SportBékéscsabán is folytatódott a sikerszéria

2024. március 24., vasárnap
 
Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Március 23-án este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Saša Vejinović együttese végig kontrollálta a meccset, szoros első félidő után pedig nem volt kérdés, hogy összejön sorozatban a 11. siker a bajnokságban.

 

Kass nélkül, viszont a visszatérő Pinnyeyvel a keretben várta a Békéscsaba elleni találkozót a hetek óta verhetetlennek bizonyuló Kosársuli. Annak a tudatában léptek pályára a csapatok, hogy amennyiben a Vásárhely nyer, úgy bejöhet a legjobb négy közé a tabellán, míg a békéscsabaiak a felsőházi rájátszásért küzdenek, a 9. helyről szerettek volna elmozdulni.

Dél-alföldi rangadóhoz méltóan, remek hangulatban zajlott a mérkőzés, a nagyszámban érkező vásárhelyi szurkolók sokat segítettek a csapatnak. Az előző szezonban a Kosársulinál játszó Varga Ákos büntetőivel kezdődött az első negyed, és ez volt az egyetlen olyan pillanat, amikor a Békéscsaba vezetett a meccsen. Bálint és Rosic triplájával, valamint Borbáth és Orgona kettőpontosával villámgyors 10-0-s rohammal fordult a kocka, 2-10-nél időt is kért a 2. perc végén az idény elején még a vásárhelyi csapatot irányító Vuk Pavlovic. Ez jót tett a csabaiaknak, az 5. percre a Varga testvérek kosarainak köszönhetően visszazárkóztak egy pontra (15-16).

Innen nem nagyon mozdult el a helyzet sem az első, sem a második tíz percben (az első negyed 30-26-os vezetéssel zárult), fej-fej mellett haladtak a csapatok. Varga Zalán hármasánál, a 11. percben egyenlítettek a hazaiak (32-32), majd innen Orgona és Rosic pontjaival ismét a Kosársuli lépett el. A játékrész második felében Borbáth extra percei következtek, zsinórban három triplát dobott be (42-50 a 17. perc végén), és úgy tűnt, öt pont fölötti különbség lesz a nagyszünetre, ám a félidő utolsó mozzanataként Vodila hozta közelebb a Békéscsabát (48-51).

A pihenőt követően azonban magasabb fokozatba kapcsolt a Kosársuli, egyben gyorsan eldöntötte az érdemi dolgokat. Balogh, Borbáth és Orgona is villant, 10-2-es szériával ismét tíz fölé nőtt az előny (50-61, 22. perc), innen pedig nem engedte vissza a csapat a csabaiakat tíz alá. A negyed közepe Orgonáé volt, Borbáth kosara után, 54-68-nál pedig hiába kért időt Vuk Pavlovic, érdemben csak a negyed végén tudott zárkózni a Békéscsaba egy 7-0-s rohammal (56-70-ről 63-70).

Az utolsó negyed elején Rosic nyugtatta két hármassal a kedélyeket, majd a 34. percben Balogh szórt triplát (68-83). Úgy tűnt, ezzel adta meg a kegyelemdöfést, hiszen támadásban nem tudott pontosan játszani az ezt követő percekben a Békéscsaba, így beállt az a tizenöt pont környéki különbség, ami egészen a lefújásig megmaradt. A hajrában Borbáth újabb hárompontost dobott, majd stílszerűen két büntetővel ő állította be a 93-79-es végeredményt.

A Kosársuli számára ezzel megvan a 11. győzelem zsinórban, a csapat pedig felugrott egy meccsel az alapszakasz vége előtt a 4. helyre a tabellán, holtversenyben a 3. helyen álló Győrrel! A jövő hétvégi utolsó forduló dönt majd a pontos helyezésekről, de egy biztos: amennyiben a Kosársuli legyőzi március 31-én, hazai környezetben a Paksot, úgy biztosan a legjobb négy között végez, és pályaelőnnyel játszhat a rájátszás negyeddöntőjében – erre valószínűleg senki sem számított január elején, a fantasztikus győzelmi sorozat kezdete előtt, amikor a 11. helyen állt a csapat.

A Békéscsaba elleni meccs legeredményesebbje a 27 pontig jutó Borbáth lett, Orgona 24, Rosic 23 ponttal jeleskedett. A hazaiaktól Varga Ákos 21 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott.

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Békéscsabai KK-Vásárhelyi Kosársuli 79-93 (26-30, 22-21, 15-19, 16-23)

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, 460 néző. Vezette: Sallai, Borgula, Drenyovszki

 

Békéscsaba: Varga Á. 21/6, Sucov 10/6, Vodila 4, Varga Z. 18/3, Hajdu 8/3
Cserék: Cvijin 11/3, Balog 3/3, Kurtucz 2, Vágvölgyi 2
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 

Kosársuli: Borbáth 27/18, Rosic 23/15, Balogh 8/3, Bálint 7/3, Orgona 24/9
Csere: Bősz -, Kelemen 4, Knyur -, Pinnyey –
Vezetőedző: Saša Vejinović

 

Saša Vejinović: „Gyakorlatilag egy-két megbeszélt taktikai dolgon kívül mindent megvalósítottunk, amit terveztünk. Tudtuk, hogy ilyen nagyon bunyós meccs lesz, tudtuk, hogy az a csapat fogja megnyerni az összecsapást, aki jobban akarja. Óriásit küzdöttünk, gratulálok a csapatnak! Óriási köszönet a közönségnek, ők voltak ismét a 6. emberek a pályán!”

 

Vuk Pavlovic:Gratulálok a Vásárhelynek! Puhán kezdtük a mérkőzést, emiatt ők el tudták kapni a fonalat. Egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, közelieket. Végig az eredmény után kellett szaladjunk, ami nagyon nagy energiákat égetett el, emiatt nem voltak elég pontosak a befejezéseink. Volt néhány reménysugár, amikor tudtunk labdákat szerezni, de ezekből a helyzeteink is rendre kimaradtak. Megérdemelten nyert a Vásárhely! Nekünk folytatnunk kell tovább a munkát. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sorozatot tudtunk csinálni, de nagyon sajnálom, hogy pont hazai pályán szakadt meg. Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot! Mindkét tábor nagyon odatette magát!”


Az U20-asok nagyon simán, 101-63-ra nyertek, így 17 sikerrel és 5 vereséggel a 3. helyen zárták a bajnokságot. A meccs legeredményesebbje a 25 pontot és 10 lepattanót jegyző Karsai lett.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése húsvétvasárnap, március 31-én 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elődeink nyomában - az agrárszakoktatás története

Elődeink nyomában - az agrárszakoktatás története

Nagy feladat hárul a Hódmezővásárhelyi Levéltárra az agrárszakoktatás feldolgozásában. Képekkel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A 26. szimpózium beszámoló kiállítása

A 26. szimpózium beszámoló kiállítása

Évezredek művészeti öröksége találkozik a legmodernebb ipari technológiákkal. A Vásárhelyi Kerámiaszimpózium alkotásaiból nyílik kiállítás az Alföldi Galériában
Pro Urbe díj és Signum Orbis Honorantis kitüntetés 2024.

Pro Urbe díj és Signum Orbis Honorantis kitüntetés 2024.

Idén három Pro Urbe és két Signum Orbis Honorantis elismerést adományoztak március 15-én a díszközgyűlésen.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.