GazdaságA kormány elzárhatja az energetikai EU-s pénzcsapokat

2015. október 2., péntek
 
A kormány elzárhatja az energetikai EU-s pénzcsapokat

A magántulajdonú házak és lakások helyett kormányzati épületek felújítására költe­né a kormány az elkövetkező hét évben az e célra érkező több százmilliárdnyi uniós forrást- hangzott el a ‘Budapesti gazdasági fórum 2015’ című rendezvényen.

 

 

 

 

 

 

Az elkövetkező évek során a lakosság mégse kap uniós tá­mogatást az épületek ener­getikai felújítására - közöl­te Lázár János Miniszter­elnökséget vezető miniszter. Ezeket a pénzeket ugyanis inkább a kormány­épületek felújítására fordít­ják. A lakosság számára in­kább kedvezményes ban­ki kölcsönöket, esetleg álla­mi támogatást ajánlott a mi­niszter. Hozzátette: minden­kitől elvárható, hogy saját maga is költsön otthonának korszerűsítésére.

 

Mint arról áprilisban beszámolt a Vásárhelyi Hírek, az ‘Otthon melege program részeként’ az öt lakástól kezdődő társasházak, lakásszövetkezetek is pályázhattak energetikai felújításra.

 

Ennek lenne folytatása, amiről Szabó Zsolt, az ille­tékes nemzeti fejlesztési tár­ca államtitkára augusztus­ban beszélt, vagyis a hatvannál több lakásos társasházak számára októ­bertől 10-20 milliárdos uni­ós energiafelújítási forrást helyezett kilátásba. A jövő

év első felétől három ütem­ben, egyenként 25-45 mil­liárdos, szintén uniós forrá­sú támogatást ígért a hatva­nas-hetvenes években épült családi házak számára. Az 1945 előtt épült társasházak is számíthattak volna uniós forrású energiahatékonysá­gi kiírásra. A jelek alapján a lakosság minderről lemond­hat. 

 
 
VH - Selmeczi Gabriella
 

Olvassa el ezt is!

Továbbjutással hangolt a Kosársuli

Továbbjutással hangolt a Kosársuli

A magyar bajnok Szolnoki Olaj u23-as együttese ellen már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést Vejinovicsék. Az ütközet jó főpróba volt a hazai bajnoki nyitány előtt.
Nem lesz minőségi változás

Nem lesz minőségi változás

Hamarosan a vásárhelyi postaládákból előkerülő gázszámlán már nem a jól ismert GDF Suez, hanem Főgáz embléma lesz.

Látogatási tilalom az összes kórházban

Látogatási tilalom az összes kórházban

Szeptember 8-tól az összes fekvőbeteg intézményre vonatkozik. Vásárhely valamennyi háziorvosi körzetében lehetséges 3-4 fertőzött.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.