KözéletAz ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

2015. november 24., kedd
 
Az ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

Fél évszázaddal ezelőtt, 1965-ben alapították meg az egykori Alföldi Porcelángyárat Hódmezővásárhelyen. A jubileumi programok egyik kiemelt projektjeként az Alföldi felújítja a hódmezővásárhelyi Malom Utcai Óvoda mosdóit.

 

 

 

 

 

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. idén ünnepli elődje, az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának 50. évfordulóját.

 

A jubileumi programsorozat egyik kiemelt projektje a „Legyen Öné egy egyedi, sorszámozott Alföldi mosdó!” elnevezésű jótékonysági program, amelyben részben az egyedi mosdók elárverezéséből befolyt összegből, részben további felajánlásokból egy helyi óvoda mosdóit újítanak fel. Az óvoda kiválasztásában a helyi önkormányzat segítségét kérték, így esett a választás a Malom Utcai Óvodára.

 

A felújításról november 24-én az óvodában sajtótájékoztatót tartott Hideg Gábor ügyvezető igazgató és Almási István polgármester.

 

Az óvoda város egyik legrégebbi intézménye, amely már 1891-ben gyermekmenhelyként, majd óvodaként működött, két mosdóval rendelkezik, amelyeket teljes egészében felújítanak. A felújított mosdókba az Alföldi szaniterek mellett színes, vidám burkolatok kerülnek, színes kiegészítőkkel.

 

A cég tájékoztatása szerint az eddigi 10 db egyedi mosdó eladásából közel félmillió forint felajánlás érkezett a felújításra. A felújítás 2015 novemberében a kisebb mosdó felújításával kezdődik meg, és 2016-ban zárul majd a nagyobb mosdó felújításával, biztosítva az óvoda zavartalan működését. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

A legmegbecsültebb leány

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Erőlködés nélküli győzelem

Erőlködés nélküli győzelem

A vásárhelyi kézilabdás lányok Abonyban léptek pályára vasárnap az NBII Felnőtt Bajnokság Dél-Kelet csoport 9. fordulójában. Hazahozták a két pontot.
Fit Kid Grand Prix Dabason

Fit Kid Grand Prix Dabason

A vásárhelyi Hód Fitness SE sportolói a versenynap végén 6 dobogós és további tucatnyi értékes helyezést értek el. Eredményekkel és képekkel!
Idén is lehet pályázni

Idén is lehet pályázni

Idén is meghirdette pályázatait a hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület: vers- és prózamondó, illusztrációs versenyre várják a jelentkezőket.

Három vásárhelyi van az Év Sportolója díjazottak között

Három vásárhelyi van az Év Sportolója díjazottak között

Hódmezővásárhely két kedvenc labda-sportja, illetve az ország egyik legsikeresebb vásárhelyi sportegyesülete, illetve sportolói kaptak díjat idén.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.