KözéletAz ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

2015. november 24., kedd
 
Az ötven éves Alföldi felújítja a Malom Utcai Óvoda mosdóit

Fél évszázaddal ezelőtt, 1965-ben alapították meg az egykori Alföldi Porcelángyárat Hódmezővásárhelyen. A jubileumi programok egyik kiemelt projektjeként az Alföldi felújítja a hódmezővásárhelyi Malom Utcai Óvoda mosdóit.

 

 

 

 

 

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. idén ünnepli elődje, az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának 50. évfordulóját.

 

A jubileumi programsorozat egyik kiemelt projektje a „Legyen Öné egy egyedi, sorszámozott Alföldi mosdó!” elnevezésű jótékonysági program, amelyben részben az egyedi mosdók elárverezéséből befolyt összegből, részben további felajánlásokból egy helyi óvoda mosdóit újítanak fel. Az óvoda kiválasztásában a helyi önkormányzat segítségét kérték, így esett a választás a Malom Utcai Óvodára.

 

A felújításról november 24-én az óvodában sajtótájékoztatót tartott Hideg Gábor ügyvezető igazgató és Almási István polgármester.

 

Az óvoda város egyik legrégebbi intézménye, amely már 1891-ben gyermekmenhelyként, majd óvodaként működött, két mosdóval rendelkezik, amelyeket teljes egészében felújítanak. A felújított mosdókba az Alföldi szaniterek mellett színes, vidám burkolatok kerülnek, színes kiegészítőkkel.

 

A cég tájékoztatása szerint az eddigi 10 db egyedi mosdó eladásából közel félmillió forint felajánlás érkezett a felújításra. A felújítás 2015 novemberében a kisebb mosdó felújításával kezdődik meg, és 2016-ban zárul majd a nagyobb mosdó felújításával, biztosítva az óvoda zavartalan működését. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

A legmegbecsültebb leány

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Erőlködés nélküli győzelem

Erőlködés nélküli győzelem

A vásárhelyi kézilabdás lányok Abonyban léptek pályára vasárnap az NBII Felnőtt Bajnokság Dél-Kelet csoport 9. fordulójában. Hazahozták a két pontot.
Fit Kid Grand Prix Dabason

Fit Kid Grand Prix Dabason

A vásárhelyi Hód Fitness SE sportolói a versenynap végén 6 dobogós és további tucatnyi értékes helyezést értek el. Eredményekkel és képekkel!
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról

Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról

Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.
77 éve született Rapcsák András

77 éve született Rapcsák András

Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 

És ezt már olvasta?

Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek
Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek Kedves ötletnek tűnik, és inkább a figyelem felkeltését szolgálta a plasztik csónak avatása és vízrebocsátása, amit a Mártélyi Holtág strandján rendeztek július 15-én.
 
491 iskola kért iskolaőröket
491 iskola kért iskolaőröket Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 
Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.