvassa el ezt is!

Megfagyhattak volna

Megfagyhattak volna

A nagy hideg beállta a járőröző vásárhelyi rendőröknek további feladatokat jelent. Az elmúlt egy hét alatt öt embernél kellett biztonsági intézkedést alkalmazni.
Diplomamentő programot indít a kormány

Diplomamentő programot indít a kormány

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar végzőseinek 60 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja kézhez a diplomáját. Most számukra is lehetőség nyílik.
Beindult a Deja Vu

Beindult a Deja Vu

Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.