FélpercesA katonazenészek ünnepeltek

2014. május 14., szerda
 
A katonazenészek ünnepeltek

Április 30-a, Lehár Ferenc születésnapja, a magyar katonazene napja. Ez a nap csak a katonazenészekről szól - de nem csak a katonazenészeknek.

 

 

 

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban rendezett ünnepi állománygyűlésen ebből az alkalomból két bocskais zenész, Kerekes András törzsőrmester és a hódmezővásárhelyi Dudás-Szabó István főtörzsőrmester is elismerésben részesült.

A nap zárásaként a debreceni és a hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarok adtak ünnepi díszhangversenyt a Honvéd Kulturális Központ színháztermében. Ilyen jellegű közös munkára évek óta rendszeresen sor kerül, hiszen minden évben, a hagyományos debreceni Adventi Koncerten is együtt játszanak a két helyőrség zenészei.

 
 
Forrás: MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Streetball bajnokság volt Vásárhelyen

Streetball bajnokság volt Vásárhelyen

Május 11-én vasárnap tizedik alkalommal jöttek össze az utcai kosarazás, vagyis a Streetball rajongói Hódmezővásárhelyen. Eredményekkel! 
Minden huszadik magyar ebbe hal bele

Minden huszadik magyar ebbe hal bele

Magyarországon ebben a krónikus betegségben szenvedők többsége nem tud állapotáról, pedig több embert öl meg, mint a tüdőrák és az emlőrák összesen.

Teszt

Teszt
Bessenyei az örök szerelem

Bessenyei az örök szerelem

Özvegye vehemensen védi és ápolja emlékét. Olyan karizmatikus férfi volt, hogy minden nő beleszeretett. Házasságai felemásan sikerültek.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.