SportA Kosársuli jó védekezései sem voltak elegendőek

2023. január 7., szombat
 
A Kosársuli jó védekezései sem voltak elegendőek

Január 7-én este a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában, a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese a páratlan negyedekben nem bírt a hazaiakkal, és végül sima vereséget szenvedett.

A Karsait ezúttal nélkülöző Kosársuli szeptember végén könnyedén, 80-51-re verte a fehérváriakat. Azóta nagyjából hasonlóan alakult a két csapat szezonja, hiszen a kezdés előtt egyaránt öt-öt győzelemmel és hét-hét vereséggel álltak a tabellán, ráadásul a Kosársulihoz hasonlóan a DKKA is remekel hazai pályán az idényben. 

 

Utóbbit igazolva jobban kezdett a korábban az olasz válogatottnál és az euroligás Milánónál is dolgozó olasz edző, Andrea Turchetto által irányított, többnyire fehérvári akadémisták alkotta tehetséges hazai együttes, méghozzá annak a Simon Benedeknek köszönhetően, aki élete meccsét játszotta a felnőttek között: a 18 éves játékos végül 38 ponttal, 56-os VAL-értékkel (!) zárt, ezt pedig az első percekben megalapozta a pontjaival (12-4 az 5. percben). Időt kért Vuk Pavlovic, ám ez érdemben nem változtatott a játék képén: ugyan Varga Ákos kosarai tartották a csapatot, Simonhoz felzárkóztak a Somogyfoki testvérek, így az első negyedet kilencpontos vezetéssel zárták a fehérváriak (25-16).

Ugyan az eladott labdákkal és a sikertelen triplakísérletekkel nem könnyítette meg a saját dolgát a Kosársuli, még úgy is maradt esélye, hogy a második negyed elején tizenöt pontra növelte az előnyét a DKKA (Szalczgruber hármasa után 35-20 a 15. percben) - Balogh, majd Varga Zalán, Kelemen és Varga Ákos is eredményes volt, így három perc alatt visszajött mínusz hétre a csapat (38-31), a nagyszünetben pedig 40-31 volt az állás.

Ez az eredmény viszont hiába hagyta meg a lehetőségét a felzárkózásnak, a harmadik negyed első felét 11-2-re, az utolsó három percét 12-4-re nyerték meg a fehérváriak, és ezzel teljesen eldöntöttek minden kérdést. A Kosársuli támadásban és védekezésben sem tudott felpörögni olyan szintre, mint a hazaiak, akik előbb húsz, majd a meccs végéhez közeledve, az utolsó játékrészben huszonöt pontra húztak el, a hajrában pedig a harmincat is súrolta a különbség.

A 90-65-ös győzelemből oroszlánrészt vállalt Simon, míg a Kosársuli legjobbja a 26 pontig, 7 lepattanóig és 6 asszisztig jutó Varga Ákos volt. A DKKA a hatodik helyre ugrott a tabellán, míg a Kosársuli jelenleg a nyolcadik.

 

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-65 (25-16,15-15,26-13,24-21)

Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont. Vezette: Gaál, Józsa, Tóth


DKKA: Bata 13/6, Simon 38/15, Molnár 13/6, Somogyfoki Sz. 9, Ujhelyi -
Cserék: Somogyfoki P. 9/3, Szalczgruber 8/6, Keller -
Vezetőedző: Andrea Turchetto


Kosársuli: Varga Á. 26/9, Borbáth 2, Kass 2, Bálint 6, Kelemen 11/3
Cserék: Balogh 8, Varga Z. 5, Knyur 3/3, Bősz 2, Pinnyey -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Dávid Kornél KA-nak! Nagyon agresszíven kezdték a mérkőzést, kellett egy kis idő, hogy felvegyük a ritmust és megtaláljuk a játékot a letámadás, csapdázás és váltások ellen. Ez sajnos tízpontos hátrányt eredményezett már az első negyedben. Nagyon jó százalékkal dobott a DKKA, sokszor a jó védekezéseink sem voltak elegendőek, nehéz helyzetekből is sok kosarat szereztek. Dolgozunk és gyakorlunk tovább, fontos mérkőzéseket fogunk játszani a közeljövőben, amiket szeretnénk megnyerni."

 

Az U20-as csapat magabiztos játékkal, Balogh, Borbáth, valamint az egyaránt dupla-duplázó Megyesi és Utasi vezetésével 79-67-re győzött, így továbbra is őrzi negyedik helyét a bajnokságban. 

 

Folytatás január 13-án, pénteken a Hódtói Sportcsarnokban a Dunaharaszti ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Mivel fűtsünk?

Mivel fűtsünk?

Érdemes elgondolkodni, hogy a lakossági fűtésből származik a szennyező anyagok 80 százaléka a téli szezonban.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.