Kultúra, oktatásA kultúra hídja

2014. március 30., vasárnap
 

A Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban meghirdetett „Együtt a megismerés útján” című pályázat nyerteseként közel 180 ezer euros projektben vesz részt tanáraival és diákjaival a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint vezető partnerként a romániai Şcoala Generală Aurel Vlaicu Általános Iskola.

 

Fotók: Berei Béla VH

 


A tavaly májusban lezárult projektben 40 pedagógus és 120 tanuló vett részt.

Megírtuk, a projekt három részből állt, a pedagógusok szakmai továbbképzéséből, Kölcsönös táborozás Aradon és Mártélyon

 

A projekt keretén belül tavaly februárban Interkultúrális fesztivált is szerveztek Aradon, amelyen a vásárhelyi gimnázium tanulóin kívül, az Arad megyében élő nemzetiségek is bemutatkoztak különböző műsorokkal.

Március 28-án, pénteken délelőtt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében a tavaly februári aradi fesztivál vásárhelyi folytatását rendezték meg. ’Különbözőségeink gazdagsága’ címmel a II. Intekulturális Fesztivált. A valóban sokszínűség jegyében, 12 műsorszámot láthattak a két iskola diákjai és tanárai. Délután a Németh László Gimnáziumban a Gyulai József Természettudományos Laborban bemutató foglalkozást, az Emlékpontban pedig konferenciát tartottak.

 

Az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és a vásárhelyi intézmény együttműködésének fő célkitűzése egyrészt a közéleti tevékenységek erősítése, másrészt a kultúrára való nevelés.

 

Olvassa el ezt is!

Hacsek és Sajó a könyvtárban

Hacsek és Sajó a könyvtárban

Vásárhelyi Esték március 31-én korabeli jelenetekkel, kuplékkal, sanzonokkal felhőtlen nevetést, könnyed szórakozást ígér.
Egy nemes versengés képekbe örökítve

Egy nemes versengés képekbe örökítve

Csendes izgalom az arcokon, a feladat részeként jelmezbe, illetve népviseletbe öltözött lányok és fiúk. Ezeket a képeket rögzítettük péntek délután. Sok képpel és eredményekkel!

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Az utolsó perc hozta a győzelmet

Az utolsó perc hozta a győzelmet

A remek tavaszi kezdést követően rendre pont nélküli mérkőzéseket játszott a Hódmezővásárhelyi FC. Most viszont megtört a jég, megérdemelt győzelmet aratott a csapat.
 

És ezt már olvasta?

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.