Kultúra, oktatásAranydiplomákat adtak át az SZTE Mezőgazdasági Karán

2021. augusztus 28., szombat
 
Aranydiplomákat adtak át az SZTE Mezőgazdasági Karán
Aranydiplomát vehettek át azok az öregdiákok, akik ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végeztek a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Az ünnepséget  augusztus 28-án, szombaton tartották a kari épületben Hódmezővásárhelyen.

 

 


 

Szombaton 10 órakor vehették át aranydiplomáikat Hódmezővásárhelyen azok az egykori SZTE-hallgatók, akik ötven évvel ezelőtt, 1971-ben szereztek oklevelet a felsőfokú mezőgazdasági technikum állattenyésztési szakán. A jubileumi ünnepségre az SZTE Mezőgazdasági Karának „A” előadójában, az Andrássy út 15. szám alatt került sor.

 

A 71 korábbi diplomás közül 27-en vettek részt az eseményen. Az aranydiplomások többsége az utóbbi években a mezőgazdaság területén tevékenykedett, de akad közöttük olyan is, aki országgyűlési képviselő vagy polgármester volt az utóbbi fél évszázad alatt. Ezen az évfolyamon végzett többek között Dömötör Mihály, vásárhelyi fotóművész is, akiről talán kevesen tudják, hogy az első munkahelye a „szalámigyár” volt.

 

Az ünnepségen Dr. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja mondott beszédet, ezt követően Gergely Zoltán, az 1971-ben végzett évfolyam egykori hallgatója, Jászárokszállás jelenlegi polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az eseményt a díszoklevelek átadásával zárták..

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Cél, az álmok megvalósítása

Cél, az álmok megvalósítása

Hosszú nyár van a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vezetősége mögött. Sok munka vár rájuk a következő napokban, hetekben, hónapokban is. Interjú.
Merre tartanak a vásárhelyi ingatlanárak?

Merre tartanak a vásárhelyi ingatlanárak?

A koronavírus-járvány a hazai ingatlanpiacot negatívan érintette, azonban a vártnál kevésbé rengette meg. Mi a helyzet Vásárhelyen?
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún

Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún

A Vásárhelyi Hírek nem akarja elrontani a nyaralását, az érettségijét, a szakmájának megszerzését, a diplomáját még éppen nagyon kipihenő fiataloknak.
Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

A friss süti illatokat árasztó boltot idézi csak éppen jóval az ottani áraknál olcsóbban elkészíthető ez a szenzációs, egyszerű és gyors sajtos stangli recept.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 48. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.