GazdaságA kormány elzárhatja az energetikai EU-s pénzcsapokat

2015. október 2., péntek
 
A kormány elzárhatja az energetikai EU-s pénzcsapokat

A magántulajdonú házak és lakások helyett kormányzati épületek felújítására költe­né a kormány az elkövetkező hét évben az e célra érkező több százmilliárdnyi uniós forrást- hangzott el a ‘Budapesti gazdasági fórum 2015’ című rendezvényen.

 

 

 

 

 

 

Az elkövetkező évek során a lakosság mégse kap uniós tá­mogatást az épületek ener­getikai felújítására - közöl­te Lázár János Miniszter­elnökséget vezető miniszter. Ezeket a pénzeket ugyanis inkább a kormány­épületek felújítására fordít­ják. A lakosság számára in­kább kedvezményes ban­ki kölcsönöket, esetleg álla­mi támogatást ajánlott a mi­niszter. Hozzátette: minden­kitől elvárható, hogy saját maga is költsön otthonának korszerűsítésére.

 

Mint arról áprilisban beszámolt a Vásárhelyi Hírek, az ‘Otthon melege program részeként’ az öt lakástól kezdődő társasházak, lakásszövetkezetek is pályázhattak energetikai felújításra.

 

Ennek lenne folytatása, amiről Szabó Zsolt, az ille­tékes nemzeti fejlesztési tár­ca államtitkára augusztus­ban beszélt, vagyis a hatvannál több lakásos társasházak számára októ­bertől 10-20 milliárdos uni­ós energiafelújítási forrást helyezett kilátásba. A jövő

év első felétől három ütem­ben, egyenként 25-45 mil­liárdos, szintén uniós forrá­sú támogatást ígért a hatva­nas-hetvenes években épült családi házak számára. Az 1945 előtt épült társasházak is számíthattak volna uniós forrású energiahatékonysá­gi kiírásra. A jelek alapján a lakosság minderről lemond­hat. 

 
 
VH - Selmeczi Gabriella
 

Olvassa el ezt is!

Továbbjutással hangolt a Kosársuli

Továbbjutással hangolt a Kosársuli

A magyar bajnok Szolnoki Olaj u23-as együttese ellen már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést Vejinovicsék. Az ütközet jó főpróba volt a hazai bajnoki nyitány előtt.
Nem lesz minőségi változás

Nem lesz minőségi változás

Hamarosan a vásárhelyi postaládákból előkerülő gázszámlán már nem a jól ismert GDF Suez, hanem Főgáz embléma lesz.

Két érmes helyezés Bécsben

Két érmes helyezés Bécsben

Az idei első versenye rögtön egy nagy nemzetközi megmérettetés volt a Máté Taekwondo számára. Február 8-án Bécsben rendezték meg a 6. Austrian Open Poomsae-t.
A hibátlan teljesítmény tornagyőzelmet hozott

A hibátlan teljesítmény tornagyőzelmet hozott

Hat utánpótlás csapat részvételével rendezték meg január 25-én a KESI-Kupát Kecskeméten az U13-as leány korosztály számára.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.