Kultúra, oktatásA Vajdaságig ért a Látóhatár

2014. szeptember 22., hétfő
 
A Vajdaságig ért a Látóhatár

A vajdasági, muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad meghívására szeptember 18-án, csütörtökön a Magyar Házban a nagyszámú érdeklődő közönség előtt  mutatkozott be a Vásárhelyi Látóhatár című folyóirat, tájékoztatta Fuchszné Benák Katalin a Vásárhelyi Híreket.

 

 

 


A lap főszerkesztője az irodalmi estről elmondta, Soós Csilla olvasószerkesztő, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója az elmúlt öt esztendő írásaiból szemlézett, ami által átfogó körképet kaphattak a muzslyaiak a folyóiratban megjelenő írásokról.

 

Az irodalmi est keretében fotókiállítás nyílt, Gaál Györgyi fotós, a Németh László Gimnázium médiatanára, a Vásárhelyi Látóhatár képszerkesztőjének munkáiból.

„Pillanatképek ezek a fotók, mégpedig nem véletlen, hanem egytől egyig mély érzelmi töltésű felvételek, és a kiállítás maga talán ezért is tűnik egységesnek” - méltatta a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke.

 

Az est hangulatát Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, dalszerző és fényesi Tóth János író, költő tette meghitté, akik az eddig megjelent köteteiket is bemutatták. A megzenésített versek és Dani Imre dalai nagy tetszést arattak.

 

Megtudtuk, az est folytatásaként a muzslyai irodalmárok  október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen az Őszi Hetek ideje alatt a Vásárhelyi Látóhatár 19. számának bemutatóján, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságát, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetét, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvét is bemutatják. Moderátor Kónya-Kovács Otília újságíró lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az amerikai légitámadások története

Az amerikai légitámadások története

Háromszáznál több amerikai repülőgépet lőttek le Magyarország felett. A vásárhelyiek az október 18-tól ismerkedhetnek meg a II. Világháború alig ismert harci tevékenységével.
A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től álltak át a digitális sugárzásra. Március óta belakták új helyüket is, ahol már a műsorkészítés is digitális. Képekkel!

Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.