SportVidékbajnok vásárhelyi vívók

2013. november 26., kedd
 
Vidékbajnok vásárhelyi vívók

November 23-24-én Szolnokon rendezték meg a 2013. évi Felnőtt Vidékbajnokságot. A vásárhelyi Csomorkány Vívó SE vívói mindhárom éremszínből hoztak haza.

 


 

A női tőrözők egyéniben 15 induló közül két vásárhelyi lány verekedte be magát a nyolcaas döntőbe. Bereczki Rékának a csoportküzdelem nem jelentett akadályt, a döntőbe jutásért vívott asszójában magabiztos vívással győzött, utána pedig egy nagyon szoros küzdelemben kapott ki a későbbi második helyezettől, és így a hatodik helyen végzett, tájékoztatta Magyary Ágnes edző a Vásárhelyi Híreket.

 

Az edző szerint, Horváth Noéminek nehezen indult a csoportkör, de a továbbiakban összeszedte magát és remek vívást mutatott be. Egymás után két szoros kiélezett küzdelemben győzött, a döntőbe jutásért pedig a későbbi győztestől szenvedett vereséget így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Kádár Kittinek szintén nehezen indult a verseny, így a döntőbe jutásért egy rutinos szegedi versenyzővel kellett megküzdenie, akitől egy magas színvonalú asszó során szenvedett vereséget és végzett a tizenegyedik helyen.

A férfi tőrözők egyéni versenyszámában 30 induló közül szintén két vásárhelyi jutott be a legjobb nyolcba. Kulcsár Gergely kiváló vívással kezdett és remek formáját egészen a verseny végéig megőrizte. A csoportküzdelmek során öt győzelemmel zárt. Ezután pedig sorban mind a négy ellenfelét megverte az első hely felé vezető úton, így idén is címvédőhöz méltó módon magabiztosan lett a Felnőtt Férfi Tőr vidékbajnoka.

Sápi Ferencnek nehezen indult a csoportkör, gyorsan összeszedte magát és javuló vívással 3 győzelmet aratott. A 8-as döntőbe jutásért nehéz ellenféllel szemben, magas színvonalú asszóban győzött. A kövezetkő asszóban már sajnos egyből vereséget szenvedett így a hetedik helyen végzett.

Tóth Martin Szilárd fiatal kora ellenére megállta a helyét a felnőttek között. Győzelemmel kezdte a versenyt, ezután azonban már nem tudott többször győzni így a 25-ik helyen zárta a vidékbajnokság egyéni küzdelmeit.

A női tőrözők csapatversenyében az egyéni jó eredményeknek köszönhetően a vásárhelyi lányok az első helyen lettek rangsorolva, ezért elég volt két győzelem ahhoz, hogy megnyerjék a csapatversenyt. Ennek szellemében kezdésként a Szolnok csapatát könnyedén győzték le. Ezután pedig a debreceni lányok felett szoros asszóban győzedelmeskedtek, és így megszerezték a 2013-as Felnőtt Női Tőr Vidékbajnok címet.

A férfi tőrözők csapatversenyében a vásárhelyi fiúkat a harmadik helyen rangsorolták. Ezért már a negyeddöntő küzdelmei során vívniuk kellett. Debrecen és Nagykanizsa csapatait legyőzve jutottak be a döntőbe, ahol végig szoros fej-fej melletti küzdelemben végül 2 tussal maradtak le az első helyről. Így vásárhely férfi tőr csapata a dobogó második fokára álhatott fel.

 

Eredmények:

 

Felnőtt női tőr:

  3. Horváth Noémi

  6. Bereczki Réka          

11.  Kádár Kitti               

 

Felnőtt férfi tőr:

1.   Kulcsár Gergely       

7.   Sápi Ferenc              

 

Női tőr csapat:

1. Csomorkány Vívó SE. ( Horváth Noémi, Bereczki Réka, Kádár Kitti )

 

Férfi tőr csapat:

2. Csomorkány Vívó SE. ( Kulcsár Gergely, Tóth Martin Szilárd, Sápi Ferenc )

 

Olvassa el ezt is!

Miniszteri elismerés a vásárhelyi katonának

Miniszteri elismerés a vásárhelyi katonának

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter kitüntette Mag István tizedest, akinek a lélekjelenlétén múlott hogy nem történt tragédia a Hódmezővásárhelyre tartó buszon.
A Hód Kristály mazsorettjei bronzérmet hoztak Aradról

A Hód Kristály mazsorettjei bronzérmet hoztak Aradról

Három ország háromszázötven mazsorettje adott egymásnak randevút Aradon. Szerb, román és magyar csapatok részvételével Grand Prix Nemzetközi Mazsorett- és Twirling Verseny volt. Képekkel!
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.