SportA Kosársuli jó védekezései sem voltak elegendőek

2023. január 7., szombat
 
A Kosársuli jó védekezései sem voltak elegendőek

Január 7-én este a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában, a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese a páratlan negyedekben nem bírt a hazaiakkal, és végül sima vereséget szenvedett.

A Karsait ezúttal nélkülöző Kosársuli szeptember végén könnyedén, 80-51-re verte a fehérváriakat. Azóta nagyjából hasonlóan alakult a két csapat szezonja, hiszen a kezdés előtt egyaránt öt-öt győzelemmel és hét-hét vereséggel álltak a tabellán, ráadásul a Kosársulihoz hasonlóan a DKKA is remekel hazai pályán az idényben. 

 

Utóbbit igazolva jobban kezdett a korábban az olasz válogatottnál és az euroligás Milánónál is dolgozó olasz edző, Andrea Turchetto által irányított, többnyire fehérvári akadémisták alkotta tehetséges hazai együttes, méghozzá annak a Simon Benedeknek köszönhetően, aki élete meccsét játszotta a felnőttek között: a 18 éves játékos végül 38 ponttal, 56-os VAL-értékkel (!) zárt, ezt pedig az első percekben megalapozta a pontjaival (12-4 az 5. percben). Időt kért Vuk Pavlovic, ám ez érdemben nem változtatott a játék képén: ugyan Varga Ákos kosarai tartották a csapatot, Simonhoz felzárkóztak a Somogyfoki testvérek, így az első negyedet kilencpontos vezetéssel zárták a fehérváriak (25-16).

Ugyan az eladott labdákkal és a sikertelen triplakísérletekkel nem könnyítette meg a saját dolgát a Kosársuli, még úgy is maradt esélye, hogy a második negyed elején tizenöt pontra növelte az előnyét a DKKA (Szalczgruber hármasa után 35-20 a 15. percben) - Balogh, majd Varga Zalán, Kelemen és Varga Ákos is eredményes volt, így három perc alatt visszajött mínusz hétre a csapat (38-31), a nagyszünetben pedig 40-31 volt az állás.

Ez az eredmény viszont hiába hagyta meg a lehetőségét a felzárkózásnak, a harmadik negyed első felét 11-2-re, az utolsó három percét 12-4-re nyerték meg a fehérváriak, és ezzel teljesen eldöntöttek minden kérdést. A Kosársuli támadásban és védekezésben sem tudott felpörögni olyan szintre, mint a hazaiak, akik előbb húsz, majd a meccs végéhez közeledve, az utolsó játékrészben huszonöt pontra húztak el, a hajrában pedig a harmincat is súrolta a különbség.

A 90-65-ös győzelemből oroszlánrészt vállalt Simon, míg a Kosársuli legjobbja a 26 pontig, 7 lepattanóig és 6 asszisztig jutó Varga Ákos volt. A DKKA a hatodik helyre ugrott a tabellán, míg a Kosársuli jelenleg a nyolcadik.

 

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-65 (25-16,15-15,26-13,24-21)

Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont. Vezette: Gaál, Józsa, Tóth


DKKA: Bata 13/6, Simon 38/15, Molnár 13/6, Somogyfoki Sz. 9, Ujhelyi -
Cserék: Somogyfoki P. 9/3, Szalczgruber 8/6, Keller -
Vezetőedző: Andrea Turchetto


Kosársuli: Varga Á. 26/9, Borbáth 2, Kass 2, Bálint 6, Kelemen 11/3
Cserék: Balogh 8, Varga Z. 5, Knyur 3/3, Bősz 2, Pinnyey -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Dávid Kornél KA-nak! Nagyon agresszíven kezdték a mérkőzést, kellett egy kis idő, hogy felvegyük a ritmust és megtaláljuk a játékot a letámadás, csapdázás és váltások ellen. Ez sajnos tízpontos hátrányt eredményezett már az első negyedben. Nagyon jó százalékkal dobott a DKKA, sokszor a jó védekezéseink sem voltak elegendőek, nehéz helyzetekből is sok kosarat szereztek. Dolgozunk és gyakorlunk tovább, fontos mérkőzéseket fogunk játszani a közeljövőben, amiket szeretnénk megnyerni."

 

Az U20-as csapat magabiztos játékkal, Balogh, Borbáth, valamint az egyaránt dupla-duplázó Megyesi és Utasi vezetésével 79-67-re győzött, így továbbra is őrzi negyedik helyét a bajnokságban. 

 

Folytatás január 13-án, pénteken a Hódtói Sportcsarnokban a Dunaharaszti ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Mivel fűtsünk?

Mivel fűtsünk?

Érdemes elgondolkodni, hogy a lakossági fűtésből származik a szennyező anyagok 80 százaléka a téli szezonban.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.