Kék hírekKristályt árultak Vásárhelyen

2022. október 24., hétfő
 
Kristályt árultak Vásárhelyen

A csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. Akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet belőle.

 

 

 

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a csongrádi házaspárral és további 6 személlyel szemben, akik „kristály” fantázia nevű anyaggal kereskedtek. Tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést is kaphatnak.

 

A vádirat szerint a házaspár 2019-től kezdődően két éven keresztül - korábban új pszichoaktív anyagnak, majd 2021-től kábítószernek minősülő - „kristály” fantázia nevű anyagot szereztek be és terjesztettek. A kereskedés során jellemzően a házukban szolgálták ki a vevőket, de előfordult, hogy gyalogosan vagy kerékpárral vállaltak kiszállítást. A házaspárnak a kábítószer beszerzésében, szállításában segítséget nyújtott szökésben lévő fiuk, továbbá két társuk is.

 

A főügyészség vádolja azt a férfit és a kábítószer beszerzésben neki segítséget nyújtó társát is, akik a csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. A főügyészség vádolja továbbá azt a napközben festőként dolgozó szentesi férfit és élettársát is, akiktől a csongrádi házaspár a kábítószert beszerezte.

 

A főügyészég 4 vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett minősített kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével, további két-két vádlottat oktatási intézmény közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével, illetve kábítószer-kereskedelemhez nyújtott bűnsegédséggel vádol.

 

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 
 
Forrás: Csongrad Csanad Megyei Főügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem volt elég jó a védekezés

Nem volt elég jó a védekezés

Két győzelem után a második bajnoki mérkőzését veszítette el a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
Változások a tram train és a busz menetrendjében

Változások a tram train és a busz menetrendjében

További járatokkal egészül ki a menetrend Hódmezővásárhely és Szeged között, így munkanapokon a reggeli legforgalmasabb időszakban sűrűbben közlekednek a vasútvillamosok.
Fókuszban a középkor

Fókuszban a középkor

Október 26-án folytatódik a Tornyai János Múzeum hagyományos téli, régészeti előadássorozata.Február végéig minden hónap utolsó szerdáján lesz előadás.

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.