SportA harmadik negyedben úszott el a meccs

2022. november 2., szerda
 
A harmadik negyedben úszott el a meccs

A pénteki, Pénzügyőr elleni hazai sikert követően kedden a Bonyhád otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Slobodan Kalinic együttese nehéz csatára számíthatott a Tolna megyeiek ellen, és sajnos így is alakult a meccs. 

 

 

 

 

 


Már az első perceket megnyomta a bajnokságban egy győzelemmel és három vereséggel a Kosársuli mögött álló Bonyhád: Jan Pavlík - több A-csoportban, a Paksnál edződő fiatalt is a soraiban tudó - csapata Tömösváry és Baki vezetésével a 4. perc elején már 11-2-re ment. A Kosársulit az ezúttal is bátran játszó Karsai kosarai, majd Bálint pontjai hozták közelebb, ám a védekezést nem sikerült szorosra fogni, a bonyhádiak pedig feltörték a réseket. A negyed végén, Slobodan Kalinic időkérése után indult meg a vásárhelyi szekér, Varga Zalán két triplájával, valamint Pavlovic és Karsai közelijével 20-10-ről két perc alatt 20-20 lett az állás. 

A második negyed eleje is Karsai jó játékáról szólt, majd 27-24-es hátránynál Varga Zalán szórt újabb hárompontost, Varga Ákos kettesénél pedig először vette át a vezetést a vásárhelyi csapat (27-29, 15. perc). Ezek után úgy tűnt, állandósul a fej-fej melletti haladás, ám a félidő végéhez közeledve sorra puskázta el a támadásait a Bonyhád, cserébe a Kosársuli könyörtelenül kihasználta a hibákat. Kelemen, Borbáth, Varga Zalán, Pavlovic és Bálint is megvillant, és a 13-4-es futás azt jelentette, hogy a nagyszünetre nyolcpontos előnnyel mehet a Kosársuli (39-47).

A találkozó második fele viszont teljesen máshogy alakult, mint ahogy azt elképzeltük. Kelemen triplájánál, a 22. perc elején még semmi gond nem volt (41-50), ám ezek után folyamatosan jöttek a kihagyások elöl és hátul is, a Bonyhád pedig Csizmadia vezényletével kegyetlenül megindult előre. A rohamot Slobodan Kalinic időkérése és cserélése sem akadályozta meg: az erőltetett támadásokkal tarkított négyperces gólcsend és a 0-11 ismét azt eredményezte, hogy a hazaiak átvették a vezetést (52-50, 25. perc vége). Ekkor még a Varga testvérek kosarai után visszakapaszkodott 54-54-re a Kosársuli, de a 27. perctől Puppnak köszönhetően újabb 10-0-s széria indult, amit már nem tudott tartani a széteső vásárhelyi csapat.

Az utolsó tíz percet mínusz tízről kezdhette a Kosársuli (64-54 a hazaiaknak), ám a különbség nemhogy csökkent, hanem még nőtt is: a Bonyhád megtalálta a dobóformáját kintről is, Pajor egyszer, Szalai kétszer szórt triplát, így a 35. perc környékén már a húszat súrolta az előnyük. A hajrában megkapták az esélyt a saját nevelésű vásárhelyi játékosok, ám ők sem tudták kozmetikázni az állást: a vége 90-69-es bonyhádi siker lett. A Kosársuli legponterősebb játékosaként a 17-ig jutó Varga Zalán járt, míg Karsai kis híján dupla-dupláig jutott (10 pont, 9 lepattanó).

 

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Atomerőmű KSE Bonyhád - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-69 (23-20, 16-27, 25-7, 26-15)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok. Vezette: Földi, Farkas, Propszt


Bonyhád: Pupp 19/3, Pajor 14/6, Baki 18/3, Csizmadia 8, Tömösváry 10
Cserék: Szalai 13/9, Kékesi 3/3, Géringer 2, Pavlík 2, Kupai 1, Heimann -, Sáfrán -
Vezetőedző: Jan Pavlík

Kosársuli: Pavlovic 8, Varga Á. 9, Kelemen 9/3, Varga Z. 17/9, Karsai 10
Cserék: Bálint 6, Borbáth 4, Knyur 3/3, Megyesi 2, Kass 1, Bősz -, Pinnyey -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

 

Slobodan Kalinic: "Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, remek meccset játszottak és megérdemlik a győzelmet. Valakinek meg kellett nyernie ezt a mérkőzést."

 

Az U20-asok számára is a harmadik negyedben úszott el a meccs: bár a hajrában nagyot kapaszkodott Varga Zalán csapata, 91-81-re a Bonyhád nyert. A meccs legeredményesebbje a 21 pontos Karsai lett.

 

A tabella 7. helyén álló felnőttek és a 4. helyezett U20-asok is pénteken, a Tiszaújváros otthonában folytatják a bajnokságot.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Heves viták, érvek és ellenérvek, takarékosság mindenek felett, intézmény bezárások, elbocsátások. Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület.
Három vásárhelyi postát zárnak be

Három vásárhelyi postát zárnak be

A kialakult helyzetben a Magyar Posta is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. Ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését.
Indiai kender a nádasban

Indiai kender a nádasban

Négy kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy hódmezővásárhelyi férfi otthonában. A zacskóba porciózott marihuána több mint 12 millió forintot ér.
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.