SportA mérkőzés közepén vétett hibák megbosszulták magukat

2023. november 5., vasárnap
 
A mérkőzés közepén vétett hibák megbosszulták magukat

Az NKA Universitas Pécs II., azaz a Rátgéber Akadémia fiatal csapatát fogadta a Vásárhelyi Kosársuli szombat este, az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese jó kezdés után nagyot hajrázott, ám a mérkőzés közepén vétett hibák megbosszulták magukat, így a tehetséges pécsiek győzelemmel távoztak a Hódtói Sportcsarnokból.

 

A Kosársuli a 9., a Pécs a 4. helyet foglalta el a játéknap előtt a tabellán, teljesen fordított mérleggel: a több szempontból is nehéz helyzetben lévő vásárhelyi csapat az eddigi hat fordulóból kettőt nyert meg és négyet veszített el, a pécsiek négyszer nyertek és kétszer kaptak ki.

 

A vendégek nehéz U20-as meccsel a hátuk mögött érkeztek Hódmezővásárhelyre, hiszen pénteken az A-csoportos bajnokságban ugyanezzel a kerettel verték a ZTE-t – hatból hat sikerrel vezetik is a tabellát. Többen közülük a felnőtt A-csoportos csapatban is szerepet kaptak már, így egyértelmű, hogy komoly játékerőt képviselnek a Zöld csoportban is.

 

Fej-fej mellett, jó tempóban kezdett a szépszámú közönség előtt a két csapat, a teljes kerettel felálló Kosársuli abszolút partiban tudott lenni a pécsiek gyorsaságával. A Rátgéber Akadémiánál három perc alatt rögtön nyolc pontot szórt a vásárhelyi születésű, a Rakéták kulcsembereként országos bajnoki címeket szerző Bánfi Balázs, aki több korábbi csapattársa – így Balogh, Filak, Knyur és Megyesi – ellen játszott ezúttal. A Kosársuli Kelemen kosaraival tartotta magát, egészen 13-15-ig – ekkor védekezésben és támadásban is kapcsolt egyet a Pécs, és hiába kért időt Vuk Pavlovic, a negyed végére nyolcpontos különbség alakult ki (13-21).

 

Az öt percig tartó vásárhelyi gólcsendet Kelemen triplája törte meg a második negyed elején, majd Balogh és Pinnyey pontjaival 8-0-s szériát ment a csapat (21-21). Berkics Bence időkérése ekkor, a 14. perc közepén jót tett a Rátgéber Akadémiának, hiszen Kazy, a centerposztra érkező Korszunszkij, majd Bor vette kézbe a támadójátékot. Négy perc alatt el is húzott nyolc pontra a Pécs, miközben a Kosársuli számtalan hármassal próbálkozott sikertelenül. Ez a nagyszünetre bosszulta meg magát igazán: holott megvolt az esély arra, hogy akár egylabdán belüli hátrányban maradjon a Vásárhely, egy eladott labdával és két gyors kosárral a Pécs az addigi legnagyobb különbséggel, kilenc ponttal vezetett a félidőben (28-37).

 

A pihenő után sem változott érdemben a játék képe, a pécsiek stabilan tartották az előnyüket, a Kosársuli pedig többségében kidolgozatlan, elkapkodott helyzeteket és pontatlan megoldásokat alkalmazott támadásban. Tizennégy pontnál járt a Pécs előnye, amikor a 25. percben, az 1/17-es triplamutatót megtörve Borbáth villant távolról (35-46). Pinnyey közelije és Bősz hármasa után úgy tűnt, ismét elkapja a fonalat a csapat, ám hiába zárkózott vissza tíz ponton belülre a Kosársuli, nemhogy nem csökkent, hanem tovább nőtt a vendégek előnye.

 

Az utolsó negyedet 42-59-ről, mínusz tizenhétről kezdte a Vásárhely, és egészen az utolsó bő négy percig úgy tűnt, nem is lehet visszaút – Rátgéber kettesénél már húsz fölé növelte a különbséget a Pécs (46-67, 35. perc). Az eladott labdák és sikertelen triplák után aztán hirtelen nagyon elkapta a ritmust a Kosársuli, és Balogh vezetésével, Pinnyey, Bálint, Borbáth és Kelemen kosaraival három perc alatt 16-0-s rohamot produkált. A pécsiek kétszer is időt kértek, ám végül még úgy is megtartották az előnyüket, hogy 62-67-nél, az utolsó tizenöt másodpercen belül az egyenlítés reménye is felcsillant a Kosársuli előtt. A 62-69-es végeredményt Füzesi büntetői állították be.

A Kosársuli legjobbja, egyben legeredményesebbje Pinnyey (15 pont, 7 lepattanó) és Balogh (13 pont, 8 lepattanó) lett, míg a pécsieknél Kazy 16 pontig, Bánfi 10 pontig és 7 lepattanóig jutott. A Vásárhely a vereségnek köszönhetően visszacsúszott a 12. helyre a tabellán, míg a Pécs maradt a 4. helyen.


NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - NKA Universitas Pécs II. 62-69 (13-21, 15-16, 14-22, 20-10)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Török, Gruber, Szőts

 

Kosársuli: Borbáth 8/6, Balogh 13/3, Bálint 8, Pinnyey 15. Kelemen 13/3
Cserék: Bősz 3/3, Knyur 2, Kass -, Filak –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 

Pécs: Bor 8, Rátgéber 4, Kazy 16/9, Bánfi 10/6, Cekic 4
Cserék: Kelemen 8, Szita 8, Korszunszkij 7, Merkl 2, Füzesi 2, Zalay -, Bolyos –
Edző: Berkics Bence

 

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Rátgéber Akadémiának! Nagy energiával játszottak, de erre is számítottunk, hogy így fognak idejönni és mindent meg fognak tenni a győzelemért. Úgy gondolom, hogy mi is mindent megtettünk, de volt a mérkőzés közepén egy olyan periódusunk, ahol nagyon pontatlanul játszottunk, elsiettük a dolgokat, nem ismertük fel a helyzeteket és nem is ültek a dobásaink sajnos. Gyenge százalékkal dobtuk a triplákat és a büntetőket is. Annak viszont nagyon örülök, hogy a mérkőzés végén sikerült visszajönnünk, volt tartása a csapatnak, az utolsó csepp energiánkat is beletettük, de ez sajnos nem volt elég, kellett volna még pár perc, hogy esetleg meg tudjuk fordítani. Dolgozunk tovább.”


Folyatás a Kosársuli számára szerdán 18:30-tól, amikor is a Hepp Kupában a Békéscsaba látogat a Hódtóiba.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

November 3-án a HFC II. otthonában a Balástya nyerte a megyei I. osztály 12. fordulójának nyitómeccsét. Vásárhely 3:0-ra kikapott.
Tovább fejlesztik a Németh László iskola laborját

Tovább fejlesztik a Németh László iskola laborját

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban, Általános Iskolában 2014 februárjában adták át a Gyulai Józsefről elnevezett Természettudományos Műhelyt.
Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Hódmezővásárhelyen

Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Hódmezővásárhelyen

Évente elsősorban a régió, a megye és az egyes települések helytörténetével kapcsolatos, gazdagon illusztrált előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. Képekkel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.