SportAz Európa-bajnokságra készülve

2019. szeptember 24., kedd
 
Az Európa-bajnokságra készülve

Küzdelmes, de érmes helyezéseket eredményező hétvégéje volt a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub versenyzőjének és vezetőedzőjének. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harcművészek, a budapesti Sasok SE és Zen Power Taekwon-do Klub által, szeptember 21-22-én rendezett nemzetközi ITF Taekwon-do versenyen a VIII. MightyFist Eagles Cup-on léptek küzdőtérre, a monori Városi Sportcsarnokban.

A versenyre 9 ország több mint 400 sportolója nevezett. A szomszédos országok mellett, Norvégiából, Franciaországból és Tadzsikisztánból is érkeztek sportolók.

Hasonlóan a 2018-ban rendezett versenyhez, idén is gyermek, kadet, junior és senior kategóriákban lehetett benevezni.

 

Az erős mezőnyben a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub vezetőedzője, az Algyői Sportkör színeiben induló Zsarkó Dániel Péter, felnőtt férfi -78 kategóriában, 6 győztes mérkőzés után, a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

 

A Boxing Gym Hódmezővásárhely kimagaslóan eredményes ökölvívója, az ITF Taekwon-do Klub fiatal versenyzője, Kovács Laura Fanni az ifjúsági lány -50 kg-os súlycsoportjában, a végsőkig kiélezett, döntő mérkőzésen maradt alul ukrán ellenfelével szemben és szerezte meg az ezüstérmet.

Felkészítők: Máté Zoltán, Lőkös Zoltán, Stricz Richárd.

 

A verseny kiváló felkészülési állomás volt, a közelgő ITF Taekwon-do Európa-bajnokságra, amit Bosznia-Hercegovinában, Szarajevóban rendeznek október 10. és 13-a között.


 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kutatók éjszakája a Mezőgazdasági Karon

Kutatók éjszakája a Mezőgazdasági Karon

Minden eddiginél több oktató, kutató és hallgató várja minden eddiginél több programmal az érdeklődőket Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Az MGK részletes programja.
Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában két dobogós helyezést ért el Papp Jázmin.
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
Egy színes egyetem színes programsorozata

Egy színes egyetem színes programsorozata

Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.