SportA Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény

2023. január 18., szerda
 
A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény

A Piros csoportos Nagykőrös vendégeként lépett pályára kedd este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata rosszul kezdte a meccset, ami végül a vereségbe és a kiesésbe került.
 

Joggal bizakodhatott a Kosársuli, hiszen egyrészt az előző körben azt a Ceglédet búcsúztatta a kupában, akitől a Nagykőrös pénteken 90-72-re kikapott a Piros csoportos bajnokságban, másrészt a Dunaharaszti ellen győzelemmel hangolt. A meccsen viszont kiütközött az osztálykülönbség és az, hogy a Kosársulinak nem megy idegenben ebben a szezonban, ráadásul Varga Ákos kulcsfontosságú játékára sem számíthatott Vuk Pavlovic.

 

Már az első negyedben eldöntötte a továbbjutás kérdését a korábban évekig Vásárhelyen játszó Molnár Bencét is a soraiban tudó Nagykőrös: a Kosársuli a második percben, Bálint triplájánál még 5-4-re vezetett, ám innen az első negyed utolsó másodperceiig pontot sem szerzett, miközben Puszta Dávid együttese 19-0-s szériával sokkolta a rengeteg labdát eladó, támadásban sokat hibázó csapatot.

 

Innen pedig hiába volt egálban a hazaiakkal a Kosársuli, és közelítette meg többször is őket tíz pontra a második negyedben, a Nagykőrös magabiztosan és jól őrizte az előnyét – így hiába szórtak a vásárhelyiek Varga Zalán vezetésével huszonhat pontot tíz perc alatt, a félidőben 48-32 állt az eredményjelzőn.

 

A szünet után hamar huszonötre növelte a különbséget a Nagykőrös, és bár a negyed második felére a triplákban és a lepattanózásban is feljavult a Kosársuli, nem tudott lejjebb faragni a nagyszünet tizenhat pontos hátrányán (60-44).

 

A hajrában a saját nevelésű fiatalok is több lehetőséget kaptak, és hasznos játékpercekkel gazdagodtak – nem is tartották magukat rosszul, a nagykőrösiek picit tudtak kozmetikázni az eredményen, és végül 77-58-ra győztek, így bejutottak a legjobb nyolc közé a kupában. A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény, Bálint és Kelemen 13-13, Varga Zalán 11 ponttal zárt.

 

Hepp Kupa, nyolcaddöntő:

Nagykőrösi Sólymok KE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 77-58 (23-6,25-26,12-12,17-14) 

Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola. Vezette: Jakab, Radnóti, Földi

Nagykőrös: Váits 8, Kocsis 4, Lakosa 12/6, Fehér 15/3, Kovács 15/6
Cserék: Timkó 10, Molnár M. 7/3, Molnár B. 4, Filep 2, Kónya -
Vezetőedző: Puszta Dávid

Kosársuli: Varga Z. 11/3, Pinnyey -, Balogh 6, Bálint 13/9, Kelemen 13/9
Cserék: Borbáth 5/3, Kass 5, Karsai 3/3, Megyesi 2, Bősz -, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: „Rosszul kezdtünk, 17 pontos hátrányba kerültünk az első negyed végére, az egész mérkőzést tekintve ez volt a különbség a két csapat között. A csapdázást nem tudtuk kijátszani, rossz ritmusúak voltak a támadásaink és sok kosarat kaptunk egyéni hibákból. A második negyedtől elkezdtünk kosárlabdázni, ez sajnos csak arra volt elég, hogy ne legyen még nagyobb arányú a vereség. Gratulálok a Nagykőrösnek és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"

 

A Kosársuli január 27-én bajnoki meccsel folytatja a szezont, a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

Jubilál a Vásárhelyi Szimpózium

A Tornyai János Múzeumban a most 25 éves szimpózium kiállítása nyílik, a művészek által készített és a Városi Kerámia gyűjteménybe került. alkotásokból.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Cinke, gőte, fecskefarkú pillangó

Cinke, gőte, fecskefarkú pillangó

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megválasztotta az  Év madarát, az Év hüllőjét és az Év lepkéjét .
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.