Kultúra, oktatásHacsek és Sajó a könyvtárban

2014. március 30., vasárnap
 
Hacsek és Sajó a könyvtárban

„Az emberiség túlságosan komolyan veszi magát. Ez a világ eredendő bűne. Ha a barlanglakó tudott volna nevetni, a történelem egészen más lett volna." (Oscar Wilde)

 

 

 

 

A fényesi Tóth János nevével fémjelzett Vásárhelyi Esték március 31-én a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban, a magyar kabaré megszületését idézi fel. A Hacsek és Sajó című hatvan perc felhőtlen nevetést, könnyed szórakozást ígér.

 

„A kabaré ugyanúgy az egyetemes kultúra része, mint bármely művészeti ág, melyben ember alkot. Korok szemtanúja, dokumentálója. A képmutató világ visszásságainak sokszor lekicsinylett, lenézett leleplezője, pedig sok, - később nevessé vált- színész, zenész, költő és író kezdte pályafutását a kabarék füstös és homályos apró színpadjain. Március utolsó hétfőjén a Károlyi Színpad társulata segítségével felidézzük a Nagy Endre féle, és az azt követő évtizedek kabaréját.” – nyilatkozta a házigazda, aki még hozzátette, hogy a Vásárhelyi Esték programsorozatában a Költészet Napja alkalmából készülő esttel kapcsolatosan egy rendkívüli bejelentést is szándékozik tenni.

A korabeli jelenetekkel, kuplékkal, sanzonokkal megszerkesztett műsor kezdési időpontja 17 óra. Kéretik a helyeket minél előbb elfoglalni!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Pick Szeged a nyolc közé jutott

A Pick Szeged a nyolc közé jutott

A Pick Szeged hazai pályán kiütéses, 11 gólos győzelmet aratott a svéd Kristianstad ellen a férfi kézilabda EHF Kupa  meccsen. Képekkel! 
A tájegység, egy emberi közösség értékei

A tájegység, egy emberi közösség értékei

Március 30-án délben, képzőművészeti szenzációnak számító gyűjteményes kiállítás nyílt Koszta József festőművész alkotásaiból.
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..