KözéletA Vásárhelyi Városi Televízió új időszámítása

2014. szeptember 17., szerda
 

Ma egy éve, 2013. szeptember 17-től a Vásárhelyi Városi Televízió is átállt a digitális sugárzásra. Aznap a 16 órai műsorkezdéstől a helyi tévé adásához már nem volt jó a szobaantenna, vagy a tetőantenna, hanem a meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kellett kapcsolni.

 

Fotók: VH

 


Ezzel persze nem ért véget a Vásárhelyi Televízió korszerűsítése, hiszen még idén márciusig, az úgynevezett analóg kép feljavított, digitálisan sugárzott adását nézték a vásárhelyiek. Ezt már Rókus Ákos a VTV ügyvezetője mondta a Vásárhelyi Híreknek.

 

Mivel Hódmezővásárhelyen tavaly augusztus elsejétől már csak egy jelátalakító készülék beiktatásával tudtak tévézni, nem lehetett sokáig tartani azt az állapotot, hogy a vásárhelyi háztartásokban két antenna legyen, egy az országos adókra, egy pedig a Vásárhelyi Televízió adására. A beruházásban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanács is besegített, amikor 4 millió 834 ezer forinttal támogatta a VTV digitális átállását.

Rókus Ákos azt is elmondta, nem lett volna célszerű húzni, halasztani a további teljes digitális átállást, így márciusban, új és végleges helyükre, az Andrássy utca 1. szám alatti kétszintes ultramodern szerkesztőségbe és stúdióba költöztek, ahol teljesen digitális eszközökkel, új technikai eszközökkel dolgoznak.

 

Mint arról írtunk a Vásárhelyi Városi Televízió az új helyének kialakítása és teljes felszerelése 75 millió forintba került. Jelenleg 14 fő készíti a műsorokat.

Az Ady Endre utca 14-ben, a VTV eredeti helyén az épület földszintjén keletkezett tűzben annyira megsérültek a kábelek, hogy lehetetlenné vált a műsorkészítés. Akkor elköltöztek a Bajcsy u. 70-be, majd végül idén márciusban a végleges helyükre. Bátran állítható, hogy Hódmezővásárhelyen van a régió legkorszerűbb, technikai berendezéseiben a legmodernebb tévéstúdió.

Jelenleg kábelen tízezer feletti háztartásban nézhető az adás, és - mint megtudtuk - az ősz folyamán az Invitel IPTV több ezer előfizetője számára is elérhető lesz a VTV adása.

A műsorokkal kapcsolatos kérdésünkre az ügyvezető elmondta, nem akarják felvenni a versenyt az országos csatornák film és gyerekműsor kínálatával, viszont a helyi témák elsőkézből, hiteles megjelenítése fontos számukra. „Úgy érzem fejlődő pályán vagyunk, erősödik a közösségformáló szerepünk, ami a célunk is”- mondta Rókus Ákos.

 

 

2013. szeptemberétől 5 éves megbízással Rókus Ákos személyével szakmailag kifejezetten a vizuális médiában jártas szakember került a Vásárhelyi Városi Televízió élére.

A hódmezővásárhelyi születésű Rókus Ákos a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán diplomázott filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakon. Az egyetemi képzéssel párhuzamosan felsőfokú szakképesítést szerzett a Pollack Mihály Műszaki Kar Televíziós-műsorgyártó képzésén, szakdolgozatát a Vásárhelyi Televízió bemutatásán keresztül a helyi televíziók működéséről készítette. Dolgozott az Universitas Televíziónál és a Pécs TV-nél. 2011 óta Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának munkatársa, a Kabinet Iroda referense volt.

 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi.
A kutyák után a kukák is chipet kapnak

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

Jövő év közepétől Vásárhely átáll a szelektív hulladékgyűjtésre, részben ingyenes és egy kis odafigyeléssel olcsóbb lesz a szemétdíj. Itt vannak a részletek!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A 3 napos döntőt Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézménye, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.