GazdaságA higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

2023. szeptember 7., csütörtök
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Az önkormányzat által közzétett táblázatokból kiderül, hogy a 2022. januártól a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki.

 

 

 

 

 

 

Márki-Zay Péter polgármester a korábban – közmegelégedésre – önkormányzati kézben működő szolgáltatást takarékosságra hivatkozva adta ki a budapesti székhelyű cégnek, amely a honlapja szerint 300 intézményt lát el naponta hideg és meleg étellel. Hiába hivatkozik a vezetőség, a finnyás gyerekekre, a sózás rendeleti csökkentésére, az talán mégsem lehet véletlen, hogy tömegesen hagyják el a menzát a vásárhelyi fogyasztók.

 

Többször írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy néha a magyar étkezési kultúrától szokatlan innovációkkal rukkolnak elő. Elsősorban a gyerekek idegenkednek ezektől. Természetesen vannak családok, amelyek kényszerből maradnak, vagy anyagi megfontolásból, vagy pedig azért, mert nincs alternatíva, vagy az óvodákban, vagy az alsósók az iskolában 4 óráig vannak.

Az tény, hogy a Prizma Food mindent elkövet, hogy higiéniai és jogszabályi feltételeknek megfeleljen. A napokban bejelentés nélkül tartott ellenőrzést a NÉBIH, a cég Bajcsy-Zsilinszky utcai (Kalmár iskola) konyhájában. A teljes vizsgálat eredményeként 97 százalékosra, azaz kiválóra értékelte a konyha működését.

 

A városban működő éttermek, büfék a kérdéseinkre elmondták, nőtt a napi menük iránti érdeklődés, és jelentősen emelkedett az ebéd házhozszállítás mennyisége is.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség.

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Építik a Tóth malom utca hiányzó szakaszát

Szeptembertől nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...