SportA vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

2019. szeptember 29., vasárnap
 
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

Véget ért a 2019-es Spartathlon, a verseny, ami biztosan bekerül majd az ultrafutás történelemkönyvébe. A magyar futók 2019-ben mindent vittek, nekik köszönhetően kétszer is felcsendül a magyar himnusz a spártai díjátadó ünnepségen.

 

 

 

 

 


1991 után újra magyar győztest avattak a férfiaknál, akkor Bogár János, most fantasztikus futás után Bódis Tamás érintette meg először a spártai főtéren Leonidász szobrát. Csécsei Zoltán nem sokkal később, másodikként futott be a célba, ötödikként pedig Simonyi Balázs érkezett meg.
Maráz Zsuzsanna elképesztő elszántsággal futott, és győzött ismét a nők között, egyúttal az abszolút 8. hely is az övé lett.

Borbás Tibor, Toldi Péter, Gyöngyösi János Tibor, Taksonyi Szilárd, Kisháziné Zombory Erika, Gálik Ervin, Veress Béla, Csákány Krisztina, Korányi Balázs és Zahorán János is elmondhatják magukról, hogy leküzdötték a 246 kilométeres távot, a görög hőséget és a hűvös éjszakát, és a saját lábukon jutottak el Athénból Spártába.

14 célba érkező, 12 kiszálló – ez a magyarok idei mérlege.

A célba értek egyike a vásárhelyi Kisháziné Zombory Erika, aki már másodszor teljesítette a Spartathlon Ultramaraton futóversenyt.

 

A szeptember 27-28-án rendezett Athén és Spárta közötti 246 km-es távot, a Spartathlon hivatalos görög oldalán található eredmények szerint 36 óra 58 perc 2 másodperces eredménnyel futotta le, amivel az összes induló között a középmezőnyben végzett.

 

Kisháziné Zombory Erika a 2017-es esztendő után idén is teljesítette a 246 kilométeres távot, ami a vásárhelyi sporttörténet kimagasló sportteljesítménye.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

Október 1-től országszerte az állami Volánbusz Zrt. végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást. A menetrend, a tarifa nem változik.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.