GazdaságA vásárhelyi lakosságnak csapadékvízért nem számláznak

2013. szeptember 2., hétfő
 
A vásárhelyi lakosságnak csapadékvízért nem számláznak

Megírtuk 2016-tól csak a 150 ezernél több fogyasztói egyenértékkel – lakossági bekötéssel – rendelkező szolgáltatók kapnak működési engedélyt, ezzel mintegy 40-re redukálódik a vízi szolgáltatók száma.

 

 

 

 

Ezek egyike az Alföldvíz Zrt., amelyhez 45 Csongrád megyei település, köztük – némi kerülővel – már Hódmezővásárhely is csatlakozott. Így az Alföldvíz Zrt. működteti a jövőben a város víziközmű vagyonát, és foglalkoztatja a Zsigmondy Béla Zrt. munkatársait. A víziközmű vagyon továbbra is a város tulajdonában marad, a változás pedig nem jár egyetlen alkalmazott elbocsátásával sem.

A cég munkatársai ezekben a napokban valamennyi vásárhelyi háztartást felkeres és leolvassa mérőórák állását. Ezzel egyidőben minden háztartásban egy szórólapot is átadnak.

A szórólap az általános tájékoztatás mellett, a lakossági és közületi árakat is felsorolja. Itt olvasható, hogy csapadékvízért köbméterenként 87,3 forintot számolnak. Ez azonban egyértelműen a közületekre vonatkozik. Tehát akik eddig is engedéllyel a csapadékvizet a szennyvízcsatorna-hálózatba bocsátották, számukra ezután is számlázni fognak. A lakossági felhasználókat mindez nem érinti. A Vásárhelyi Hírek kérdésére közölte ezt az Alföldvíz Zrt igazgatósága, majd a megkeresésünk után a délután folyamán az elmondottakat egy közleményben is megerősítették.

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

 

A víz a régi, a szolgáltató új lesz Vásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetemen

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetemen

Szabó Gábor: A régió meghatározó felsőoktatási intézményeként kell működnie. Az egyetem minden nehézség ellenére kiszámítható és stabil pályán mozog.
Bravúros csípőmozgás, sikkes keringőlépések

Bravúros csípőmozgás, sikkes keringőlépések

Hatalmas sikere volt pénteken a 18. Regionális Katonazenekari Fesztiválnak Szolnokon. Négy város egyikeként, Hódmezővásárhely katonazenészei mutatták be tudásuk legjavát. Képekkel!
Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

A plébániai közösségek megújulásáról, az egyházi szociális intézmények bürokratikus terheiről, az idősek és a romák helyzetéről is beszélt Erdő Péter bíboros.
Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.