KözéletMiniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

2014. szeptember 16., kedd
 
Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Grezsa Istvánt

A Magyar Közlöny szeptember 10-én megjelent számában olvasható, hogy  központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény alapján dr. Grezsa Istvánt a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

 


A vásárhelyi önkormányzati képviselő miniszteri biztos tevékenységét 2014. augusztus 15 -től 2015. február 14-ig látja el.

Grezsa István a Kárpát-medencei kormánytámogatások felügyelete mellett a kulturális és a nemzeti identitást erősítő kezdeményezések koordinálást és támogatását  végzi, nyilatkozta a vasarhely24.hu hírportálnak, amely elsőként írt a kinevezéséről.

 

A vele készített interjúban a miniszteri biztos elmondta évek óta szívügye a határon túli magyarság, minden lehetőséget megragadott arra, hogy erősítse a magyar-magyar kapcsolatokat. Már eddig is több karitatív akcióban vett részt, a határon túli területek számos pontján nyújtott segítséget.

A vasarhely24 újságírójának beszámolt arról is, hogy a munkát már el is kezdte, a múlt hét végén a Gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium tanévnyitóján vett részt. Itt jelentős, 200 milliós kormányzati támogatással épült tornatermet is avathattak a hétvégén a magyarok lakta területen. Grezsa István elmondta, ennek különösen fontos üzenete az, hogy a csángóvölgyi magyarságnak van jövője, írja a vasarhely24.hu

 

 

Dr. Grezsa István Vásárhelyen született. Édesanyja általános iskolában tanított. Édesapja a Gimnázium igazgatója, majd később a szegedi egyetem irodalomtörténet professzora volt., Különösen meghatározó számára, hogy a Bethlen padjait is koptatta.

 

A szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzése után itthon, Erzsébet Kórház Belgyógyászati Osztályán kezdtem dolgozni. A belgyógyászat szakvizsga letétele után 1991-től tíz évet töltött falusi körorvosként a közeli Földeákon.

1998-ban Susán lakosai önkormányzati képviselővé választották, azóta folyamatosan részt vesz a Közgyűlés munkájában. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.

 

A Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, ott volt a legendás lakiteleki sátorban. Hazatérve, 1988 őszén Fejér Csabával, Kószó Péterrel és másokkal megalapította az MDF vásárhelyi szervezetét. Két évvel később az MDF Országos Elnökségének is tagja volt. Jelenleg a Fidesz színeiben politizál és indul az Önkormányzati választásokon.

Két évtizedes közéleti tevékenységének legjelentősebb teljesítményének tartja, hogy 2005. januárban sikeresen kezdeményezte a "Hódmezővásárhely Tiszteletbeli Polgára" címről szóló rendelet megalkotását.

 

Olvassa el ezt is!

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

A kutyák után a kukák is chipet kapnak

Jövő év közepétől Vásárhely átáll a szelektív hulladékgyűjtésre, részben ingyenes és egy kis odafigyeléssel olcsóbb lesz a szemétdíj. Itt vannak a részletek!
Szakrális tengelyben

Szakrális tengelyben

Kószó Péter kifejezte reményét, hogy a most felállításra kerülő Hódmezővásárhelyi Országzászló nem kerül politikai viták kereszttűzébe.
Mozgás éjszakája idén is

Mozgás éjszakája idén is

Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 

És ezt már olvasta?

Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
 
Kis lépésekkel a megoldás felé
Kis lépésekkel a megoldás felé A sok kis jobbító szándék is segíthet megérteni, megértetni mennyire fontossá vált a környezetre ható ártalmak csökkentése, megszüntetése.