SportA kötelező győzelmek a legnehezebbek

2021. december 11., szombat
 
A kötelező győzelmek a legnehezebbek

Péntek este, az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában a Pénzügyőr csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 

 

 

 

A fővárosi együttes a mérkőzést megelőzően két hellyel állt a 11. Kosársuli mögött a tabellán, három sikerrel és nyolc vereséggel.

Nemcsak azért tűnt kötelezőnek a vásárhelyi csapat számára a győzelem, mert a Pénzügyőr a szezonban eddig még nem nyert idegenben, a Hódtói pedig hagyományosan az egyik legnehezebb helyszín a vendégcsapatok számára, hanem a Dunaharaszti ellen mutatott múlt heti játék miatt is, ráadásul ez volt az utolsó hazai fellépés az évben. Igaz, Varga Ákos eltiltása miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, Nánási Dávid viszont bemutatkozott a felnőttcsapatban.

Álmoskásan kezdődött a meccs, mindkét csapat több hibával nyitott, és ez végig jellemezte a negyven percet, mint ahogy a szoros, fej-fej melletti játék is. Másfél perc után Burko pontjai törték meg a csendet, majd először 6-5-nél vezetett a Pénzügyőr, köszönhetően a harcos palánk alatti támadójátékuknak. A Kosársuli triplákkal jeleskedett, Borbáth és Varga Zalán szórt egyet-egyet, majd Kovacevic kosaraival fordult a kocka és 19-13-nál már hat pont volt a hazai előny. Két hárompontossal azonban gyorsan visszazárkózott a Pénzügyőr, majd a negyed végén ők hibáztak kevesebbet, így 23-21-es vezetéssel zárták az első játékrészt.

A második negyedben sem sikerült rendeznie a sorokat védekezésben a Kosársulinak, így többször is vezettek a vendégek, igaz, ellépni egyik csapat sem tudott. A negyed közepén Vejinovic vette vállára a vezér szerepét, időt is kért a Pénzügyőr, és mint kiderült, jókor, hisz a negyed végén kihasználták a vásárhelyi rendezetlenséget és 4-0-s szériával maguk javára fordították az előnyt a félidőre (35-38).

Lényegi változás nem történt a játék képében a szünetet követően, igaz, olykor kezdte megtalálni a formát a Kosársuli. A harmadik negyed elején ismét Vejinovic percei következtek, majd Varga Zalán triplájánál ismét vezetett a csapat (43-42 a 25. percben), innen azonban az extrán dobó Horváthnak köszönhetően villámgyorsan öt pontra ment el a Pénzügyőr (45-50). Az első kettővel ellentétben itt a negyed vége a Kosársulié volt, Varga Zalán triplája, majd dudaszós kettőpontosa 7-0-s rohamot, egyben a végjátékra vásárhelyi vezetést eredményezett (52-50).

A hajrá adok-kapokjából előbb a Pénzügyőr jött ki jól (5-0-val kezdték az utolsó negyedet), amire a végül kis híján tripla-dupláig jutó (10 pont, 10 lepattanó, 8 assziszt) Pavlovic és Burko remek megoldásaival (többek között egy óriási Burko-zsákolással) 8-0-s széria volt a válasz. A Pénzügyőr nem adta fel, és előbb Szálas, majd Kollár süllyesztett el egy hármast a gyűrűben, az utolsó két perc pedig döntetlenről, 63-63-ról kezdődött. Innen már nem volt kérdés, kié lesz a végszó: előbb Vejinovic kétszer is labdát szerzett, mellette Bálint is eredményes volt, a színészkedésért több technikait is kapó Pénzügyőrnél pedig jöttek a hibák támadásban. A 69-63-as végeredményt Varga Zalán két büntetője állította be.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr Sportegyesület 69-63 (21-23, 14-15, 17-12, 17-13)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Horváth, Varga, Földi

 

Kosársuli: Pavlovic 10, Borbáth 4/3, Varga Z. 15/9, Bálint 10/3, Burko 7
Cserék: Kovacevic 12, Bodócsi -, Vejinovic 11/3, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Pénzügyőr: Szálas 11/3, Szekeres -, Nemes 15, Baranyi 7, Kiss 6
Cserék: Horváth 19/15, dr. Franczva -, Kovács -, Steier -, Kollár 5/3, Nagy -
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

 

Utasi Gábor értékelése: „A kötelező győzelmek a legnehezebbek, idén pedig sajnos kevés kötelező győzelmünk volt. A Pénzügyőr mögöttünk van a tabellán és úgy gondolom, játékerőben is jobbak vagyunk viszont elég nehéz hetünk volt, gyakorlatilag egyet sem tudtunk teljes csapattal edzeni, sérülések, betegségek nehezítették a dolgokat, és még azt is el tudtuk viselni, hogy legponterősebb játékosunk, Varga Ákos nem tudott a mai mérkőzésen játszani. Nagyon örülök a győzelemnek, megmutatta a csapat, hogy lelkesedéssel, szívvel-lélekkel meg lehet fordítani és meg lehet nyerni egy mérkőzést.”

 

Az U20-as csapat a második negyedtől kezdve kontrollálta a meccset a Budafok-PSE U20 ellen, és végül Kovacevic dupla-duplájának (32 pont, 12 lepattanó), valamint Bősz 22 pontjának is köszönhetően 83-68-ra nyert, így továbbra is 4. a tabellán.

Arra, hogy szépen zárja az évet a Kosársuli, egyben tovább zárkózzon a tabellán, a KTE U23 otthonában lesz lehetőség szerdán 19 órától.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Érvek ellenérvek nélkül

Érvek ellenérvek nélkül

Dr. Havasi Katalin vásárhelyi gyermekorvos, a HGYE elnöke arról, milyen előnyökkel jár, ha beadják a védőoltást a gyerekeknek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

A SPAR helyi termelőknek indított beszállítói rendszere nekik kínál lehetőséget azzal, hogy az üzletlánc polcaira is felkerülhetnek termékeik.
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.