GazdaságA higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

2023. szeptember 7., csütörtök
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Az önkormányzat által közzétett táblázatokból kiderül, hogy a 2022. januártól a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki.

 

 

 

 

 

 

Márki-Zay Péter polgármester a korábban – közmegelégedésre – önkormányzati kézben működő szolgáltatást takarékosságra hivatkozva adta ki a budapesti székhelyű cégnek, amely a honlapja szerint 300 intézményt lát el naponta hideg és meleg étellel. Hiába hivatkozik a vezetőség, a finnyás gyerekekre, a sózás rendeleti csökkentésére, az talán mégsem lehet véletlen, hogy tömegesen hagyják el a menzát a vásárhelyi fogyasztók.

 

Többször írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy néha a magyar étkezési kultúrától szokatlan innovációkkal rukkolnak elő. Elsősorban a gyerekek idegenkednek ezektől. Természetesen vannak családok, amelyek kényszerből maradnak, vagy anyagi megfontolásból, vagy pedig azért, mert nincs alternatíva, vagy az óvodákban, vagy az alsósók az iskolában 4 óráig vannak.

Az tény, hogy a Prizma Food mindent elkövet, hogy higiéniai és jogszabályi feltételeknek megfeleljen. A napokban bejelentés nélkül tartott ellenőrzést a NÉBIH, a cég Bajcsy-Zsilinszky utcai (Kalmár iskola) konyhájában. A teljes vizsgálat eredményeként 97 százalékosra, azaz kiválóra értékelte a konyha működését.

 

A városban működő éttermek, büfék a kérdéseinkre elmondták, nőtt a napi menük iránti érdeklődés, és jelentősen emelkedett az ebéd házhozszállítás mennyisége is.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség.

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.