Kék hírekA vásárhelyi tűzoltók is mentenek

2014. szeptember 15., hétfő
 
A vásárhelyi tűzoltók is mentenek

Szükség van a vásárhelyi tűzoltóegységek munkájára is, ugyanis harminc ingatlant veszélyeztet a hétvégén lehullott, nagy mennyiségű eső miatt kialakult belvíz Szentesen és Csongrádon – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn a Vásárhelyi Híreket.

 

 

Molnár Krisztina elmondta, kitelepítésre nincs szükség, jellemzően alacsonyabban fekvő területeken lévő házakat, tanyákat közelített meg a víz a két településen.

Szentes térségébe kétezer homokzsákot szállított a katasztrófavédelem, szegedi és hódmezővásárhelyi egységek is részt vesznek a kármentesítésben - közölte a hadnagy. Szentesen és Csongrádon is három-három helyen motoros szivattyúkkal jelenleg is folyamatosan vízmentesítik az ingatlanokat a tűzoltók.   

 

Olvassa el ezt is!

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

Jövő év közepétől Vásárhely átáll a szelektív hulladékgyűjtésre, részben ingyenes és egy kis odafigyeléssel olcsóbb lesz a szemétdíj. Itt vannak a részletek!
Megpecsételődött a volt suli sorsa?

Megpecsételődött a volt suli sorsa?

Viharos körülmények kísérték a kiürítést, volt ülősztrájk, petíció és némi vádaskodás, miszerint a Praktikernek, vagy más multinak kell a hely.
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
Múltunk kulináris érdekességei

Múltunk kulináris érdekességei

A Tornyai János Múzeum Nyári konyha címmel workshop-sorozatot indított a Népművészeti Tájházban. Most a kovászos kenyér készítésének hagyományával ismerkedtek. 
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.