Kultúra, oktatásA Vajdaságig ért a Látóhatár

2014. szeptember 22., hétfő
 
A Vajdaságig ért a Látóhatár

A vajdasági, muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad meghívására szeptember 18-án, csütörtökön a Magyar Házban a nagyszámú érdeklődő közönség előtt  mutatkozott be a Vásárhelyi Látóhatár című folyóirat, tájékoztatta Fuchszné Benák Katalin a Vásárhelyi Híreket.

 

 

 


A lap főszerkesztője az irodalmi estről elmondta, Soós Csilla olvasószerkesztő, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója az elmúlt öt esztendő írásaiból szemlézett, ami által átfogó körképet kaphattak a muzslyaiak a folyóiratban megjelenő írásokról.

 

Az irodalmi est keretében fotókiállítás nyílt, Gaál Györgyi fotós, a Németh László Gimnázium médiatanára, a Vásárhelyi Látóhatár képszerkesztőjének munkáiból.

„Pillanatképek ezek a fotók, mégpedig nem véletlen, hanem egytől egyig mély érzelmi töltésű felvételek, és a kiállítás maga talán ezért is tűnik egységesnek” - méltatta a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke.

 

Az est hangulatát Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, dalszerző és fényesi Tóth János író, költő tette meghitté, akik az eddig megjelent köteteiket is bemutatták. A megzenésített versek és Dani Imre dalai nagy tetszést arattak.

 

Megtudtuk, az est folytatásaként a muzslyai irodalmárok  október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen az Őszi Hetek ideje alatt a Vásárhelyi Látóhatár 19. számának bemutatóján, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságát, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetét, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvét is bemutatják. Moderátor Kónya-Kovács Otília újságíró lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az amerikai légitámadások története

Az amerikai légitámadások története

Háromszáznál több amerikai repülőgépet lőttek le Magyarország felett. A vásárhelyiek az október 18-tól ismerkedhetnek meg a II. Világháború alig ismert harci tevékenységével.
A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

A Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től álltak át a digitális sugárzásra. Március óta belakták új helyüket is, ahol már a műsorkészítés is digitális. Képekkel!

A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény

A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény

Nagykőrös vendégeként lépett pályára január 17-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.Közel 20 pontos vereséggel kiesett a Hepp-kupából
Győzelemmel indult az új esztendő

Győzelemmel indult az új esztendő

2023 első Hódtói Sportcsarnokban lejátszott bajnokiján a Dunaharasztit fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójában.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.