SportA tabella harmadik helyén a Kosársuli

2020. december 23., szerda
 
A tabella harmadik helyén a Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulóján szoros meccset vívott egymással a két élcsapat, de a nagy csata után tovább él hazai veretlenségük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen roppant kiélezett, fej-fej melletti találkozóra lehetett számítani a karácsony előtti utolsó játéknapon. Az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen ugyanis kiváló formában lévő, legutóbb a Cegléddel is ki-ki meccset játszó felnőttcsapatunk az eddig veretlen, pénteken az Újpest ellen valódi thrillert megnyerő Óbudai Kaszások együttesét fogadta.

 

Ennek megfelelően vérbeli felsőházi rangadó lett, két kiváló alakulat találkozott ugyanis egymással. A listavezető óbudaiak kezdtek jobban, Puszta Dávid triplájával nagyjából két perc után megtörték a csendet. Az első negyed lassú mederben, kissé álmoskásan és pontatlanságokkal, kimaradt dobásokkal, ugyanakkor szoros védekezéssel telt, egyik fél taktikai fölénye sem tudott felülkerekedni a másikon. A mieink a gyors összjátékokkal tartották az óbudai tempót, sőt, Vuk Pavlovic kettese után a 7. percben időt is kellett kérniük a vendégeknek (13-9). Nagyobb különbség nem alakult ki, Steve Rosemond kosara zárta az első tíz percet (15-15).

 

A folytatás is hasonlóan szoros, ám magasabb színvonalú játékot hozott, a Kosársulit főként Molnár Bence, valamint a Varga testvérek pontjai repítették. Tóth Tamás jól rotálta a pályán lévő ötöst, a 18 éves Bodócsi Benjámin támadásban és védekezésben is kivette a részét a munkából, ugyanakkor kétszer is időt kellett kérnie, hisz az Óbuda sem adta magát. Varga Zalán triplájánál még a mieinknél volt az előny (24-21), majd Kovács Barnabás hármasánál egyenlítettek a vendégek (26-26), akik a 18. percre Rosemond vezényletével négypontos előnyt harcoltak ki (28-32). Volt visszaút a Kosársulinak, Molnár büntetője zárta az abszolút fej-fej mellett zajló félidőt (34-34).

 

A szünetet követően a hazai akarat érvényesült, fokozatosan átvettük az irányítást, amit aztán ki sem adtunk a kezünkből. 36-38-nál Rostás Imre szokásosnak mondható remek percei következtek, Varga Ákos triplája, majd Bálint Erik kettese, valamint Béres Nándor és Pavlovic remek védőlepattanózása pedig egy 9-0-s rohamot, egyben egy vendégidőkérést eredményezett (45-38 a 25. percben). Gyorsan összekapta magát Saeed Armaghani együttese, Rosemond egymaga jelentette a felzárkózást, a palánk alól pedig a korábbi Kosársuli-játékos, Varga Dániel egyenlített (47-47). A játékrész végén Pavlovic, majd Béres büntetőivel magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, igaz, az utolsó negyedre minden kérdés abszolút nyitott maradt (51-49).

 

Az idegek harcát koncentrációban és játékban is a Kosársuli nyerte. Molnár, majd Rostás egyéni villanását követően hiába szállt be a vendégeknél igen jól a meccsbe Bea Gergely, Bodócsi triplája hétpontos fórt adott (58-51 a 33. percben). Az utolsó öt percre ugyan közelebb, egylabdán belülre jött az Óbuda (60-59), ám előbb Béres, majd Varga Zalán szórt egy kiváló hármast (66-60). Negyven másodperccel a vége előtt időt kértek a vendégek, ám Bea kettese után Varga Ákost faultolták, Tóth Tamás pedig időkéréssel reagált erre. A hátralévő húsz másodpercből rendkívül okos és pontos passzjátékkal tizenhetet pörgetett le a Kosársuli, majd vezetőedzőnk újra időt kért, innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek – Béres két büntetőjével zárult az összecsapás.

 

A 68-63-as győzelem azt jelenti, hogy nagyszerű teljesítménnyel búcsúzunk 2020-tól: 9-3-as mérleggel a tabella 3. helyén, az Újpest előtt és a Cegléd, Óbuda kettős mögött állunk, a Hepp Kupában pedig ott vagyunk a legjobb nyolcban.

 

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Óbudai Kaszások KA 68-63 (15-15, 19-19, 17-15, 17-14)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Varga, Reisz, Mintál

Kosársuli: Molnár 13, Varga Á. 10/6, Béres 12/3, Pavlovic 5, Bálint 5
Cserék: Acimovic -, Varga Z. 10/6, Rostás 8, Bodócsi 5/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

Óbuda: Puszta 7/3, Bencsik 4, Vámos -, Varga 9, Horváth 8
Cserék: Rosemond 23/6, Kovács 3/3, Vas-Teplán -, Bea 8, Vígh 1
Vezetőedző: Saeed Armaghani

Tóth Tamás: „Férfias rangadót nyertünk meg egy jól küzdő Óbudával szemben. Komoly terhelés áll mindkét csapat mögött, így sokszor statikus volt a játék, de ismét okosan védekeztünk. Erőn felül teljesítettünk 2020-ban, pedig ez borzasztó nehéz év volt mindenki számára. Az egészség a legfontosabb, vigyázzunk egymásra, kellemes ünnepeket kívánok!”


Az U20-asok mérkőzése a szünetben, 49-40-es állásnál félbeszakadt. A továbbiakról a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége dönt.

 

Folytatás január 10-én, vasárnap a DEAC U23 otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

Vásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

A Magyar Honvédség parancsnoka nem érkezett üres kézzel: a honvédelmi miniszter ajándékcsomagja mellett, személyes ajándékot adott azoknak, akik szolgálatban lesznek karácsonykor a határon.
Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

A karácsony a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepe. De vajon honnan ered mindez? Mióta szokás a faállítás, mi került régen és mi kerül ma az a karácsonyi asztalra?
Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Közel tucatnyi tanulmányban mutatják be a kutatási eredményeiket a régészet, a néprajz, a helytörténet és a művészettörténet területéről.
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautót. Ezekben a napokban kiállítással emlékezik az Emlékpont
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.