Kultúra, oktatásAranydiplomákat adtak át az SZTE Mezőgazdasági Karán

2021. augusztus 28., szombat
 
Aranydiplomákat adtak át az SZTE Mezőgazdasági Karán
Aranydiplomát vehettek át azok az öregdiákok, akik ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végeztek a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Az ünnepséget  augusztus 28-án, szombaton tartották a kari épületben Hódmezővásárhelyen.

 

 


 

Szombaton 10 órakor vehették át aranydiplomáikat Hódmezővásárhelyen azok az egykori SZTE-hallgatók, akik ötven évvel ezelőtt, 1971-ben szereztek oklevelet a felsőfokú mezőgazdasági technikum állattenyésztési szakán. A jubileumi ünnepségre az SZTE Mezőgazdasági Karának „A” előadójában, az Andrássy út 15. szám alatt került sor.

 

A 71 korábbi diplomás közül 27-en vettek részt az eseményen. Az aranydiplomások többsége az utóbbi években a mezőgazdaság területén tevékenykedett, de akad közöttük olyan is, aki országgyűlési képviselő vagy polgármester volt az utóbbi fél évszázad alatt. Ezen az évfolyamon végzett többek között Dömötör Mihály, vásárhelyi fotóművész is, akiről talán kevesen tudják, hogy az első munkahelye a „szalámigyár” volt.

 

Az ünnepségen Dr. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja mondott beszédet, ezt követően Gergely Zoltán, az 1971-ben végzett évfolyam egykori hallgatója, Jászárokszállás jelenlegi polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az eseményt a díszoklevelek átadásával zárták..

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Cél, az álmok megvalósítása

Cél, az álmok megvalósítása

Hosszú nyár van a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vezetősége mögött. Sok munka vár rájuk a következő napokban, hetekben, hónapokban is. Interjú.
Merre tartanak a vásárhelyi ingatlanárak?

Merre tartanak a vásárhelyi ingatlanárak?

A koronavírus-járvány a hazai ingatlanpiacot negatívan érintette, azonban a vártnál kevésbé rengette meg. Mi a helyzet Vásárhelyen?
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún

Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún

A Vásárhelyi Hírek nem akarja elrontani a nyaralását, az érettségijét, a szakmájának megszerzését, a diplomáját még éppen nagyon kipihenő fiataloknak.
Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

A friss süti illatokat árasztó boltot idézi csak éppen jóval az ottani áraknál olcsóbban elkészíthető ez a szenzációs, egyszerű és gyors sajtos stangli recept.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.