SportAz 5. helyen végzett a Kosársuli

2024. május 7., kedd
 
Az 5. helyen végzett a Kosársuli

Lejátszotta utolsó mérkőzését a 2023/24-es szezonban a Vásárhelyi Kosársuli. A csapat a hazai győzelem után a visszavágón, idegenben is felülmúlta a Győrt, így kettős sikerrel szerezte meg az 5. helyet az NB I/B Zöld csoportjában.

 

 

 

 


Keretes szerkezetet hozott a Kosársuli és a Győr számára az idény, hiszen szeptember 22-én a győri csarnokban épp ugyanezzel a párosítással kezdődött a bajnokság, és most, hét és fél hónappal később pedig ugyanitt ért véget.

 

Azóta sokat megélt a két csapat: a Győr remek játékkal a 3. helyen zárta az alapszakaszt, a Kosársuli fantasztikus 2024-es mérleggel 4. lett, majd jöttek a negyeddöntős vereségek. A maximum így az 5. hely elérése lehetett, és ehhez pénteken, a Hódtói Sportcsarnokban a vásárhelyi együttes került sokkal közelebb a 94-71-es sikernek köszönhetően. A Kosársuli a visszavágón azért is küzdhetett, hogy az utolsó 18 bajnoki meccséből 16-ot megnyerjen – ennek tudatában fájhat a Veszprém elleni két negyeddöntős vereség.

 

Ez viszont már a múlt, a jelen pedig egy tipikusan szezon végi találkozót hozott. Pontatlanul kezdett a Kosársuli, gyorsan meg is lépett 9-2-re a hétvégi MEFOB-döntőre készülő Győr. Orgona, majd Balogh hármasa hozta közelebb a Kosársulit, ám egészen a 8. perc végéig tartották az előnyüket a hazaiak. Ekkor Rosic szórta be zsinórban a második tripláját (21-21), és úgy tűnt, akár a vezetést is magához ragadhatja a csapat. Nem így történt, helyette jött egy 5-0-s hazai roham és Saša Vejinović időkérése (26-21, 9. perc). A negyed legvégén Kelemen két hármasával zárkózott a Kosársuli, ám a Győr vezetésével fejeződött be az első tíz perc (28-27).

 

A második játékrész elején, Pinnyey büntetőivel aztán rögtön átvette a vezetést a vásárhelyi együttes, amire Orgona erősített rá egy triplával. Ebből előbb ugyan gyorsan fordított a Győr (35-33), ám Balogh hármasával ismét a Kosársulinál járt az előny, amit innen már egyszer sem adott ki a kezéből a csapat. A negyed közepén Bálint triplái növelték a különbséget (37-43), és bár a nagyszünetre abszolút meccsben maradt a Győr, 42-45 állt az eredményjelzőn a félidőben.

 

A pihenő után Balogh zsákolása adta meg az alaphangot. Úgy tűnt, plusz hat pontról nem tud elmozdulni a Kosársuli, 49-43 után ugyanis visszajött egy pontra a Győr, a hibákat azonban sikerült orvosolni, és a 24. percben Rosic elindította a csapatot egy triplával. Bálint és Pinnyey remek percei következtek, a 28. percben így már tíz pont volt közte (57-67). Lógár Bence időkérése sem segített a hazaiakon, a negyed végére maradt a kerek különbség (61-71).

 

Már ekkor is egyértelmű volt, hogy megvan az 5. hely, de az utolsó tíz perc kezdetén előbb Borbáth, majd Kelemen gondoskodott a még biztosabb vezetésről (62-77). Innen már szép lassan elkezdhetett visszavenni a Kosársuli, Saša Vejinović fokozatosan lehetőséget is adott a kevesebbet játszó saját nevelésű fiataloknak. Karsai, Megyesi és Ocskó is pályára lépett az utolsó percekben, és bár a Győr kicsit közelebb férkőzött, a győzelem egy percig sem volt veszélyben. A 88-83-as Kosársuli-győzelmet hozó végeredményt Bakon triplája állította be.

A vásárhelyi csapat számára tehát megvan az 5. hely, ami szép megkoronázása a remek tavasznak!

A hétfő esti sikerből a meccs legeredményesebbjeként Bálint 21 ponttal vette ki a részét.

 

NB I/B Zöld csoport, az 5. helyért, visszavágó:

Agrofeed UNI Győr-Vásárhelyi Kosársuli 83-88 (28-27, 14-18, 19-26, 22-17)

Győr Városi Egyetemi Csarnok. Vezette: Földesi, Szalai, KissKosársuli: Rosic 11/9, Borbáth 8/6, Balogh 17/6, Bálint 21/6, Orgona 8/6
Cserék: Kelemen 14/9, Pinnyey 9, Bősz -, Karsai -, Megyesi -, Ocskó –
Vezetőedző: Saša Vejinović

 

A párharcot nyerte, így 5. lett: a Kosársuli, 182-154-es összesítéssel.


Saša Vejinović értékelése: „Gratulálni szeretnék a Győrnek a jó játékhoz, illetve további sok sikert kívánok az egyetemi bajnokság döntőjéhez! Hálás vagyok a játékosaimnak és az egész egyesületnek. Nagyon köszönöm a lehetőséget! Jövőre nekiesünk a bajnokságnak, még keményebben, mint idén!”

 

Olvassa el ezt is!

4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

Május 6-án kisorsolta a Helyi Választási Bizottság a június 9-i hódmezővásárhelyi helyhatósági választások szavazólapjain a sorrendet.
Sztárparádé a Deja Vu Fesztiválon

Sztárparádé a Deja Vu Fesztiválon

Egy hónap múlva, június 6-án  elstartol a Deja Vu Fesztivál. Három napon át egymást váltják majd a színpadokon a 90-es és 2000-es évek sztárjai.
Rollerezés Vásárhelyen is

Rollerezés Vásárhelyen is

Vásárhelyen is bérelhetők a Lime rollerek. 250 járművel, legalább 60 parkolóhellyel indult a szolgáltatás Hódmezővásárhelyen.
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...