KözéletAz ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

2015. november 24., kedd
 
Az ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

Fél évszázaddal ezelőtt, 1965-ben alapították meg az egykori Alföldi Porcelángyárat Hódmezővásárhelyen. A jubileumi programok egyik kiemelt projektjeként az Alföldi felújítja a hódmezővásárhelyi Malom Utcai Óvoda mosdóit.

 

 

 

 

 

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. idén ünnepli elődje, az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának 50. évfordulóját.

 

A jubileumi programsorozat egyik kiemelt projektje a „Legyen Öné egy egyedi, sorszámozott Alföldi mosdó!” elnevezésű jótékonysági program, amelyben részben az egyedi mosdók elárverezéséből befolyt összegből, részben további felajánlásokból egy helyi óvoda mosdóit újítanak fel. Az óvoda kiválasztásában a helyi önkormányzat segítségét kérték, így esett a választás a Malom Utcai Óvodára.

 

A felújításról november 24-én az óvodában sajtótájékoztatót tartott Hideg Gábor ügyvezető igazgató és Almási István polgármester.

 

Az óvoda város egyik legrégebbi intézménye, amely már 1891-ben gyermekmenhelyként, majd óvodaként működött, két mosdóval rendelkezik, amelyeket teljes egészében felújítanak. A felújított mosdókba az Alföldi szaniterek mellett színes, vidám burkolatok kerülnek, színes kiegészítőkkel.

 

A cég tájékoztatása szerint az eddigi 10 db egyedi mosdó eladásából közel félmillió forint felajánlás érkezett a felújításra. A felújítás 2015 novemberében a kisebb mosdó felújításával kezdődik meg, és 2016-ban zárul majd a nagyobb mosdó felújításával, biztosítva az óvoda zavartalan működését. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

A legmegbecsültebb leány

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Erőlködés nélküli győzelem

Erőlködés nélküli győzelem

A vásárhelyi kézilabdás lányok Abonyban léptek pályára vasárnap az NBII Felnőtt Bajnokság Dél-Kelet csoport 9. fordulójában. Hazahozták a két pontot.
Fit Kid Grand Prix Dabason

Fit Kid Grand Prix Dabason

A vásárhelyi Hód Fitness SE sportolói a versenynap végén 6 dobogós és további tucatnyi értékes helyezést értek el. Eredményekkel és képekkel!
Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Most jön a java! Gondolják sok családban, mert itt a második félév, lehet javítani a jegyeken, elérkezik a döntés ideje, merre tovább a 8. illetve az érettségi után.
Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Földeáki férfi a december 29-én valamivel 3 óra után történt baleset áldozata. Személygépkocsijával lesodródott az útról és felborult.

 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.