SportA harmadik negyedben úszott el a meccs

2022. november 2., szerda
 
A harmadik negyedben úszott el a meccs

A pénteki, Pénzügyőr elleni hazai sikert követően kedden a Bonyhád otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Slobodan Kalinic együttese nehéz csatára számíthatott a Tolna megyeiek ellen, és sajnos így is alakult a meccs. 

 

 

 

 

 


Már az első perceket megnyomta a bajnokságban egy győzelemmel és három vereséggel a Kosársuli mögött álló Bonyhád: Jan Pavlík - több A-csoportban, a Paksnál edződő fiatalt is a soraiban tudó - csapata Tömösváry és Baki vezetésével a 4. perc elején már 11-2-re ment. A Kosársulit az ezúttal is bátran játszó Karsai kosarai, majd Bálint pontjai hozták közelebb, ám a védekezést nem sikerült szorosra fogni, a bonyhádiak pedig feltörték a réseket. A negyed végén, Slobodan Kalinic időkérése után indult meg a vásárhelyi szekér, Varga Zalán két triplájával, valamint Pavlovic és Karsai közelijével 20-10-ről két perc alatt 20-20 lett az állás. 

A második negyed eleje is Karsai jó játékáról szólt, majd 27-24-es hátránynál Varga Zalán szórt újabb hárompontost, Varga Ákos kettesénél pedig először vette át a vezetést a vásárhelyi csapat (27-29, 15. perc). Ezek után úgy tűnt, állandósul a fej-fej melletti haladás, ám a félidő végéhez közeledve sorra puskázta el a támadásait a Bonyhád, cserébe a Kosársuli könyörtelenül kihasználta a hibákat. Kelemen, Borbáth, Varga Zalán, Pavlovic és Bálint is megvillant, és a 13-4-es futás azt jelentette, hogy a nagyszünetre nyolcpontos előnnyel mehet a Kosársuli (39-47).

A találkozó második fele viszont teljesen máshogy alakult, mint ahogy azt elképzeltük. Kelemen triplájánál, a 22. perc elején még semmi gond nem volt (41-50), ám ezek után folyamatosan jöttek a kihagyások elöl és hátul is, a Bonyhád pedig Csizmadia vezényletével kegyetlenül megindult előre. A rohamot Slobodan Kalinic időkérése és cserélése sem akadályozta meg: az erőltetett támadásokkal tarkított négyperces gólcsend és a 0-11 ismét azt eredményezte, hogy a hazaiak átvették a vezetést (52-50, 25. perc vége). Ekkor még a Varga testvérek kosarai után visszakapaszkodott 54-54-re a Kosársuli, de a 27. perctől Puppnak köszönhetően újabb 10-0-s széria indult, amit már nem tudott tartani a széteső vásárhelyi csapat.

Az utolsó tíz percet mínusz tízről kezdhette a Kosársuli (64-54 a hazaiaknak), ám a különbség nemhogy csökkent, hanem még nőtt is: a Bonyhád megtalálta a dobóformáját kintről is, Pajor egyszer, Szalai kétszer szórt triplát, így a 35. perc környékén már a húszat súrolta az előnyük. A hajrában megkapták az esélyt a saját nevelésű vásárhelyi játékosok, ám ők sem tudták kozmetikázni az állást: a vége 90-69-es bonyhádi siker lett. A Kosársuli legponterősebb játékosaként a 17-ig jutó Varga Zalán járt, míg Karsai kis híján dupla-dupláig jutott (10 pont, 9 lepattanó).

 

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Atomerőmű KSE Bonyhád - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-69 (23-20, 16-27, 25-7, 26-15)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok. Vezette: Földi, Farkas, Propszt


Bonyhád: Pupp 19/3, Pajor 14/6, Baki 18/3, Csizmadia 8, Tömösváry 10
Cserék: Szalai 13/9, Kékesi 3/3, Géringer 2, Pavlík 2, Kupai 1, Heimann -, Sáfrán -
Vezetőedző: Jan Pavlík

Kosársuli: Pavlovic 8, Varga Á. 9, Kelemen 9/3, Varga Z. 17/9, Karsai 10
Cserék: Bálint 6, Borbáth 4, Knyur 3/3, Megyesi 2, Kass 1, Bősz -, Pinnyey -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

 

Slobodan Kalinic: "Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, remek meccset játszottak és megérdemlik a győzelmet. Valakinek meg kellett nyernie ezt a mérkőzést."

 

Az U20-asok számára is a harmadik negyedben úszott el a meccs: bár a hajrában nagyot kapaszkodott Varga Zalán csapata, 91-81-re a Bonyhád nyert. A meccs legeredményesebbje a 21 pontos Karsai lett.

 

A tabella 7. helyén álló felnőttek és a 4. helyezett U20-asok is pénteken, a Tiszaújváros otthonában folytatják a bajnokságot.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Heves viták, érvek és ellenérvek, takarékosság mindenek felett, intézmény bezárások, elbocsátások. Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület.
Három vásárhelyi postát zárnak be

Három vásárhelyi postát zárnak be

A kialakult helyzetben a Magyar Posta is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. Ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését.
Indiai kender a nádasban

Indiai kender a nádasban

Négy kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy hódmezővásárhelyi férfi otthonában. A zacskóba porciózott marihuána több mint 12 millió forintot ér.
Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ennivaló receptjeink! - Sütőtökkrém leves ínyenceknek

Ezúttal egy szezonális ínyencséggel sarkalljuk egy kicsit „munkásabb” étel elkészítésére a háziasszonyokat. A hatás garantáltan nem marad el!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.