SportBMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán

2024. július 7., vasárnap
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.

 

 

 

 

 

 

Július első hétvégéjén megújuló sportág programjával gazdagodik Vásárhely sportélete. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel az új cross-BMX pályát. Egy nappal később pedig itt rendezik meg az Országos Bajnokságot.

 

A pálya megépítésében az Alföldi Kerekesek Egyesületének, Hódmezővásárhely Önkormányzatának, és a projektet anyagilag támogató cégeknek és a BMX-ező fiatalok szüleinek köszönhető.

 

Mint ismeretes 2016-ig a Városi stadion szélén volt pálya. Vásárhelyen. 2019-ben megépítették a Kása-erdőben, a Nap utca végén a kis BMX- pályát, de az egyesület komolyabb pályában gondolkodott.

Egy TOP-os pályázat 15 millió forintja, majd 2022-ben az Aktív Magyarország Bringapark Programjában további 14,9 millió forintot nyertek. A önkormányzattal közösen végül helyet is találtak a pálya megépítésére a Halesz-soron, a 4 hektáros területet öt évre ingyenesen kapta meg az egyesület a várostól.

11 ezer köbméter földet mozgattak meg az országban is ritkaságnak számító, 400 méteres profi, rajtgépes BMX cross pálya építésekor.

 

Hódmezővásárhelyen a BMX kerékpáros sport 30 éves múltra tekinthet vissza, amely sokáig egy underground rétegsportnak tűnt a köztudatban, de ez mára már nagyon megváltozott – mondta el a szombati versenyt az önkormányzat nevében megnyitó Berényi Károly alpolgármester.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját Megemelték a helyi autóbuszjáratokat üzemeltető Jovány Busz Kft. szolgáltatási díját Hódmezővásárhelyen - döntött a város közgyűlése.
 
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapott ma diplomát,