KözéletA Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

2014. szeptember 17., szerda
 

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től a Vásárhelyi Városi Televízió is átállt a digitális sugárzásra. Aznap a 16 órai műsorkezdéstől a helyi tévé adásához már nem volt jó a szobaantenna, vagy a tetőantenna, hanem a meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kellett kapcsolni.

 

Fotók: VH

 


Ezzel persze nem ért véget a Vásárhelyi Televízió korszerűsítése, hiszen még idén márciusig, az úgynevezett analóg kép feljavított, digitálisan sugárzott adását nézték a vásárhelyiek. Ezt már Rókus Ákos a VTV ügyvezetője mondta a Vásárhelyi Híreknek.

 

Mivel Hódmezővásárhelyen tavaly augusztus elsejétől már csak egy jelátalakító készülék beiktatásával tudtak tévézni, nem lehetett sokáig tartani azt az állapotot, hogy a vásárhelyi háztartásokban két antenna legyen, egy az országos adókra, egy pedig a Vásárhelyi Televízió adására. A beruházásban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanács is besegített, amikor 4 millió 834 ezer forinttal támogatta a VTV digitális átállását.

Rókus Ákos azt is elmondta, nem lett volna célszerű húzni, halasztani a további teljes digitális átállást, így márciusban, új és végleges helyükre, az Andrássy utca 1. szám alatti kétszintes ultramodern szerkesztőségbe és stúdióba költöztek, ahol teljesen digitális eszközökkel, új technikai eszközökkel dolgoznak.

 

Mint arról írtunk a Vásárhelyi Városi Televízió az új helyének kialakítása és teljes felszerelése 75 millió forintba került. Jelenleg 14 fő készíti a műsorokat.

Az Ady Endre utca 14-ben, a VTV eredeti helyén az épület földszintjén keletkezett tűzben annyira megsérültek a kábelek, hogy lehetetlenné vált a műsorkészítés. Akkor elköltöztek a Bajcsy u. 70-be, majd végül idén márciusban a végleges helyükre. Bátran állítható, hogy Hódmezővásárhelyen van a régió legkorszerűbb, technikai berendezéseiben a legmodernebb tévéstúdió.

Jelenleg kábelen tízezer feletti háztartásban nézhető az adás, és - mint megtudtuk - az ősz folyamán az Invitel IPTV több ezer előfizetője számára is elérhető lesz a VTV adása.

A műsorokkal kapcsolatos kérdésünkre az ügyvezető elmondta, nem akarják felvenni a versenyt az országos csatornák film és gyerekműsor kínálatával, viszont a helyi témák elsőkézből, hiteles megjelenítése fontos számukra. „Úgy érzem fejlődő pályán vagyunk, erősödik a közösségformáló szerepünk, ami a célunk is”- mondta Rókus Ákos.

 

 

2013. szeptemberétől 5 éves megbízással Rókus Ákos személyével szakmailag kifejezetten a vizuális médiában jártas szakember került a Vásárhelyi Városi Televízió élére.

A hódmezővásárhelyi születésű Rókus Ákos a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán diplomázott filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakon. Az egyetemi képzéssel párhuzamosan felsőfokú szakképesítést szerzett a Pollack Mihály Műszaki Kar Televíziós-műsorgyártó képzésén, szakdolgozatát a Vásárhelyi Televízió bemutatásán keresztül a helyi televíziók működéséről készítette. Dolgozott az Universitas Televíziónál és a Pécs TV-nél. 2011 óta Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának munkatársa, a Kabinet Iroda referense volt.

 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi.
A kutyák után a kukák is chipet kapnak

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

Jövő év közepétől Vásárhely átáll a szelektív hulladékgyűjtésre, részben ingyenes és egy kis odafigyeléssel olcsóbb lesz a szemétdíj. Itt vannak a részletek!
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.