Kultúra, oktatásA Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

2020. február 26., szerda
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.

 

 

 

 

 

A kiállítást a Tornyai János Múzeum és a MANK január végén kötött megállapodása alapján rendezik.

 

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. két munkatársa, Matiszlovics Tibor művészeti-szolgáltatási igazgató és Cserhalmi Luca művészeti tanácsadó, valamint a Szentendrei Régi Művésztelep két rangidős művésze, Bereznai Péter és Buhály József a vásárhelyi közgyűjtemény munkatársaival annak az április végén nyíló közös kiállításnak a részleteit egyeztették, amely a Szentendrei Régi Művésztelep tíz művészének az elmúlt három év folyamán készült, legkiemelkedőbb alkotásait tárja a vásárhelyi látogatók elé.

 

Az Alföldi Galéria Szőnyi utcai szárnyában július elejéig látogatható kiállítás anyagát Cserhalmi Luca válogatja és rendezi

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
Máris itt egy ütős névsor!

Máris itt egy ütős névsor!

A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
Ahol szárnyalhat a fantázia

Ahol szárnyalhat a fantázia

A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.