Kultúra, oktatásHacsek és Sajó a könyvtárban

2014. március 30., vasárnap
 
Hacsek és Sajó a könyvtárban

„Az emberiség túlságosan komolyan veszi magát. Ez a világ eredendő bűne. Ha a barlanglakó tudott volna nevetni, a történelem egészen más lett volna." (Oscar Wilde)

 

 

 

 

A fényesi Tóth János nevével fémjelzett Vásárhelyi Esték március 31-én a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban, a magyar kabaré megszületését idézi fel. A Hacsek és Sajó című hatvan perc felhőtlen nevetést, könnyed szórakozást ígér.

 

„A kabaré ugyanúgy az egyetemes kultúra része, mint bármely művészeti ág, melyben ember alkot. Korok szemtanúja, dokumentálója. A képmutató világ visszásságainak sokszor lekicsinylett, lenézett leleplezője, pedig sok, - később nevessé vált- színész, zenész, költő és író kezdte pályafutását a kabarék füstös és homályos apró színpadjain. Március utolsó hétfőjén a Károlyi Színpad társulata segítségével felidézzük a Nagy Endre féle, és az azt követő évtizedek kabaréját.” – nyilatkozta a házigazda, aki még hozzátette, hogy a Vásárhelyi Esték programsorozatában a Költészet Napja alkalmából készülő esttel kapcsolatosan egy rendkívüli bejelentést is szándékozik tenni.

A korabeli jelenetekkel, kuplékkal, sanzonokkal megszerkesztett műsor kezdési időpontja 17 óra. Kéretik a helyeket minél előbb elfoglalni!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Pick Szeged a nyolc közé jutott

A Pick Szeged a nyolc közé jutott

A Pick Szeged hazai pályán kiütéses, 11 gólos győzelmet aratott a svéd Kristianstad ellen a férfi kézilabda EHF Kupa  meccsen. Képekkel! 
A tájegység, egy emberi közösség értékei

A tájegység, egy emberi közösség értékei

Március 30-án délben, képzőművészeti szenzációnak számító gyűjteményes kiállítás nyílt Koszta József festőművész alkotásaiból.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.