SportA Pénzügyőr otthonában nyert a Vásárhelyi Kosársuli

2024. január 14., vasárnap
 
A Pénzügyőr otthonában nyert a Vásárhelyi Kosársuli

Szombat este a Pénzügyőr otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Utasi Gábor és Saša Vejinović csapata több szempontból is nagyon fontos győzelmet aratott, és friss lendülettel várhatja a következő heteket.

 

Pinnyey és Karsai nélkül, viszont az újonnan érkező Orgona Gergővel kiegészülve készült a Pénzügyőr elleni bajnokira a Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulója előtt a fővárosiak a 13., a vásárhelyiek a 12. helyet foglalták el, így egyáltalán nem volt mindegy, hogyan alakul a találkozó.

 

A Kosársuli szeptemberben 85-71-re verte a Pénzügyőrt, és most ott folytatta, ahol akkor abbahagyta: szűk egy perc után 0-8 állt az eredményjelzőn, miután Orgona egyből sikeres triplával és kettessel mutatkozott be, majd Borbáth is elsüllyesztett egy hármast. Innen igyekezett közelebb jönni a Pénzügyőr, de a Kosársuli jól játszott támadásban, és a védekezés is jól működött. A negyed közepén aztán csinált egy 7-0-s szériát a hazai együttes, ám ez csupán arra volt elég, hogy megközelítse a Kosársulit (23-26 az első tíz perc után).

 

A második negyedet is jól kezdte a Kosársuli, a 12. percben kilenc ponttal sikerült ellépni (24-33). Jó csapatjátékkal sikerült tartani az előnyt, Bálint, Bősz és Balogh is eredményes volt, így a nagyszünet 44-41-es vásárhelyi előnnyel kezdődött. Az első félidő vége sajnos nem csak erről szólt, hiszen a 17. percben egy ütközésnél Borbáth megsérült, aki már nem is tudott visszatérni a pályára ezt követően.

 

A hiányában Bősz kapott több játéklehetőséget, és élt is a bizalommal: a 23. perc elején ugyan először vette át a vezetést a meccsen Pénzügyőr (47-45), ám a két triplájukra ő reagált egy hárompontossal. A negyed közepén mindkét csapatnál becsúszott egy-két hiba, a játékvezetői ítéletek is elvonták a figyelmet, de ebből a helyzetből a Kosársuli jött ki jobban: Balogh tökéletes időpontban érkező triplája zárta a 30. percet (49-55).

 

A zárónegyed elején többször is két pontra zárkózott a Pénzügyőr, ám a Kosársuli nem adta ki a kezéből a vezetést, és produkált egy 15-1-es ötperces periódust, ami eldöntötte a meccset – Kelemen, Balogh, Kass, Bősz, Bálint és Knyur is eredményes tudott lenni (56-72). Innen eléggé kiengedett a végjátékban a csapat, 11-0-val veszélyes közelségbe zárkóztak a hazaiak, de a győzelem nem forgott kockán: 73-67-re nyert a Kosársuli, így megtörte a rossz sorozatát.

 

Balogh és az ígéretesen debütáló Orgona is dupla-dupláig jutott (17 pont és 10 lepattanó, valamint 13 pont és 10 lepattanó), Bősz 14 pontot szórt.

 

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Pénzügyőr Sportegyesület-Vásárhelyi Kosársuli 67-73 (23-26, 18-18, 8-11, 18-18)

Budapest, Camugo Sportlab. Vezette: Kéri, Magyari, Szőts


Pénzügyőr: Nyikos 3, Nemes 7, Kerkai 26/6, Tóth K. 10, Barócsi 6
Cserék: Erdei 15/9, dr. Szekeres -, Horvát -, Tóth P. -, Egervári -, Karakó –
Vezetőedző: Király Márió

Kosársuli: Borbáth 7/3, Balogh 17/3, Kelemen 5, Bálint 11/3, Orgona 13/6
Cserék: Bősz 14/12, Kass 5/3, Knyur 1, Kruzslicz -, Megyesi –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović

 

Utasi Gábor: „Minden idegenbeli győzelem nagyon fontos, ez a mostani pláne, mert egy közvetlen rivális otthonában tudtunk nyerni. Több szempontból is nagyon nehéz mérkőzés volt. Az infrastrukturális körülményekre nem térnék ki részletesen, de nem tudom, hogy lehet ebben a teremben NB I-es mérkőzést rendezni. A második negyedben megsérült Balázs, aki egy ütközés után már nem tudott visszatérni. Remélem, nem komoly a sérülése. Mindkét csapat túl sokat foglalkozott a játékvezetők munkájával, ami elvitte a figyelmet a játékról, illetve a mérkőzés végén, biztos vezetésnél túl sokat hibáztunk és tettük szorossá a találkozót. Orgona Gergő bemutatkozása is jól sikerült. Az ő palánk alatti jelenléte megnyitja a többiek előtt is a teret a tisztább helyzetekhez. Külön szeretném megdicsérni Ricsit, aki kiválóan szállt be a meccsbe és irányította a csapatot Balázs sérülése után. Bízom benne, ezzel a győzelemmel elindultunk felfelé a tabellán.”

 

Az U20-as csapat is nyert, méghozzá 39-33-as félidő után 69-67-re. A meccs legeredményesebbre a tripla-duplázó Bősz lett (19 pont, 10 lepattanó, 12 assziszt).

Folytatás pénteken, amikor a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Megújult szociális bérlakások Vásárhelyen

Megújult szociális bérlakások Vásárhelyen

A Dobó-, Bibó-, Janáky utcák által határolt területen 8 épületben 118 db önkormányzati szociális bérlakás komplett felújítása befejeződött.
Ismét régi fény/lés/ében az Emlékpont

Ismét régi fény/lés/ében az Emlékpont

Bejezték az Emlékpont felújítását, pontosabban az erősebb szelekre érzékeny homlokzat javítását. A tükröződő homlokzat ismét elvakítja az autósokat.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.