FélpercesA katonazenészek ünnepeltek

2014. május 14., szerda
 
A katonazenészek ünnepeltek

Április 30-a, Lehár Ferenc születésnapja, a magyar katonazene napja. Ez a nap csak a katonazenészekről szól - de nem csak a katonazenészeknek.

 

 

 

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban rendezett ünnepi állománygyűlésen ebből az alkalomból két bocskais zenész, Kerekes András törzsőrmester és a hódmezővásárhelyi Dudás-Szabó István főtörzsőrmester is elismerésben részesült.

A nap zárásaként a debreceni és a hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarok adtak ünnepi díszhangversenyt a Honvéd Kulturális Központ színháztermében. Ilyen jellegű közös munkára évek óta rendszeresen sor kerül, hiszen minden évben, a hagyományos debreceni Adventi Koncerten is együtt játszanak a két helyőrség zenészei.

 
 
Forrás: MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Streetball bajnokság volt Vásárhelyen

Streetball bajnokság volt Vásárhelyen

Május 11-én vasárnap tizedik alkalommal jöttek össze az utcai kosarazás, vagyis a Streetball rajongói Hódmezővásárhelyen. Eredményekkel! 
Minden huszadik magyar ebbe hal bele

Minden huszadik magyar ebbe hal bele

Magyarországon ebben a krónikus betegségben szenvedők többsége nem tud állapotáról, pedig több embert öl meg, mint a tüdőrák és az emlőrák összesen.

Az ország Imruskája 85 éves lenne

Az ország Imruskája 85 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
491 iskola kért iskolaőröket

491 iskola kért iskolaőröket

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.