Kultúra, oktatásA Vajdaságig ért a Látóhatár

2014. szeptember 22., hétfő
 
A Vajdaságig ért a Látóhatár

A vajdasági, muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad meghívására szeptember 18-án, csütörtökön a Magyar Házban a nagyszámú érdeklődő közönség előtt  mutatkozott be a Vásárhelyi Látóhatár című folyóirat, tájékoztatta Fuchszné Benák Katalin a Vásárhelyi Híreket.

 

 

 


A lap főszerkesztője az irodalmi estről elmondta, Soós Csilla olvasószerkesztő, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója az elmúlt öt esztendő írásaiból szemlézett, ami által átfogó körképet kaphattak a muzslyaiak a folyóiratban megjelenő írásokról.

 

Az irodalmi est keretében fotókiállítás nyílt, Gaál Györgyi fotós, a Németh László Gimnázium médiatanára, a Vásárhelyi Látóhatár képszerkesztőjének munkáiból.

„Pillanatképek ezek a fotók, mégpedig nem véletlen, hanem egytől egyig mély érzelmi töltésű felvételek, és a kiállítás maga talán ezért is tűnik egységesnek” - méltatta a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke.

 

Az est hangulatát Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, dalszerző és fényesi Tóth János író, költő tette meghitté, akik az eddig megjelent köteteiket is bemutatták. A megzenésített versek és Dani Imre dalai nagy tetszést arattak.

 

Megtudtuk, az est folytatásaként a muzslyai irodalmárok  október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen az Őszi Hetek ideje alatt a Vásárhelyi Látóhatár 19. számának bemutatóján, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságát, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetét, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvét is bemutatják. Moderátor Kónya-Kovács Otília újságíró lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az amerikai légitámadások története

Az amerikai légitámadások története

Háromszáznál több amerikai repülőgépet lőttek le Magyarország felett. A vásárhelyiek az október 18-tól ismerkedhetnek meg a II. Világháború alig ismert harci tevékenységével.
A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től álltak át a digitális sugárzásra. Március óta belakták új helyüket is, ahol már a műsorkészítés is digitális. Képekkel!

Vásárhelyen is kedvelik őket

Vásárhelyen is kedvelik őket

Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Veszélyes játéknak tartják
Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.