KözéletDiákzsaruk lesznek

2013. november 23., szombat
 
Diákzsaruk lesznek

November 22-én délelőtt a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola 6-8 osztályos diákjai közül néhány önként jelentkező DIÁKZSARU képzés keretében elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt, melynek célja, hogy iskolájukban, baráti körükben kortárs segítőként támogassák a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.

 

 

A Vásárhelyi Hírek kérdésére, hogy a Diákzsaru  program segítséget nyújthat-e a látens fiatalkori bűnelkövetések napvilágra kerülésében, Rádi Norbert rendőr alezredes a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság vezetője elmondta, "a kortárssegítő „diákzsaruk” segítségével nem csak a látens bűnelkövetők felkutatására, hanem alapjában véve a bűnelkövetés megakadályozására is alkalmasnak vélem", nyilatkozta Rádi Norbert.

Hozzátette, "ha tudják, milyen következményekkel jár a lopás, a testi sértés, a garázdaság, és miért azok a büntetési tételek amelyek és milyen következményekkel járnak ezek a tettek, akkor már megelőzhető az elkövetés. De ezt majd az idő tudja igazolni. Úgy gondolom, ha már 1-2 fiatalkorút vissza tudtunk tartani, vagy megóvtuk attól, hogy áldozattá váljon, akkor már eredményes a projekt", véli a vásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője..

A Liszt Ferenc iskola diákjai a program során megtanulják, hogy mi a különbség a diákcsíny és a bűncselekmény között, hogy hogyan kerüljék el az áldozattá válást és hogyan tanítsák erre meg kortársaikat is.

A soron következő képzéseken a vagyon elleni bűncselekményekhez kapcsolódó kisfilmek kerülnek bemutatásra, majd a Rendőrkapitányság szakembere beszélget a gyerekekkel az iskolai besurranás, a besurranás, rablás témaköreiről, valamint a veszélyhelyzetek és az ott alkalmazható kommunikáció témáiról lesz szó.

 

Olvassa el ezt is!

Két vásárhelyi lány két világbajnoki siker

Két vásárhelyi lány két világbajnoki siker

Európán kívül első alkalommal Magyarországon rendezett a WBPF világszervezet  Testépítő- és Fitnesz Világbajnokságot, amelyen két vásárhelyi lány: Tóth Jennifer és Bán Vivien is kvalifikálta magát. Képekkel!
Konvektor keringő 2.

Konvektor keringő 2.

Vihar egy pohár vízben – fogalmazott Molnár Lászlóné. Előterjesztésük célja hogy  a város vagyonát senki sem dézsmálhassa, értékeit pedig ne lophass el.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.