SportA kötelező győzelmek a legnehezebbek

2021. december 11., szombat
 
A kötelező győzelmek a legnehezebbek

Péntek este, az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában a Pénzügyőr csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 

 

 

 

A fővárosi együttes a mérkőzést megelőzően két hellyel állt a 11. Kosársuli mögött a tabellán, három sikerrel és nyolc vereséggel.

Nemcsak azért tűnt kötelezőnek a vásárhelyi csapat számára a győzelem, mert a Pénzügyőr a szezonban eddig még nem nyert idegenben, a Hódtói pedig hagyományosan az egyik legnehezebb helyszín a vendégcsapatok számára, hanem a Dunaharaszti ellen mutatott múlt heti játék miatt is, ráadásul ez volt az utolsó hazai fellépés az évben. Igaz, Varga Ákos eltiltása miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, Nánási Dávid viszont bemutatkozott a felnőttcsapatban.

Álmoskásan kezdődött a meccs, mindkét csapat több hibával nyitott, és ez végig jellemezte a negyven percet, mint ahogy a szoros, fej-fej melletti játék is. Másfél perc után Burko pontjai törték meg a csendet, majd először 6-5-nél vezetett a Pénzügyőr, köszönhetően a harcos palánk alatti támadójátékuknak. A Kosársuli triplákkal jeleskedett, Borbáth és Varga Zalán szórt egyet-egyet, majd Kovacevic kosaraival fordult a kocka és 19-13-nál már hat pont volt a hazai előny. Két hárompontossal azonban gyorsan visszazárkózott a Pénzügyőr, majd a negyed végén ők hibáztak kevesebbet, így 23-21-es vezetéssel zárták az első játékrészt.

A második negyedben sem sikerült rendeznie a sorokat védekezésben a Kosársulinak, így többször is vezettek a vendégek, igaz, ellépni egyik csapat sem tudott. A negyed közepén Vejinovic vette vállára a vezér szerepét, időt is kért a Pénzügyőr, és mint kiderült, jókor, hisz a negyed végén kihasználták a vásárhelyi rendezetlenséget és 4-0-s szériával maguk javára fordították az előnyt a félidőre (35-38).

Lényegi változás nem történt a játék képében a szünetet követően, igaz, olykor kezdte megtalálni a formát a Kosársuli. A harmadik negyed elején ismét Vejinovic percei következtek, majd Varga Zalán triplájánál ismét vezetett a csapat (43-42 a 25. percben), innen azonban az extrán dobó Horváthnak köszönhetően villámgyorsan öt pontra ment el a Pénzügyőr (45-50). Az első kettővel ellentétben itt a negyed vége a Kosársulié volt, Varga Zalán triplája, majd dudaszós kettőpontosa 7-0-s rohamot, egyben a végjátékra vásárhelyi vezetést eredményezett (52-50).

A hajrá adok-kapokjából előbb a Pénzügyőr jött ki jól (5-0-val kezdték az utolsó negyedet), amire a végül kis híján tripla-dupláig jutó (10 pont, 10 lepattanó, 8 assziszt) Pavlovic és Burko remek megoldásaival (többek között egy óriási Burko-zsákolással) 8-0-s széria volt a válasz. A Pénzügyőr nem adta fel, és előbb Szálas, majd Kollár süllyesztett el egy hármast a gyűrűben, az utolsó két perc pedig döntetlenről, 63-63-ról kezdődött. Innen már nem volt kérdés, kié lesz a végszó: előbb Vejinovic kétszer is labdát szerzett, mellette Bálint is eredményes volt, a színészkedésért több technikait is kapó Pénzügyőrnél pedig jöttek a hibák támadásban. A 69-63-as végeredményt Varga Zalán két büntetője állította be.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr Sportegyesület 69-63 (21-23, 14-15, 17-12, 17-13)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Horváth, Varga, Földi

 

Kosársuli: Pavlovic 10, Borbáth 4/3, Varga Z. 15/9, Bálint 10/3, Burko 7
Cserék: Kovacevic 12, Bodócsi -, Vejinovic 11/3, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Pénzügyőr: Szálas 11/3, Szekeres -, Nemes 15, Baranyi 7, Kiss 6
Cserék: Horváth 19/15, dr. Franczva -, Kovács -, Steier -, Kollár 5/3, Nagy -
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

 

Utasi Gábor értékelése: „A kötelező győzelmek a legnehezebbek, idén pedig sajnos kevés kötelező győzelmünk volt. A Pénzügyőr mögöttünk van a tabellán és úgy gondolom, játékerőben is jobbak vagyunk viszont elég nehéz hetünk volt, gyakorlatilag egyet sem tudtunk teljes csapattal edzeni, sérülések, betegségek nehezítették a dolgokat, és még azt is el tudtuk viselni, hogy legponterősebb játékosunk, Varga Ákos nem tudott a mai mérkőzésen játszani. Nagyon örülök a győzelemnek, megmutatta a csapat, hogy lelkesedéssel, szívvel-lélekkel meg lehet fordítani és meg lehet nyerni egy mérkőzést.”

 

Az U20-as csapat a második negyedtől kezdve kontrollálta a meccset a Budafok-PSE U20 ellen, és végül Kovacevic dupla-duplájának (32 pont, 12 lepattanó), valamint Bősz 22 pontjának is köszönhetően 83-68-ra nyert, így továbbra is 4. a tabellán.

Arra, hogy szépen zárja az évet a Kosársuli, egyben tovább zárkózzon a tabellán, a KTE U23 otthonában lesz lehetőség szerdán 19 órától.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Érvek ellenérvek nélkül

Érvek ellenérvek nélkül

Dr. Havasi Katalin vásárhelyi gyermekorvos, a HGYE elnöke arról, milyen előnyökkel jár, ha beadják a védőoltást a gyerekeknek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

A SPAR helyi termelőknek indított beszállítói rendszere nekik kínál lehetőséget azzal, hogy az üzletlánc polcaira is felkerülhetnek termékeik.
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.