Kultúra, oktatásA kultúra hídja

2014. március 30., vasárnap
 

A Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban meghirdetett „Együtt a megismerés útján” című pályázat nyerteseként közel 180 ezer euros projektben vesz részt tanáraival és diákjaival a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint vezető partnerként a romániai Şcoala Generală Aurel Vlaicu Általános Iskola.

 

Fotók: Berei Béla VH

 


A tavaly májusban lezárult projektben 40 pedagógus és 120 tanuló vett részt.

Megírtuk, a projekt három részből állt, a pedagógusok szakmai továbbképzéséből, Kölcsönös táborozás Aradon és Mártélyon

 

A projekt keretén belül tavaly februárban Interkultúrális fesztivált is szerveztek Aradon, amelyen a vásárhelyi gimnázium tanulóin kívül, az Arad megyében élő nemzetiségek is bemutatkoztak különböző műsorokkal.

Március 28-án, pénteken délelőtt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében a tavaly februári aradi fesztivál vásárhelyi folytatását rendezték meg. ’Különbözőségeink gazdagsága’ címmel a II. Intekulturális Fesztivált. A valóban sokszínűség jegyében, 12 műsorszámot láthattak a két iskola diákjai és tanárai. Délután a Németh László Gimnáziumban a Gyulai József Természettudományos Laborban bemutató foglalkozást, az Emlékpontban pedig konferenciát tartottak.

 

Az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és a vásárhelyi intézmény együttműködésének fő célkitűzése egyrészt a közéleti tevékenységek erősítése, másrészt a kultúrára való nevelés.

 

Olvassa el ezt is!

Hacsek és Sajó a könyvtárban

Hacsek és Sajó a könyvtárban

Vásárhelyi Esték március 31-én korabeli jelenetekkel, kuplékkal, sanzonokkal felhőtlen nevetést, könnyed szórakozást ígér.
Egy nemes versengés képekbe örökítve

Egy nemes versengés képekbe örökítve

Csendes izgalom az arcokon, a feladat részeként jelmezbe, illetve népviseletbe öltözött lányok és fiúk. Ezeket a képeket rögzítettük péntek délután. Sok képpel és eredményekkel!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

Május 27-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2023 taekwondo versenyt.

 

És ezt már olvasta?

Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra Közel kilenc évtizeddel ezelőtt, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit
A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.
 
A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n
A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n Az összesített eredmények alapján novemberben Spanyolországban, az Európa-bajnokságon 21 Hód-Fitness SE versenyző vehet részt.